bannerPos

Enighed om bacon ved EU-møde

Kristian Gade, Christel Schaldemose, Erik Poulsen, Asger Krogsgaard, Ole Wehlast, Lone Andersen og Sven Agergaard deltog alle i debatten ved det vestjyske bacon-arrangement.
22-05-2019 12:33

Gratis brunch med masser af bacon og æg lokkede lørdag 80 midt- og vestjyske landmænd til EU-møde i maskinhuset hos svineproducent Sven Agergaard ved Herning forleden. Under overskriften »Skal vi selv til at spise vores bacon?« debatterede kandidaterne til EU-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og Erik Poulsen (V) med NNF-formand Ole Wehlast og Asger Krogsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Panelet var enige om, at bacon er godt, men at det er en trist og alvorlig udvikling, hvis Brexit gør det vanskeligere at eksportere dansk bacon til briternes morgenbord.

- I det hele taget er det en udfordring, hvis Brexit ender med, at Storbritannien ikke længere bidrager til EU’s kasse, hvorfra én ud af tre kroner i dag går til landbrugspolitikken. Samtidigt er der mange andre ønsker til EU’s budget. Jeg er derfor glad for, at jeg har fået indføjet i Venstres valgprogram, at landbruget ikke alene skal betale prisen for Brexit, sagde Erik Poulsen, der er partiets kandidat i Midt- og Vestjylland. 

Flere landboforeningsformænd bad på mødet Christel Schaldemose bekræfte, at hun ikke ville stemme for et forbud mod glyphosat i Europa-Parlamentet.

- Det er rigtigt, men vi ved, at glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og forbruget skal i hvert fald ned, svarede socialdemokraten, der genopstiller i Syd- og Sønderjylland.

Debatmødet var arrangeret af landboorganisationerne i det tidligere Ringkøbing Amt.

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next