bannerPos

-Vi kommer til at se langt mere til hestebønner

Nordvest Foder købte sidste år et anlæg, som kan toaste hestebønner. De blev testet og er i år klar til at køre fuld skala. Salgs og kundeservicemedarbejder Peter Lund Thomsen ser hestebønner som mere aktuelt end nogensinde. Fotos: Tenna Bang

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
22-05-2019 06:52
Hvis man spørger salgs- og kundeservicemedarbejder, Peter Lund Thomsen fra Nordvest Foder, har vi kun set en brøkdel af de hestebønner, vi kommer til at se de kommende år.

Sidse år var et kedeligt år at have hestebønner, da det i den grad viste avlerne, at hvis der er en ting, de ikke bryder sig om, ja så er det tørke. Det smitter af på det tilsåede areal i år, som har vist sig at være noget mindre end sidste år.

Men spørger man salgs- og kundeservicemedarbejder Peter Lund Thomsen fra Nordvest Foder i Vestervig, har vi ikke set en brøkdel af de hestebønner, vi kommer til at se

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next