bannerPos

Formand for kødkvægsavlerne: - Det er som at slå i en dyne

Knap 40 kødkvægsavlere var mødt op til årsmødet, der blev afviklet i Sorø.

Henrik Sieben

02-03-2019 11:01
Ved årsmødet i Kødkvægsudvalget på østlige øer blev kontrollen med udegående dyr blandt andet debatteret.

- Det er som at slå i en dyne.

Så kontant lød det fra formanden for Kødkvægsudvalget på østlige øer, Lis Magnussen, Bakken Aberdeen Angus, da debatten i forlængelse af hendes beretning på årsmødet i Sorø kom til at handle om udegående dyr og ikke mindst kontrollen af disse.

På mødet – med knap 50 kødkvægsavlere – indledte formanden sin beretning med at konstatere, at 2018 bød på udfordringer.

Tørken gav problemer med græs og dermed manglende foder, og faldende priser på oksekød var også en udfordring. Lis Magnussen tilføjede, at der også venter udfordringer i 2019.

- Dels har landskonsulent Jørgen Schou valgt at søge nye udfordringer, og jeg kan forstå, at det er svært at finde hans afløser, derudover har mange af os udfordringer, når det kommer til forholdene og kontrol af udegående kvæg.

- Der er sendt brev til Fødevarestyrelsen med ønsket om lempelser, men der lyttes ikke, så det rasler ned over os med bøder og pålæg, lød det fra Lis Magnussen.
 

Kritik på kritik

Denne bemærkning fik en af de fremmødte til at spørge, hvad udvalget gør i forhold til udegående dyr. Hertil lød det fra Lis Magnussen, at Dansk Kødkvæg gør meget i forhold til at få lempet reglerne omkring læskure, men man kan ikke komme nogen steder.

- Det er som at slå i en dyne, lød det fra Lis Magnussen, der samtidig bakkede op om organisationen.

Det fik Niels Seidenfaden, Barup Highland Cattle, til at sige, at han fandt, at Dansk Kødkvæg har gjort for lidt for lempelser. »De har sovet i seks år«, påpegede han blandt andet.

Det fik Lis Magnussen til at rette kritik af formanden for Dansk Kødkvæg.

- Han siger hele tiden, det klarer vi lige, det klarer vi lige, men virkeligheden er, at der ikke sker noget.
 

Uskøn valgprocedure

I beretningen kom formanden også ind på, at man ved levering af slagtedyr skal huske, at de ikke må have lårkager. Det kan give salmonella i kødet og kan give en påtale fra Fødevarestyrelsen, oplyste Lis Magnussen, der også gjorde opmærksom på, at der sidste år havde været problemer med leverikter.

- Det til trods for, at man normalt siger, at de kun giver problemer i våde år. 2018 var som bekendt ikke et vådt år, og derfor vil jeg opfordre jer til at være meget opmærksomme, hvis I ser dyr, der taber sig. Det kan være på grund af leverikter.

Bent Viuf, flerårigt medlem af udvalget, blev efter en noget uskøn valgprocedure, suppleant til bestyrelsen, mens Fin Madsen blev genvalgt. Nyvalgt blev Mogens Hansen.

Kødkvægsudvalget konstituerer sig selv på næste møde. Lis Magnussen har tidligere proklameret, at hun ikke ønsker at fortsætte på posten som formand.

 

»- Der er sendt brev til Fødevarestyrelsen med ønsket om lempelser, men der lyttes ikke, så det rasler ned over os med bøder og pålæg.«

Lis Magnussen

 

 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer