bannerPos

NAG opgraderer hestefoder

Grovfoderet har naturligvis stor betydning for hestens sundhed og trivsel.

Jesper Hallgren

Journalist
01-03-2019 11:34
I Nordsjælland tilpasser NAG løbende hestefoderet og har på den måde altid et bredt sortiment, der tilgodeser alle.

På egen fabrik i Helsinge har Nordsjælland Andels Grovvareforening (NAG) gennem mange årtier produceret hestefoder efter stolte traditioner, som pelleteret foder eller müsli og går under navnet HorsePro.

- Selv om foderet produceres stort set på samme måde, som man gjorde for 50 år siden, er det bestemt ikke det samme at fodre heste i dag, som det var dengang, fortæller Louise Oxholm, der er ansat som agronom og hestefoderkonsulent hos NAG.

Hun påpeger, at avlen har betydet, at det er en helt anden type af heste, man har i dag, og hestens funktion og arbejde har også ændret sig betydeligt.
 

Komplet foderrådgivning

NAG har derfor løbende tilpasset sine blandinger efter ny viden og har i dag et bredt sortiment, der tilgodeser alle typer af heste – og kunder.

- I dag er man meget mere bevidst om grovfoderets betydning for hestens sundhed og trivsel, og hos NAG tilbyder vi derfor også hjælp til grovfoderanalyser som en naturlig del af en komplet foderrådgivning, oplyser Louise Oxholm.

Hun noterer, at overvægt og deraf tilstødende »livsstilssygdomme« i den grad er et tiltagende problem i store dele af hesteholdet, og det er derfor vigtigt, at kraftfoderet er så stivelses- og sukkerfattigt som muligt.
 

Godt tarmmiljø er essentielt

Som noget ganske nyt er NAG begyndt at anvende levende gærceller i hestefoderet.

- Levucell, som produktet hedder, har en probiotisk effekt i hestens bagtarm og hjælper hesten med at opretholde eller etablere et sundt miljø for de gode bakterier i bagtarmen, forklarer Louise Oxholm og uddyber:

- Bagtarmen er hestens gæringskammer, og det er her en stor del af hestens fordøjelse finder sted. Et godt tarmmiljø er essentielt for et funktionelt immunforsvar og dermed en sund hest.

Probiotika er ikke det eneste, NAG har af nye tiltag i produktporteføljen. Foderet er også opgraderet ved tilsætning af en nøje udvalgt blanding af botaniske elementer, der ifølge Louise Oxholm har en antiinflammatorisk og antioxidant effekt.

- Antioxidanter er en af de ting, vi kommer til at arbejde ganske meget med fremover, og vi håber, vi kan være med til at øge sundheden og præstationen yderligere for vores kunders heste.

 

Ubudne gæster huserer i landbruget

Der var en gang, hvor det ikke var nødvendigt at låse dørene, hvis man boede på landet. De dage er for længst ovre. Tyveri af maskiner, værktøj og GPS-udstyr er ikke længere særtilfælde – tværtimod.

Strip till og no till såmaskiner vist på Aagaard Gods

Der blev udvist meget stor interesse og gået i dybden med nørderiet, men ikke med såmaskinerne, da Agrovi i går afviklede såmaskinedemo på Aagaard Gods. Arrangementet, omhandlede direkte såning, og det gentages i morgen fredag på Lolland.

Et positivt møde mellem land og by

På årets udgave af Åbent Landbrug kunne man på Bredagergård ved Skibby møde får og malkekøer, smage ost og klappe en kalv.

Goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Hård kritik af øko-kommune for planer om sprøjteforbud

Lejre Kommune går med planer om at indføre sprøjteforbud, der rækker videre end BNBO. Endnu er det dog uvist hvilke arealer, som bliver omfattet, og det er stærkt kritisabelt, mener Gefion

Med baggrund i friskanalyser af silomajs: Det er ved at være tid til at høste majs

Gitte Rasmussen, VKST, og Jan Jespersen fra KvægrådgivningDanmark, mener, med baggrund i friskanalyser af silomajs, at det så småt er ved at være tid for årets majshøst.

Ny forsikring af afgrødeskader

Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en forsikring af afgrødeskader ved ekstremt vejr.

Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.
Side 1 af 37 (729 artikler)Prev1234567353637Next