bannerPos

Enighed om bacon ved EU-møde

Kristian Gade, Christel Schaldemose, Erik Poulsen, Asger Krogsgaard, Ole Wehlast, Lone Andersen og Sven Agergaard deltog alle i debatten ved det vestjyske bacon-arrangement.
22-05-2019 12:33

Gratis brunch med masser af bacon og æg lokkede lørdag 80 midt- og vestjyske landmænd til EU-møde i maskinhuset hos svineproducent Sven Agergaard ved Herning forleden. Under overskriften »Skal vi selv til at spise vores bacon?« debatterede kandidaterne til EU-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og Erik Poulsen (V) med NNF-formand Ole Wehlast og Asger Krogsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Panelet var enige om, at bacon er godt, men at det er en trist og alvorlig udvikling, hvis Brexit gør det vanskeligere at eksportere dansk bacon til briternes morgenbord.

- I det hele taget er det en udfordring, hvis Brexit ender med, at Storbritannien ikke længere bidrager til EU’s kasse, hvorfra én ud af tre kroner i dag går til landbrugspolitikken. Samtidigt er der mange andre ønsker til EU’s budget. Jeg er derfor glad for, at jeg har fået indføjet i Venstres valgprogram, at landbruget ikke alene skal betale prisen for Brexit, sagde Erik Poulsen, der er partiets kandidat i Midt- og Vestjylland. 

Flere landboforeningsformænd bad på mødet Christel Schaldemose bekræfte, at hun ikke ville stemme for et forbud mod glyphosat i Europa-Parlamentet.

- Det er rigtigt, men vi ved, at glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og forbruget skal i hvert fald ned, svarede socialdemokraten, der genopstiller i Syd- og Sønderjylland.

Debatmødet var arrangeret af landboorganisationerne i det tidligere Ringkøbing Amt.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next