bannerPos

Hestehygge i Hillerød

Der var flere indslag, hvor man kunne blive klogere på hvordan man arbejder med heste. Her Charmaine Berdino med hest i fri dressur. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
03-10-2019 12:04
De besøgende til Hillerød Horse Show blev præsenteret for både en masse faglig viden og underholdning.

FrederikborgCentret i Hillerød udgjorde de fysiske rammer, da Sjællands største indendørs hestemesse, Hillerød Horse Show, løb af stablen over tre dage, hvor alle hesteinteresserede kunne blive klogere på alt vedrørende heste og ponyer.

De mange besøgende havde således mulighed for at se og deltage i forskellige foredrag, clinics, shows og opvisninger, ligesom der var mulighed for at besøge en lang række forskellige stande med noget for enhver smag og alder.

Børnene kunne prøve børnespringbanen og deltage i Kæpheste springcup, til western-modeopvisning med alt til hest og »cowboy og -girl«, videre over en eksklusiv aftenclinic med Hasse Hoffmann, der som både berider, træner, forfatter med mere er en institution inden for dansk ridesport.

Et par af de mere underholdende indslag, der dog også indeholdt en høj grad af faglighed, stod Charmaine Berdino for. Hun er hestetræner og har specialiseret sig i frihedsdressur og tricks og gav ved en clinic prøver på, hvad hun arbejder med.

Her var god inspiration for den rytter, hestepige eller -mand, der vil arbejde med forskellige øvelser og tricks på flere meters afstand og uden direkte fysisk kontakt med hesten.

Faglig underholdende trio 

Et anderledes underholdende, men også fagligt spændende indslag, var med en trio bestående af equicoach Ditte Young, og eliterytterne Nils-Christian Larsen og Ellen Birgitte Farbrot, der er henholdsvis islandshesterytter og dressurrytter.

Udgangspunktet for deres clinic handlede blandt andet om, hvordan man inden for hesteverdenen »taler om hinanden« – ikke mindst om dem, der har en anden hesterace end én selv.

Så hvordan ser islandshesterytteren på dressurrytteren, og omvendt? Ditte Young mente, at islandshesterytteren ser dressurrytteren som lidt snobbet, mens dressurrytteren omvendt ser islandshesterytteren som en, der bare rider en hyggetur i skoven.

For at illustrere hvor fagligt dygtig, man skal være for at få det optimale ud af hver race, byttede de to ryttere heste, og de udtrykte efterfølgende begge meget stor respekt for hinandens heste.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Lav erstatning til landmand berørt af sprøjteforbud i BNBO

Første afgørelse om erstatningens størrelse om sprøjteforbud i et BNBO i Egedal ender i en for lodsejer chokerende lav erstatning. Nordsjællandsk landboformand føler sig ramt på retsfølelsen. Erstatningen ligger langt fra, hvad man fra landbrugets side mener, er rimeligt.

Velfærdskød – kalve på græs: - Man skal have mentalt overskud

Karen Freiesleben og Torben Olsen har i flere år fast haft 50 jerseytyrekalve på stald, og de opfordrer andre til at lave gårdbutikker og sælge gennem lokale supermarkeder – selv om det kræver mentalt overskud.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Lukket for kontrakttegning

Med kontrakt på de sidste 2.000 hektar, som Nordic Sugar ønskede, er der nu lukket for yderligere kontrakttegning til 2020.

MariboHilleshög åbner salg til kampagnepriser

Fra i år kan frøene købes direkte hos frøfirmaerne i stedet for at bestille dem hos Nordic Sugar.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.
Side 1 af 42 (824 artikler)Prev1234567404142Next