bannerPos

Høsten kom godt i gang på Lolland

Høsten kom godt i gang hos Kim Monk Rasmussen på Lolland. Foto: Privat.

Henrik Sieben

Journalist
16-07-2019 08:00
Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

- Det er nok det tidligste vi nogen sinde har været i gang med at høste, og når det samtidig er med et overraskende godt udbytte, så er det bare dejligt. Sådan lød det fra Kim Monk Rasmussen, da han søndag den 1. juli, som en af de første gik i gang med årets høst af vinterbyg.

Kim Monk Rasmussen driver ejendommene Hvidkilde og Bøllesminde ved Vestenborg og Stokkemarke på Lolland.

Plante- og svineavleren fra Lolland havde, da LandbrugØst talt med ham fået høstet 26 af i alt 38 hektar med den 6-raddet vinterbygsort Kosak, der blev sået i september sidste år. Og med et tilfredsstillende resultat til følge:

- Udbyttet i snit på de tre marker, der indtil nu er høstet har ligget på 9,1 tons per hektar målt på brovægt, og med en vandprocent mellem 13 og 15. På en enkelt mark viste mejetærskeren stort udbytte: 11.504 kilo pr hektar.

- Og det er klart tilfredsstillende lyder det fra Kim Monk Rasmussen, der samlet driver 478 hektar.

Det er første gang at Kim Monk Rasmussen har Kosak i sit sædskifte, ligesom det er flere år siden han har haft vinterbyg i sin markplan.

- Det var godt vejr i efteråret 2018 til at så vinterbyg, så jeg syntes, at nu var tiden kommet til at det skulle prøves igen.

Tre generationer medvirkede

I øvrigt var det Kim Monk Rasmussens far, Leif Monk Rasmussen, der satte årets høst i gang:

- Han var ude og cykle og kom så tilbage og sagde, nu er det tid at komme i gang med høsten. Jeg kørte ud og kiggede på det, og så gik vi i gang. Ja det er godt med en ”seniorkonsulent”, som min far.

Med til at hjælpe i høst har Kim Monk Rasmussen også sønnen Jeppe.

Foruden planteavlen har Kim Monk Rasmussen opformeringsbesætningen der består af 670 søer:

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next