bannerPos

NAG opgraderer hestefoder

Grovfoderet har naturligvis stor betydning for hestens sundhed og trivsel.

Jesper Hallgren

Journalist
01-03-2019 11:34
I Nordsjælland tilpasser NAG løbende hestefoderet og har på den måde altid et bredt sortiment, der tilgodeser alle.

På egen fabrik i Helsinge har Nordsjælland Andels Grovvareforening (NAG) gennem mange årtier produceret hestefoder efter stolte traditioner, som pelleteret foder eller müsli og går under navnet HorsePro.

- Selv om foderet produceres stort set på samme måde, som man gjorde for 50 år siden, er det bestemt ikke det samme at fodre heste i dag, som det var dengang, fortæller Louise Oxholm, der er ansat som agronom og hestefoderkonsulent hos NAG.

Hun påpeger, at avlen har betydet, at det er en helt anden type af heste, man har i dag, og hestens funktion og arbejde har også ændret sig betydeligt.
 

Komplet foderrådgivning

NAG har derfor løbende tilpasset sine blandinger efter ny viden og har i dag et bredt sortiment, der tilgodeser alle typer af heste – og kunder.

- I dag er man meget mere bevidst om grovfoderets betydning for hestens sundhed og trivsel, og hos NAG tilbyder vi derfor også hjælp til grovfoderanalyser som en naturlig del af en komplet foderrådgivning, oplyser Louise Oxholm.

Hun noterer, at overvægt og deraf tilstødende »livsstilssygdomme« i den grad er et tiltagende problem i store dele af hesteholdet, og det er derfor vigtigt, at kraftfoderet er så stivelses- og sukkerfattigt som muligt.
 

Godt tarmmiljø er essentielt

Som noget ganske nyt er NAG begyndt at anvende levende gærceller i hestefoderet.

- Levucell, som produktet hedder, har en probiotisk effekt i hestens bagtarm og hjælper hesten med at opretholde eller etablere et sundt miljø for de gode bakterier i bagtarmen, forklarer Louise Oxholm og uddyber:

- Bagtarmen er hestens gæringskammer, og det er her en stor del af hestens fordøjelse finder sted. Et godt tarmmiljø er essentielt for et funktionelt immunforsvar og dermed en sund hest.

Probiotika er ikke det eneste, NAG har af nye tiltag i produktporteføljen. Foderet er også opgraderet ved tilsætning af en nøje udvalgt blanding af botaniske elementer, der ifølge Louise Oxholm har en antiinflammatorisk og antioxidant effekt.

- Antioxidanter er en af de ting, vi kommer til at arbejde ganske meget med fremover, og vi håber, vi kan være med til at øge sundheden og præstationen yderligere for vores kunders heste.

 

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Nyt jagtområde på NutriFair i 2020

Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og gæsterne kan blandt andet besøge en cafe, hygge sig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter.
Side 1 af 29 (563 artikler)Prev1234567272829Next