bannerPos

Høsten kom godt i gang på Lolland

Høsten kom godt i gang hos Kim Monk Rasmussen på Lolland. Foto: Privat.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
16-07-2019 08:00
Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

- Det er nok det tidligste vi nogen sinde har været i gang med at høste, og når det samtidig er med et overraskende godt udbytte, så er det bare dejligt. Sådan lød det fra Kim Monk Rasmussen, da han søndag den 1. juli, som en af de første gik i gang med årets høst af vinterbyg.

Kim Monk Rasmussen driver ejendommene Hvidkilde og Bøllesminde ved Vestenborg og Stokkemarke på Lolland.

Plante- og svineavleren fra Lolland havde, da LandbrugØst talt med ham fået høstet 26 af i alt 38 hektar med den 6-raddet vinterbygsort Kosak, der blev sået i september sidste år. Og med et tilfredsstillende resultat til følge:

- Udbyttet i snit på de tre marker, der indtil nu er høstet har ligget på 9,1 tons per hektar målt på brovægt, og med en vandprocent mellem 13 og 15. På en enkelt mark viste mejetærskeren stort udbytte: 11.504 kilo pr hektar.

- Og det er klart tilfredsstillende lyder det fra Kim Monk Rasmussen, der samlet driver 478 hektar.

Det er første gang at Kim Monk Rasmussen har Kosak i sit sædskifte, ligesom det er flere år siden han har haft vinterbyg i sin markplan.

- Det var godt vejr i efteråret 2018 til at så vinterbyg, så jeg syntes, at nu var tiden kommet til at det skulle prøves igen.

Tre generationer medvirkede

I øvrigt var det Kim Monk Rasmussens far, Leif Monk Rasmussen, der satte årets høst i gang:

- Han var ude og cykle og kom så tilbage og sagde, nu er det tid at komme i gang med høsten. Jeg kørte ud og kiggede på det, og så gik vi i gang. Ja det er godt med en ”seniorkonsulent”, som min far.

Med til at hjælpe i høst har Kim Monk Rasmussen også sønnen Jeppe.

Foruden planteavlen har Kim Monk Rasmussen opformeringsbesætningen der består af 670 søer:

 

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

KU-professor gav roedyrkere en status i klimadebatten

Hvis landbruget skal sænke klimaaftrykket, er det en god idé at tage økonomiske hensyn, påpegede KU-professor Jette Jacobsen på Strubes klimamøde i Nykøbing Falster.

ATV’ere vinder frem som landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

16 avlermøder på to uger

I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

Erstatning for sprøjteforbud skaber stor utilfredshed

Første afgørelse om erstatningens størrelse til en lodsejer ramt af sprøjteforbud i et BNBO i Egedal Kommune medfører stor utilfredshed.

Mange tilbud kan skabe forvirring

- Det bedste råd er at have is i maven, lyder det fra Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.
Side 1 af 42 (839 artikler)Prev1234567404142Next