bannerPos

Nystiftet forening for hestefolk på Stevns

En ny forening med fokus på at skabe gode ridemuligheder har set dagens lys i Stevns Kommune. Foto: Simone Cecilie Tinndahn

Henrik Sieben

Journalist
01-03-2019 11:21
En gruppe hestefolk har etableret foreningen Rideruter Stevns, der skal forbedre forholdene for ryttere, men også gerne trække nye bosættende ryttere til.

I det gamle Tinghus i Store Heddinge har der været stiftende generalforsamling i foreningen Rideruter Stevns.

Det oprindelige initiativ til foreningen kom fra tidligere turismechef Thor Nielsen, der havde en vision om at gøre Stevns Kommune til en heste- og ridevenlig kommune. Dels med henblik på de nuværende hestefolk i området, men også med henblik på at trække nye hestefolk.

I forlængelse deraf er der inden for det seneste par år dannet et par lokale rutelaug, som nu får mulighed for at byde ind til den nye forening med blandt andet forslag til nye rideruter i lokalområdet.
 

Flere foreningsformål

I samarbejde med lodsejere, offentlige myndigheder og andre interessenter er den nye forenings formål at fremme mulighederne for at ride i naturen til gavn for Stevns’ ryttere samt bosætning, turisme og erhverv i hestesektoren.

Det betyder, at den nye forening vil arbejde for at skabe bedre muligheder for færdsel til hest i kommunen, blandt andet gennem oprettelse af lokale rutelaug samt kortlægge sammenhængende rideruter, hvor det er lovligt og velegnet at ride.

Videre vil man arbejde for at synliggøre ridemulighederne, forbinde områder hvor ridning at tilladt og forbedre adgangen til områder, hvor der ikke umiddelbart er adgang for ridende. Det skal ske ved kontakt til blandt andet lokale lodsejere, men også ved at opnå dispensation fra gældende regler.
 

Åbner for dispensation

I den forbindelse kan det nævnes, at man gennem Thor Nielsen har fået accept fra transportminister Ole Birk Olesen til at pege på cykelstier, hvor det af hensyn til den almene trafiksikkerhed vil være egnet at give dispensation fra det generelle forbud om at ride på disse.

Inspirationskilde for den nye forening er en tilsvarende forening, Rideruter Lolland-Falster, og enhver, der har lyst og vilje til at støtte op om foreningens formål, kan optages som medlem.

Kontingentet i den nye forening er 50 kroner om året, og bestyrelsen består af Claus Bjerge, Ingelise Schmidt, Sofie Nielsen, Charlotte Frandsen og Suzzi Bonde og med Tina Knudsen som suppleant.

 

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Nyt jagtområde på NutriFair i 2020

Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og gæsterne kan blandt andet besøge en cafe, hygge sig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter.
Side 1 af 29 (563 artikler)Prev1234567272829Next