bannerPos

Sang og foredrag i forsamlingshuset

Benjamin Lamberth fra Andelslandsbyen: - De kommende måneder byder vi på spændende foredrag og sangarrangementer i forsamlingshuset.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
07-02-2018 06:00
Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk byder på mange spændende foredrag og sangdage.
Andelslandsbyen Nyvang nær Holbæk byder de kommende måneder indenfor til god musik og spændende foredrag i forsamlingshuset.
Her kan man blandt andet høre om eventyrlige rejser på nimbusmotor-
cykel, om svingende jazz, rock and roll, om folkekirken under besættelsen, højskoler, demokrati og nationalisme.
- Ind imellem foredragsdagene bydes også på dejlige musikarrangementer med – de for mange – velkendte toner fra Liva Weel og Kai Normann Andersens store repertoire, oplyser Benjamin Lamberth, marketings og udviklingschef i Andelslandsbyen Nyvang.
 

Foredrag om landbrugets historie

Et emne kan især have landbrugsmæssig interesse. Søndag den 8. april er emnet det lille familielandbrug – dets historie, funktion og udviklingen. Foredraget holdes af Niels Kærgård, professor emeritus KU og forhenværende økonomisk overvismand.
Niels Kærgård tager udgangspunkt i tiden omkring 2. verdenskrig, hvor dansk landbrug var præget af små landbrug – husmænd og små gårde.
Det var bedrifter ejet af landmanden og med en alsidig produktion – næsten alle brugene havde grise, køer, høns og heste. Der var næsten ingen maskiner, men en masse folk på landet.
- I foredraget skildrer Niels Kærgård, hvordan disse landbrug fungerede, hvordan det var et resultat af en mere end 100-årig historie, hvordan livet på landet var, og hvad der er sket siden. Den unormale situation under selve krigen vil også blive berørt, fortæller Benjamin Lamberth.
0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next