bannerPos

Nystiftet forening for hestefolk på Stevns

En ny forening med fokus på at skabe gode ridemuligheder har set dagens lys i Stevns Kommune. Foto: Simone Cecilie Tinndahn

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
01-03-2019 11:21
En gruppe hestefolk har etableret foreningen Rideruter Stevns, der skal forbedre forholdene for ryttere, men også gerne trække nye bosættende ryttere til.

I det gamle Tinghus i Store Heddinge har der været stiftende generalforsamling i foreningen Rideruter Stevns.

Det oprindelige initiativ til foreningen kom fra tidligere turismechef Thor Nielsen, der havde en vision om at gøre Stevns Kommune til en heste- og ridevenlig kommune. Dels med henblik på de nuværende hestefolk i området, men også med henblik på at trække nye hestefolk.

I forlængelse deraf er der inden for det seneste par år dannet et par lokale rutelaug, som nu får mulighed for at byde ind til den nye forening med blandt andet forslag til nye rideruter i lokalområdet.
 

Flere foreningsformål

I samarbejde med lodsejere, offentlige myndigheder og andre interessenter er den nye forenings formål at fremme mulighederne for at ride i naturen til gavn for Stevns’ ryttere samt bosætning, turisme og erhverv i hestesektoren.

Det betyder, at den nye forening vil arbejde for at skabe bedre muligheder for færdsel til hest i kommunen, blandt andet gennem oprettelse af lokale rutelaug samt kortlægge sammenhængende rideruter, hvor det er lovligt og velegnet at ride.

Videre vil man arbejde for at synliggøre ridemulighederne, forbinde områder hvor ridning at tilladt og forbedre adgangen til områder, hvor der ikke umiddelbart er adgang for ridende. Det skal ske ved kontakt til blandt andet lokale lodsejere, men også ved at opnå dispensation fra gældende regler.
 

Åbner for dispensation

I den forbindelse kan det nævnes, at man gennem Thor Nielsen har fået accept fra transportminister Ole Birk Olesen til at pege på cykelstier, hvor det af hensyn til den almene trafiksikkerhed vil være egnet at give dispensation fra det generelle forbud om at ride på disse.

Inspirationskilde for den nye forening er en tilsvarende forening, Rideruter Lolland-Falster, og enhver, der har lyst og vilje til at støtte op om foreningens formål, kan optages som medlem.

Kontingentet i den nye forening er 50 kroner om året, og bestyrelsen består af Claus Bjerge, Ingelise Schmidt, Sofie Nielsen, Charlotte Frandsen og Suzzi Bonde og med Tina Knudsen som suppleant.

 

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next