bannerPos

Heste og hunde samles i Roskilde

Der bliver masser at se på, når Store Hestedag afvikles på Dyrskuepladsen i Roskilde i den første weekend i september.

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
29-08-2018 08:00
I den kommende weekend, 1. og 2. september, afvikles Store Hestedag på dyrskuepladsen i Roskilde.

- Vi samler hesteverdenen, og vi har vores bedste ven, hunden, med. Sådan beskriver arrangørerne selv Store Hestedag, og fakta er da også, at rigtig mange, der har hest, også har hund, om end det modsatte ikke i samme omfang er tilfældet.

Fakta er også, at er man til ridning, hesteagility, kørsel, heste i fri dressur eller blot nyder heste i alle former, farver og størrelser, og det hele krydret med masser af flotte opvisninger og forskellige konkurrencer, så er Store Hestedag noget nær et must.

På Store Hestedag kan man således opleve flere end 1.000 heste i aktion, deltage i clinics, heppe på rytterne i mounted games og i sjællandsmesterskaberne i pony games, ligesom man kan se de mange mønstringer og bedømmelser inden for forskellige racer.

Omfangsrigt program

Programmet byder blandt andet på stort hesteshow i ring 1, lørdag klokken 12 og 15.45, søndag klokken 12 og 16, ligesom man lørdag i ring 1 kan komme »rundt om trav», og søndag klokken 9.30 »rundt om western« i ring 8.

Et særdeles spændende programpunkt er ligeledes i ring 1 lørdag klokken 15, hvor der er opvisning – kavaleristerne viser kampteknikker.
Lørdag klokken 15.30 er der udpegning af dagens hest/pony, der om søndagen foregår klokken 15.45. Begge dages program slutter med oprangering i katalogorden.

Menneskets bedste ven

Hundene udgør en anden ikke uvæsentlig del af Store Hestedag. På den store dyrskueplads vil der også være masser af aktiviteter for hundefolket.

I flæng kan nævnes blandt andet agility, lure coursing, shows og raceudstillinger samt præsentationer af mange forskellige hunderacer. Hele 23 forskellige raceforeninger under Dansk Kennel Klub vil være repræsenteret.

Mange af racerne er ikke umiddelbart kendte for mange: Kooiker, lagotto, norske lundehunde, phalene, sealyhamterrier med flere. Og så kan der shoppes nyt til både hund og ejer.

Afslutningsvis skal det nævnes, at det fra arrangørerne lyder, at man er velkommen til at medbringe egen hund.

Facts om Store Hestedag

Hvor: Dyrskuepladsen i Roskilde.

Hvornår: 1. og 2. september.

Åbningstid: Begge dage fra klokken 8 til 18.

 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next