bannerPos

Ny handelsplatform er åbnet

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle, siger den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen. Han er en af investorerne i handelsplatformen Commoditrader, som nu officielt er åbnet.

Redaktionen

24-04-2019 16:15
Commoditrader lancerer en digital handelsplatform, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at handle korn og råvarer – lokalt og på tværs af landegrænser.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal i markedet og handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads, og inviterer alle i landbruget indenfor.

En af de landmænd, der er glade for den nye mulighed, er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro ved Skive. Han har været med til at teste platformen sammen med cirka 70 andre landmænd og handelshuse.

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der, hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader, er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

På markedspladsen kan han få et samlet overblik over varer og priser i markedet, lave købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer. 

Flere om buddet

Bag platformen står den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (medejer af storfarmen Idavang A/S og formand for foreningen Danish Farmers Abroad) samt Iben og Anders Møller (ejere af Kattrup Gods i Nordvestsjælland).

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag, siger Kim Kjær Knudsen, og tilføjer:

- Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden.

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen, og der er ifølge Commoditrader ingen skjulte gebyrer, da målet er at skabe et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige. 

Commoditrader er i gang med at udrulle i Østeuropa og de baltiske lande for at give landmænd, handelshuse og producenter adgang til flere aktører i ind- og udland.

Virksomheden vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18.

COMMODITRADER
● Commoditrader er en digital handelsplatform, der giver et samlet overblik over priserne på de mest typiske typer korn og råvarer, både konventionelle og økologiske
● Handel på platformen er gratis. I prisen på varen indregnes logistikomkostningen for fragten mellem sælger og købers lager, for at give et reelt sammenligningsgrundlag
● Man kan booke logistikken direkte på platformen
● Commoditrader faciliterer handlen, men tager ikke selv part i den
 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next