bannerPos

Hestehygge i Hillerød

Der var flere indslag, hvor man kunne blive klogere på hvordan man arbejder med heste. Her Charmaine Berdino med hest i fri dressur. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
03-10-2019 12:04
De besøgende til Hillerød Horse Show blev præsenteret for både en masse faglig viden og underholdning.

FrederikborgCentret i Hillerød udgjorde de fysiske rammer, da Sjællands største indendørs hestemesse, Hillerød Horse Show, løb af stablen over tre dage, hvor alle hesteinteresserede kunne blive klogere på alt vedrørende heste og ponyer.

De mange besøgende havde således mulighed for at se og deltage i forskellige foredrag, clinics, shows og opvisninger, ligesom der var mulighed for at besøge en lang række forskellige stande med noget for enhver smag og alder.

Børnene kunne prøve børnespringbanen og deltage i Kæpheste springcup, til western-modeopvisning med alt til hest og »cowboy og -girl«, videre over en eksklusiv aftenclinic med Hasse Hoffmann, der som både berider, træner, forfatter med mere er en institution inden for dansk ridesport.

Et par af de mere underholdende indslag, der dog også indeholdt en høj grad af faglighed, stod Charmaine Berdino for. Hun er hestetræner og har specialiseret sig i frihedsdressur og tricks og gav ved en clinic prøver på, hvad hun arbejder med.

Her var god inspiration for den rytter, hestepige eller -mand, der vil arbejde med forskellige øvelser og tricks på flere meters afstand og uden direkte fysisk kontakt med hesten.

Faglig underholdende trio 

Et anderledes underholdende, men også fagligt spændende indslag, var med en trio bestående af equicoach Ditte Young, og eliterytterne Nils-Christian Larsen og Ellen Birgitte Farbrot, der er henholdsvis islandshesterytter og dressurrytter.

Udgangspunktet for deres clinic handlede blandt andet om, hvordan man inden for hesteverdenen »taler om hinanden« – ikke mindst om dem, der har en anden hesterace end én selv.

Så hvordan ser islandshesterytteren på dressurrytteren, og omvendt? Ditte Young mente, at islandshesterytteren ser dressurrytteren som lidt snobbet, mens dressurrytteren omvendt ser islandshesterytteren som en, der bare rider en hyggetur i skoven.

For at illustrere hvor fagligt dygtig, man skal være for at få det optimale ud af hver race, byttede de to ryttere heste, og de udtrykte efterfølgende begge meget stor respekt for hinandens heste.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse: Drop jagten på muldvarpen

Det at fjerne en muldvarp har ofte den modsatte effekt, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Kommune politianmeldt på grund af spildevand

Guldborgsund Kommune beskyldes for at have udledt spildevand fra 2.600 ejendomme nord for Nykøbing Falster.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.
Side 1 af 38 (756 artikler)Prev1234567363738Next