bannerPos

Nystiftet forening for hestefolk på Stevns

En ny forening med fokus på at skabe gode ridemuligheder har set dagens lys i Stevns Kommune. Foto: Simone Cecilie Tinndahn

Henrik Sieben

01-03-2019 11:21
En gruppe hestefolk har etableret foreningen Rideruter Stevns, der skal forbedre forholdene for ryttere, men også gerne trække nye bosættende ryttere til.

I det gamle Tinghus i Store Heddinge har der været stiftende generalforsamling i foreningen Rideruter Stevns.

Det oprindelige initiativ til foreningen kom fra tidligere turismechef Thor Nielsen, der havde en vision om at gøre Stevns Kommune til en heste- og ridevenlig kommune. Dels med henblik på de nuværende hestefolk i området, men også med henblik på at trække nye hestefolk.

I forlængelse deraf er der inden for det seneste par år dannet et par lokale rutelaug, som nu får mulighed for at byde ind til den nye forening med blandt andet forslag til nye rideruter i lokalområdet.
 

Flere foreningsformål

I samarbejde med lodsejere, offentlige myndigheder og andre interessenter er den nye forenings formål at fremme mulighederne for at ride i naturen til gavn for Stevns’ ryttere samt bosætning, turisme og erhverv i hestesektoren.

Det betyder, at den nye forening vil arbejde for at skabe bedre muligheder for færdsel til hest i kommunen, blandt andet gennem oprettelse af lokale rutelaug samt kortlægge sammenhængende rideruter, hvor det er lovligt og velegnet at ride.

Videre vil man arbejde for at synliggøre ridemulighederne, forbinde områder hvor ridning at tilladt og forbedre adgangen til områder, hvor der ikke umiddelbart er adgang for ridende. Det skal ske ved kontakt til blandt andet lokale lodsejere, men også ved at opnå dispensation fra gældende regler.
 

Åbner for dispensation

I den forbindelse kan det nævnes, at man gennem Thor Nielsen har fået accept fra transportminister Ole Birk Olesen til at pege på cykelstier, hvor det af hensyn til den almene trafiksikkerhed vil være egnet at give dispensation fra det generelle forbud om at ride på disse.

Inspirationskilde for den nye forening er en tilsvarende forening, Rideruter Lolland-Falster, og enhver, der har lyst og vilje til at støtte op om foreningens formål, kan optages som medlem.

Kontingentet i den nye forening er 50 kroner om året, og bestyrelsen består af Claus Bjerge, Ingelise Schmidt, Sofie Nielsen, Charlotte Frandsen og Suzzi Bonde og med Tina Knudsen som suppleant.

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer