bannerPos

Merrild til minister: - Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

L&F-formand Martin Merrild og miljøminister Lea Wermelin fik mandag en snak om jordfordeling i Vipperød, hvor der for nylig er blevet gennemført et jordfordelingsprojekt. Fotos: Lasse Ege Pedersen

Tekst og foto: Lasse Ege Pedersen

Nyhedsredaktør, Effektivt Landbrug
11-11-2019 13:19
Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Det er lidt af et puslespil, der skal gå op, når der skal gennemføres jordfordelingsprojekter.

Men det kan lade sig gøre, og mandag blev miljøminister Lea Wermelin (S) af sine egne folk i Landbrugsstyrelsen selv præsenteret for et projekt, hvor det efter 10 års arbejde sidste år lykkedes at blive færdig. I Tempelkrogen, der ligger i Vipperød i grænselandet mellem Holbæk og Lejre Kommune, har man nord

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next