bannerPos

Corona betyder ny virkelighed for oksekødsmarkedet

Coronakrisen betyder, at der bliver solgt markant mindre af de ædle udskæring af oksekød.
31-03-2020 13:20

Markedet for okse- og kalvekød i Europa og Danmark står i en ny virkelighed, efter myndighederne har indført omfattende restriktioner i kampen mod corona, oplyser Danish Crown Beef.

Der er ubalance i markedet for okse- og kalvekød lige nu. Årsagen er naturligvis den omfattende coronakrise, hvor myndighederne indført omfattende restriktioner. Hos Danish Crown Beef lyder det, at salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter er ramt af, at hoteller, restauranter, konferencecentre, forsamlingshuse, festlokaler og kulturtilbud ligger øde hen. Konfirmationer, bryllupper, seminarer, runde fødselsdage og nu påskefrokosten er blevet aflyst eller udsat på ubestemt tid, så selv om mange forbrugere bruger den ekstra tid hjemme til at lave god mad, så bliver der ikke solgt de samme mængder som normalt.

- Rent produktionsmæssigt går det faktisk rigtigt godt. Vi har været forskånet for omfattende sygdom, så på den side ser vi ikke udfordringer. På salgssiden går det også godt med at sælge en stor del af både det okse- og kalvekød, vi har til rådighed, men afsætningen af de ædle udskæringer og huder til læder halter kraftigt, fortæller Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef iden ugentlige markedsberetning.

Omsætninger af huder til læder nærmest gået i stå, fordi kraftcenteret i den industri ligger i Norditalien.
 
- Det er en hamrende ærgerlig situation, for overordnet set er der på ingen måde panik, men markedet for huder og ædle udskæringer er bare ramt i en grad, som det gode salg af hakkekød og småkød til gullasch ikke kan kompensere for, siger Finn Klostermann.

ege

0

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.
Side 1 af 60 (1186 artikler)Prev1234567585960Next