bannerPos

Varm opstart på årets høst

Den ene af ejerne af Guldborgssund Agro I/S, Henrik Vilhelmsdal, glæder sig over de tre nye Case IH Axial-Flow 9250 og udsigten til en god høst af bakkesvingel. Foto: Case IH.

Henrik Sieben

Journalist
10-07-2019 08:00
Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Guldborgsund Agro I/S på Falster har netop sendt tre helt nye Case IH Axial-Flow 9250 med Harvest Command i marken. Det skete i forbindelse med begyndelsen på årets høst, hvor markerne med bakkesvingel blev de første og hvor der sluttes i vårrapsen.

Og det skete på årets på det tidspunkt hidtil varmeste dag: Solen er skarp og termometeret viser 32 grader, hvilket står i skærende kontrast til den behagelige temperatur i kabinen på den nye Axial-Flow 9250, hvori Anders Christensen befinder sig.

- Vi har skårlagt med 8 fods fingerklipper, og tager 2 skår ad gangen med disse 15 fods pick-up’er. Vi kører rask til med 3,5 km/t og varen i korntanken er noget nær perfekt. Det kan jeg nemt følge med i, når der er så fint et kig ind til korntanken, fortæller Anders Christensen og henviser til den store rude ind mod korntanken.

Guldborgsund Agro I/S driver 2.200 hektar på Falster, hvor markplanen omfatter 15 forskellige afgrøder.

Henrik Vilhelmsdal glædes

Den ene ejer af Guldborgsund Agro I/S Henrik Vilhemsdal står begejstret og betragter de tre nye Axial-Flow som næsten lydløst bevæger sig gennem den skårlagte bakkesvingel.

- De er lige blevet sat i gang, og der har været en utrolig flot opbakning fra vores lokale forhandler Johannes Mertz i forbindelse med igangsætningen.

Videre fortæller Henrik Vilhelmsdal, at han har glædet sig utrolig meget til at afprøve maskinerne med det nye Harvest Command system:

- Jeg har en forventning om mere kapacitet og kvalitet i forhold til vores tidligere mejetærskere.

80 hektar bakkesvingel

Guldborgssund Agro I/S har i år 80 hektar bakkesvingel med i markplanen:

- Den er skårlagt for 5 dage siden. Vi lagde ud her i weekenden med høsten og det må siges at være et mere normalt tidspunkt i forhold til høsten sidste år, hvor vi stort set var færdig med både bakkesvingel og engrapgræs på dette tidspunkt.

Videre lyder det at bakkesvinglen er af sorten Dumas, at de nye maskiner laver et utrolig flot stykke arbejde, at der er tjekket for spild og kvalitet, og at der ikke er noget at sætte en finger på.

- Spandevægten siger 2 kg og som det ser ud nu ligger udbyttet på godt 1600 kg/ha, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med.

Guldborgsund Agro I/S har som føle af at en del af græsserne bliver skårlagt også investeret i Case IH’s 15 fods pick-up’er.

- Med vores afgrøde sammensætning har vi også brug for alsidighed omkring vores skæreborde. Derfor har vi valgt at investere i både sejlborde og almindelige skæreborde. Vi har 180 ha spinat i år, og der har vi brug for et 30 fods bord som passer mellem hanrækkerne. På det bord har vi fået monteret et luftrigle kit, luften skal være med til at sikre så lidt spild som muligt i spinaten.

Men ellers skal de tre Axial-Flow køre med 41 fods borde.

 

Ubudne gæster huserer i landbruget

Der var en gang, hvor det ikke var nødvendigt at låse dørene, hvis man boede på landet. De dage er for længst ovre. Tyveri af maskiner, værktøj og GPS-udstyr er ikke længere særtilfælde – tværtimod.

Strip till og no till såmaskiner vist på Aagaard Gods

Der blev udvist meget stor interesse og gået i dybden med nørderiet, men ikke med såmaskinerne, da Agrovi i går afviklede såmaskinedemo på Aagaard Gods. Arrangementet, omhandlede direkte såning, og det gentages i morgen fredag på Lolland.

Et positivt møde mellem land og by

På årets udgave af Åbent Landbrug kunne man på Bredagergård ved Skibby møde får og malkekøer, smage ost og klappe en kalv.

Goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Hård kritik af øko-kommune for planer om sprøjteforbud

Lejre Kommune går med planer om at indføre sprøjteforbud, der rækker videre end BNBO. Endnu er det dog uvist hvilke arealer, som bliver omfattet, og det er stærkt kritisabelt, mener Gefion

Med baggrund i friskanalyser af silomajs: Det er ved at være tid til at høste majs

Gitte Rasmussen, VKST, og Jan Jespersen fra KvægrådgivningDanmark, mener, med baggrund i friskanalyser af silomajs, at det så småt er ved at være tid for årets majshøst.

Ny forsikring af afgrødeskader

Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en forsikring af afgrødeskader ved ekstremt vejr.

Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.
Side 1 af 37 (729 artikler)Prev1234567353637Next