bannerPos

NAG opgraderer hestefoder

Grovfoderet har naturligvis stor betydning for hestens sundhed og trivsel.

Jesper Hallgren

Journalist
01-03-2019 11:34
I Nordsjælland tilpasser NAG løbende hestefoderet og har på den måde altid et bredt sortiment, der tilgodeser alle.

På egen fabrik i Helsinge har Nordsjælland Andels Grovvareforening (NAG) gennem mange årtier produceret hestefoder efter stolte traditioner, som pelleteret foder eller müsli og går under navnet HorsePro.

- Selv om foderet produceres stort set på samme måde, som man gjorde for 50 år siden, er det bestemt ikke det samme at fodre heste i dag, som det var dengang, fortæller Louise Oxholm, der er ansat som agronom og hestefoderkonsulent hos NAG.

Hun påpeger, at avlen har betydet, at det er en helt anden type af heste, man har i dag, og hestens funktion og arbejde har også ændret sig betydeligt.
 

Komplet foderrådgivning

NAG har derfor løbende tilpasset sine blandinger efter ny viden og har i dag et bredt sortiment, der tilgodeser alle typer af heste – og kunder.

- I dag er man meget mere bevidst om grovfoderets betydning for hestens sundhed og trivsel, og hos NAG tilbyder vi derfor også hjælp til grovfoderanalyser som en naturlig del af en komplet foderrådgivning, oplyser Louise Oxholm.

Hun noterer, at overvægt og deraf tilstødende »livsstilssygdomme« i den grad er et tiltagende problem i store dele af hesteholdet, og det er derfor vigtigt, at kraftfoderet er så stivelses- og sukkerfattigt som muligt.
 

Godt tarmmiljø er essentielt

Som noget ganske nyt er NAG begyndt at anvende levende gærceller i hestefoderet.

- Levucell, som produktet hedder, har en probiotisk effekt i hestens bagtarm og hjælper hesten med at opretholde eller etablere et sundt miljø for de gode bakterier i bagtarmen, forklarer Louise Oxholm og uddyber:

- Bagtarmen er hestens gæringskammer, og det er her en stor del af hestens fordøjelse finder sted. Et godt tarmmiljø er essentielt for et funktionelt immunforsvar og dermed en sund hest.

Probiotika er ikke det eneste, NAG har af nye tiltag i produktporteføljen. Foderet er også opgraderet ved tilsætning af en nøje udvalgt blanding af botaniske elementer, der ifølge Louise Oxholm har en antiinflammatorisk og antioxidant effekt.

- Antioxidanter er en af de ting, vi kommer til at arbejde ganske meget med fremover, og vi håber, vi kan være med til at øge sundheden og præstationen yderligere for vores kunders heste.

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer