bannerPos

Sang og foredrag i forsamlingshuset

Benjamin Lamberth fra Andelslandsbyen: - De kommende måneder byder vi på spændende foredrag og sangarrangementer i forsamlingshuset.

Henrik Sieben

Journalist
07-02-2018 06:00
Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk byder på mange spændende foredrag og sangdage.
Andelslandsbyen Nyvang nær Holbæk byder de kommende måneder indenfor til god musik og spændende foredrag i forsamlingshuset.
Her kan man blandt andet høre om eventyrlige rejser på nimbusmotor-
cykel, om svingende jazz, rock and roll, om folkekirken under besættelsen, højskoler, demokrati og nationalisme.
- Ind imellem foredragsdagene bydes også på dejlige musikarrangementer med – de for mange – velkendte toner fra Liva Weel og Kai Normann Andersens store repertoire, oplyser Benjamin Lamberth, marketings og udviklingschef i Andelslandsbyen Nyvang.
 

Foredrag om landbrugets historie

Et emne kan især have landbrugsmæssig interesse. Søndag den 8. april er emnet det lille familielandbrug – dets historie, funktion og udviklingen. Foredraget holdes af Niels Kærgård, professor emeritus KU og forhenværende økonomisk overvismand.
Niels Kærgård tager udgangspunkt i tiden omkring 2. verdenskrig, hvor dansk landbrug var præget af små landbrug – husmænd og små gårde.
Det var bedrifter ejet af landmanden og med en alsidig produktion – næsten alle brugene havde grise, køer, høns og heste. Der var næsten ingen maskiner, men en masse folk på landet.
- I foredraget skildrer Niels Kærgård, hvordan disse landbrug fungerede, hvordan det var et resultat af en mere end 100-årig historie, hvordan livet på landet var, og hvad der er sket siden. Den unormale situation under selve krigen vil også blive berørt, fortæller Benjamin Lamberth.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next