bannerPos

Avlsforening inviterer til besætningskonkurrence

Avlsforeningen Dansk Holstein inviterer til en landsdækkende besætningskonkurrence. Foto: Jesper Hallgren
09-05-2020 12:36

KVÆGKONKURRENCE Corona-pandemien har desværre blandt andet sat en stopper for årets dyrskuer, og det ærgrer naturligvis mange over hele landet, som blandt andet havde set frem til de mange kåringer, der traditionen tro finder sted på dyrskuerne.

Avlsforeningen Dansk Holstein vil som »et plaster på såret« i stedet invitere til en landsdækkende besætningskonkurrence, hvor avlsforeningen stiller med en dommer og en repræsentant fra foreningen på de enkelte bedrifter.

Man afgør selv, hvor og hvordan køerne skal præsenteres – om det er opbundet i stalden eller en præsentation på gårdspladsen, marken eller i haven, kan man frit selv vælge.

Alle kan deltage, og det er vigtigt at angive status for salmonella. Besætninger med status 2 vil blive besøgt sidst på dagen.

Hver deltager skal udvælge tre køer, og besætningsgrupperne skal være tilmeldt til Avlsforeningen Dansk Holstein senest mandag den 25. maj – deltagerprisen er 400 kroner pr. gruppe.

jhal

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next