bannerPos

Birger Niemann: - Pas på medarbejderne

Birger Niemann fremførte på generalforsamlingen i DM&E Sjælland, at man allerede er på vej til at mangle kvalificeret arbejdskraft. Foto: Verner Vincents

Henrik Sieben

06-02-2019 07:59
På generalforsamlingen i Danske Maskinstationer & Entreprenører Sjælland opfordrede formanden til, at man passer godt på sine medarbejdere.

Der lød såvel positive som negative toner, da Birger Niemann på vegne af bestyrelsen i Danske Maskinstationer & Entreprenører Sjælland, aflagde beretning på foreningens generalforsamling, der blev afviklet med 35 deltagere på Kragerup Gods ved Ruds Vedby i Vestsjælland.

Formanden slog således indledningsvis fast, at han på generalforsamlingen sidste år havde konstateret, at 2017 havde været det mest regnfulde i 136 år, men her i 2019 kan så kunne konstatere, at 2018 vækstsæsonen har været den tørreste i 100 år.

- Til gengæld var høsten grundet sommerens tørke både nem og let, ligesom der i efteråret ikke havde været megen spildtid. Det betød, at maskinerne ikke blev belastet på samme måde som i vækstsæsonen 2017.

På minussiden fortalte Birger Niemann blandt andet, at der i 2018 ikke var halm på markerne. Vi oplevede selv, at der på mange marker end ikke var nok halm til blot en enkelt bigballe pr. hektar.

 

Konkurser og nye medlemmer

- På entreprenørsiden har der det sidste år været fuld kamp på kedlerne, og det gode vejr har været med til at gøre det nemmere at planlægge sit arbejde – med mindre omkostninger til følge.

Formanden konstaterede at landsorganisationen har haft en medlemsnedgang til samlet 694 aktive medlemmer, men oplyste videre også, at der aktuelt er mange, der retter henvendelse om medlemskab, så han forventede en stigning i antal medlemmer. 2018 har budt på 31 nye virksomheder.

I den forbindelse nævnte Birger Niemann også, at man har sagt farvel til 44 medlemsvirksomheder, hvoraf 12 er erklæret konkurs, mens andre har afviklet deres virksomheder grundet alder eller andre årsager.
 

Mangel på arbejdskraft

I beretningen kom Birger Niemann også ind på, hvad der har været af aktiviteter på landsplan og nævnte i flæng Vidensdagene, Græsland, Langesømessen, Skov og Teknik, arbejdsmiljøkonference, Kloakmessen, IT-messe, Entreprenør & Håndværk-messen og Agromek samt den stiftende generalforsamling i DM&E Junior, der er en ungdomsforening under DM&E.

I et kig ind i krystalkuglen for fremtiden pegede Birger Niemann på et stort problem, og det er mangel på arbejdskraft.

- Det betyder, at det allerede nu kan være svært at finde folk med gode kvalifikationer. Samtidig kan vi konstatere, at man er begyndt at stjæle medarbejdere fra hinanden. Det presser lønnen og omkostningerne, så det er med at passe på de medarbejdere, man har, pointerede formanden, der også kom ind på den førte landbrugspolitik.
 

Valg og muntert indlæg

- Vi har en regering, som vil danske landbrug og som påskønner 165.000 medarbejdere i relaterede erhverv og en valutaindtjening på 155 milliarder kroner. Det er en solid og nødvendig baggrund for det danske velfærdssamfund.

- Håbet er, at der stadig kæmpes for, at vi ikke altid skal være klassen duks, men også at »københavnerpressen« bliver mere seriøs. Der findes trods alt også mange gode historier om dansk landbrug.

Såvel Skak Gaarde som Flemming Westring Sørensen blev genvalgt til bestyrelsen, mens Simon Ludvigsen fra Døllefjelde Maskinstation afløste Henning Hansen, der ikke ønskede genvalg.

Selve generalforsamlingen blev rundet af med et muntert indlæg af forfatter og hobbylandmand Kurt L. Frederiksen, der i 2017 tog den mere end 5.000 kilometer lange tur fra Tjørnelund ved Høng i Vestsjælland til Nordkap og retur over Finland kørende på en gammel Valmet-traktor fra 1984 og med en campingvogn på slæb.

 

»- Samtidig kan vi konstatere, at man er begyndt at stjæle medarbejdere fra hinanden. Det presser lønnen og omkostningerne, så det er med at passe på de medarbejdere, man har.«

Birger Niemann

 

 

Svinerådgiver giver specifikke råd til en bedre bundlinje

De bedste østdanske slagtesvineproducenter klarer sig rigtig fint i forhold til såvel område- som landsgennemsnit. Men hvad er årsagen. Svinerådgiver giver sine bud.

Nyt transportanlæg passer i gamle korngrave

For mere end 30 år siden lancerede Jema et transportanlæg, der viste sig at være forud for sin tid. Nu genfremstilles det i ny, opdateret udgave, fortæller Jesper Koldsø.

Roedyrkere kan følge afgrødeudviklingen

Sukkerroedyrkere har mulighed for at følge afgrødeudviklingen via satellitbilleder, og sammenligne egne marker med andre roemarker.

Vagn Nielsen: - Klimadebatten er kørt af sporet

Dansk landbrug har altid haft fokus på miljøet, men har svært ved at komme til orde i debatten, vurderer Vagn Nielsen, der i en menneskealder har drevet landbrug.

Ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Til stor utilfredshed for 12 landbrugsforeninger så afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt at blande sig i Energinets forhandlinger med lodsejere om vilkår for etableringen af Baltic Pipe.

FMR Maskiner på Falster siger farvel til Deutz-Fahr

Folkene bag FMR Maskiner skifter nu strategisk fokus for fremtiden. Det betyder blandt andet et farvel til Deutz-Fahr i sortimentet.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Risiko for kø - for at se øko-køer

Fast tradition fortsætter: Alle kan være med, når økokøerne lukkes på frisk forårsgræs søndag den 14. april.

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Fyldte maver og tarme hærger fortsat slagterier

Tican påpeger at grise gang på gang leveres med fyldte maver til slagtning, selvom det er 26 år siden, at kravet om faste så dagens lys.
Side 1 af 27 (530 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer