bannerPos

Årsmøde i ny indpakning

Torsdag den 6. december er det tid til status for malkekvægets præstationer øst for Storebælt. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
24-11-2018 07:00
Torsdag den 6. december er der årsmøde for mælkeproducenter på østlige øer, og det bliver i år i en ny indpakning.

Som noget nyt inviterer KvægrådgivningDanmark i år til stormøde sammen med både Kvægbrugsregion Øerne, L&F Kvæg og Viking. Som noget ekstra nyt holdes mødet fra klokken 14.30 til 21 – og det er torsdag den 6. december hos VKST i Sorø.

Tidligere år har KvægrådgivningDanmark og Kvægbrugsregion Øerne holdt årsmødet sammen, mens L&F Kvæg og Viking har holdt årsmøder selv.

- Det har betydet, at kvægbrugerne har kunnet komme til tre gode møder, men tre møder kræver også tid, og for mange også meget køretid. Alternativet er ikke at deltage, og det er også ærgerligt for alle parter. Derfor har vi i år valgt at samarbejde om ét stort møde, fortæller Marianne Dyreholt, faglig koordinator for Østlige Øer i KvægrådgivningDanmark.

- Det vil helt sikkert udfordre nogle mælkeproducenter at komme på dette tidspunkt, da det overlapper det klassiske malketidspunkt. Men af hensyn til de lange kørselsafstande og mødets omfang, har vi valgt at holde mødet i dette tidsrum, forklarer Marianne Dyreholt, der selvfølgelig håber, at mælkeproducenterne vil tage godt imod ændringen.

 

Fire faglige spor

Til årsmøder er der beretninger, og det vil der også være til dette møde. Beretning for 2018 afholdes af både KvægrådgivningDanmark, Kvægbrugsregion Øerne, L&F Kvæg, RYK og Viking.

Ydermere vil der være valg til Kvægbrugsregion Øerne og RYK’s brugerråd samt den årlige præmiering af årets højst ydende ko inden for racer.

Med ønsket om at favne og ramme bredt er der lavet spor til mødets faglige indlæg. Det betyder, at deltagerne skal vælge, hvad de vil høre om mellem fire forskellige spor. Viking vil afholde to af sporene, og de andre spor afholdes af KvægrådgivningDanmark og VKST.

Mødet afsluttes med et fælles indlæg ved ledelseskonsulent Vibeke Fladkær fra Seges. Hvordan udnytter du din kampgejst? Et indlæg om personlig motivation, udvikling og forandring.

- I landbruget er der mere og mere fokus på ledelse, og det er absolut et must og behov, at vi hver især arbejder med, hvordan vi leder, eller hvordan vi bliver ledt som henholdsvis arbejdsgiver og arbejdstager. Altså et vigtigt aspekt, som Vibeke Fladkær får lov til at slutte mødet med, fortæller Marianne Dyreholt.

 

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.
Side 1 af 29 (564 artikler)Prev1234567272829Next