bannerPos

Heste og hunde samles i Roskilde

Der bliver masser at se på, når Store Hestedag afvikles på Dyrskuepladsen i Roskilde i den første weekend i september.

Henrik Sieben

Journalist
29-08-2018 08:00
I den kommende weekend, 1. og 2. september, afvikles Store Hestedag på dyrskuepladsen i Roskilde.

- Vi samler hesteverdenen, og vi har vores bedste ven, hunden, med. Sådan beskriver arrangørerne selv Store Hestedag, og fakta er da også, at rigtig mange, der har hest, også har hund, om end det modsatte ikke i samme omfang er tilfældet.

Fakta er også, at er man til ridning, hesteagility, kørsel, heste i fri dressur eller blot nyder heste i alle former, farver og størrelser, og det hele krydret med masser af flotte opvisninger og forskellige konkurrencer, så er Store Hestedag noget nær et must.

På Store Hestedag kan man således opleve flere end 1.000 heste i aktion, deltage i clinics, heppe på rytterne i mounted games og i sjællandsmesterskaberne i pony games, ligesom man kan se de mange mønstringer og bedømmelser inden for forskellige racer.

Omfangsrigt program

Programmet byder blandt andet på stort hesteshow i ring 1, lørdag klokken 12 og 15.45, søndag klokken 12 og 16, ligesom man lørdag i ring 1 kan komme »rundt om trav», og søndag klokken 9.30 »rundt om western« i ring 8.

Et særdeles spændende programpunkt er ligeledes i ring 1 lørdag klokken 15, hvor der er opvisning – kavaleristerne viser kampteknikker.
Lørdag klokken 15.30 er der udpegning af dagens hest/pony, der om søndagen foregår klokken 15.45. Begge dages program slutter med oprangering i katalogorden.

Menneskets bedste ven

Hundene udgør en anden ikke uvæsentlig del af Store Hestedag. På den store dyrskueplads vil der også være masser af aktiviteter for hundefolket.

I flæng kan nævnes blandt andet agility, lure coursing, shows og raceudstillinger samt præsentationer af mange forskellige hunderacer. Hele 23 forskellige raceforeninger under Dansk Kennel Klub vil være repræsenteret.

Mange af racerne er ikke umiddelbart kendte for mange: Kooiker, lagotto, norske lundehunde, phalene, sealyhamterrier med flere. Og så kan der shoppes nyt til både hund og ejer.

Afslutningsvis skal det nævnes, at det fra arrangørerne lyder, at man er velkommen til at medbringe egen hund.

Facts om Store Hestedag

Hvor: Dyrskuepladsen i Roskilde.

Hvornår: 1. og 2. september.

Åbningstid: Begge dage fra klokken 8 til 18.

 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next