bannerPos

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Knud Erik Clausen, repræsentant for Danske Sukkerroer, glæder sig over rapporten. Arkivfoto: Henrik Sieben.
09-07-2019 08:00

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Der bliver også høstet ærter i år – og forhåbentligt også i fremtiden. Det står klart, efter at myndighederne netop har givet dispensation til kørsel med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter. Det skriver brancheforeningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E).

Fremtiden for ærtehøsten har ellers været usikker, da man har været stillet i udsigt, at dispensation for brug af bæltemaskinerne ikke kunne forventes efter 2018.

Men siden den melding har en rapport om landbrugsmaskiners påvirkning på småveje givet ny viden til myndigheder og beslutningstagere, og har altså nu bevirket, at der også i år udstedes dispensation til ærtehøst.

Rapporten er blevet udarbejdet i et bredt samarbejde mellem Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen, Kommunernes Landsforening, Asfaltindustrien, Danske Maskinstationer og Entreprenører, Danske Sukkerroedyrkere, Danske Maskinhandlerforening, Dansk Agroindustri, Seges og Landbrug & Fødevarer.

Bør give lovændring

Rapporten sammenligner blandt andet, hvordan en landbrugsmaskine på gummibælter og en blokvogn lastet med en bæltemaskine påvirker vejen. DM&E sætter stor pris på det brede samarbejde om rapporten, der har sikret uvildigheden, skriver de.

- Vi hæfter os blandt andet ved delkonklusionen om, at det belaster vejene mere at transportere landbrugskøretøjerne med gummibælter på blokvogn end at lade dem køre selv, og vi mener dette bør være grundlag for en lovændring, siger Henning Sjørslev Lyngvig, der er chefkonsulent i Danske Maskinstationer og Entreprenører.

Rapporten har ført til en dialog mellem brancherne i erhvervet og myndighederne om at ændre rammerne for færdsel med landbrugsmaskiner på gummibælter. Blandt andet også hos Danske Sukkerroerdyrkere:

- Jeg glæder mig over, at den gode rapport har bidraget til, at ærtehøsten er sikret for i år, og det er min klare forhåbning og forventning, at rapporten medvirker til at give nogle mere tidssvarende forhold for landbrugsmaskinerne generelt også på den lange bane, siger Knud Erik Clausen, repræsentant for Danske Sukkerroedyrkere

 

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.
Side 1 af 59 (1167 artikler)Prev1234567575859Next