bannerPos

NAG opgraderer hestefoder

Grovfoderet har naturligvis stor betydning for hestens sundhed og trivsel.

Jesper Hallgren

Journalist
01-03-2019 11:34
I Nordsjælland tilpasser NAG løbende hestefoderet og har på den måde altid et bredt sortiment, der tilgodeser alle.

På egen fabrik i Helsinge har Nordsjælland Andels Grovvareforening (NAG) gennem mange årtier produceret hestefoder efter stolte traditioner, som pelleteret foder eller müsli og går under navnet HorsePro.

- Selv om foderet produceres stort set på samme måde, som man gjorde for 50 år siden, er det bestemt ikke det samme at fodre heste i dag, som det var dengang, fortæller Louise Oxholm, der er ansat som agronom og hestefoderkonsulent hos NAG.

Hun påpeger, at avlen har betydet, at det er en helt anden type af heste, man har i dag, og hestens funktion og arbejde har også ændret sig betydeligt.
 

Komplet foderrådgivning

NAG har derfor løbende tilpasset sine blandinger efter ny viden og har i dag et bredt sortiment, der tilgodeser alle typer af heste – og kunder.

- I dag er man meget mere bevidst om grovfoderets betydning for hestens sundhed og trivsel, og hos NAG tilbyder vi derfor også hjælp til grovfoderanalyser som en naturlig del af en komplet foderrådgivning, oplyser Louise Oxholm.

Hun noterer, at overvægt og deraf tilstødende »livsstilssygdomme« i den grad er et tiltagende problem i store dele af hesteholdet, og det er derfor vigtigt, at kraftfoderet er så stivelses- og sukkerfattigt som muligt.
 

Godt tarmmiljø er essentielt

Som noget ganske nyt er NAG begyndt at anvende levende gærceller i hestefoderet.

- Levucell, som produktet hedder, har en probiotisk effekt i hestens bagtarm og hjælper hesten med at opretholde eller etablere et sundt miljø for de gode bakterier i bagtarmen, forklarer Louise Oxholm og uddyber:

- Bagtarmen er hestens gæringskammer, og det er her en stor del af hestens fordøjelse finder sted. Et godt tarmmiljø er essentielt for et funktionelt immunforsvar og dermed en sund hest.

Probiotika er ikke det eneste, NAG har af nye tiltag i produktporteføljen. Foderet er også opgraderet ved tilsætning af en nøje udvalgt blanding af botaniske elementer, der ifølge Louise Oxholm har en antiinflammatorisk og antioxidant effekt.

- Antioxidanter er en af de ting, vi kommer til at arbejde ganske meget med fremover, og vi håber, vi kan være med til at øge sundheden og præstationen yderligere for vores kunders heste.

 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next