bannerPos

Ny handelsplatform er åbnet

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle, siger den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen. Han er en af investorerne i handelsplatformen Commoditrader, som nu officielt er åbnet.

Redaktionen

24-04-2019 16:15
Commoditrader lancerer en digital handelsplatform, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at handle korn og råvarer – lokalt og på tværs af landegrænser.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal i markedet og handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads, og inviterer alle i landbruget indenfor.

En af de landmænd, der er glade for den nye mulighed, er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro ved Skive. Han har været med til at teste platformen sammen med cirka 70 andre landmænd og handelshuse.

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der, hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader, er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

På markedspladsen kan han få et samlet overblik over varer og priser i markedet, lave købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer. 

Flere om buddet

Bag platformen står den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (medejer af storfarmen Idavang A/S og formand for foreningen Danish Farmers Abroad) samt Iben og Anders Møller (ejere af Kattrup Gods i Nordvestsjælland).

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag, siger Kim Kjær Knudsen, og tilføjer:

- Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden.

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen, og der er ifølge Commoditrader ingen skjulte gebyrer, da målet er at skabe et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige. 

Commoditrader er i gang med at udrulle i Østeuropa og de baltiske lande for at give landmænd, handelshuse og producenter adgang til flere aktører i ind- og udland.

Virksomheden vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18.

COMMODITRADER
● Commoditrader er en digital handelsplatform, der giver et samlet overblik over priserne på de mest typiske typer korn og råvarer, både konventionelle og økologiske
● Handel på platformen er gratis. I prisen på varen indregnes logistikomkostningen for fragten mellem sælger og købers lager, for at give et reelt sammenligningsgrundlag
● Man kan booke logistikken direkte på platformen
● Commoditrader faciliterer handlen, men tager ikke selv part i den
 

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.
Side 1 af 29 (564 artikler)Prev1234567272829Next