bannerPos

Japansk kvæg på Bornholm

Kasper Staalegaard Rasmussen driver WagyuBornholm sammen med sin bror Jeppe Staalegaard Rasmussen, og de har indtil nu en produktion på to kvier og fem stude. Med tiden skal de være grundstammen for en fremtidige besætning.

Henriette Lemvig

Journalist (Planter)
20-09-2018 07:00
Siden december 2017 har der været wagyukvæg på Bornholm, hvor brødrene Jeppe og Kasper Staalegaard Rasmussen har kastet sig ud i eventyret med opdræt af det eksklusive kødkvæg.
Fire kilometer sydvest for Gudhjem nær Østerlars på Bornholm har brødrene Jeppe og Kasper Staalegaard Rasmussen kastet sig ud i et kødkvægseventyr, der kun er ganske få lignende af i Danmark.
Siden december 2017, hvor de første kalve blev født, har de drevet WagyuBornholm, og de håber inden for de næste par år at kunne levere kød af meget høj kvalitet til restauranter på blandt andet Bornholm.
- Vi er allerede i kontakt med en del restauranter, der er interesserede, så det lover godt, siger Kasper Staalegaard Rasmussen, der til dagligt arbejder som skolelærer.
Det er især kødets intense smag og kombinationen med, at kvæget opdrættes bæredygtigt, restauranterne godt kan lide.
 

Naturplejere

- Når foråret melder sin ankomst, kommer dyrene på græs, hvor de agerer naturplejere på naturfølsomme områder.
- Her i området gror blandt andet gøgeurt, som er afhængig af græssende kvæg. Hvis ikke området afgræsses, vil det springe i skov og orkideerne vil forsvinde, siger Kasper Staalegaard Rasmussen.
Henover sommeren skal kalvene vokse sig store og stærke, inden de til vinter kommer på stald. Her vil de gå frit i dybstrøelse med halm, mens de får tilbudt foder dyrket primært på Bornholm.
- Denne sommer har dyrene desuden fået mask, som er et affaldsprodukt fra ølproduktionen, og til tider også ren øl som tilskud til græsset. Det har de nydt, smiler Kasper Staalegaard Rasmussen.
 

Født af rugemor

Besætningen består som en begyndelse af fem stude og to kvier, hvoraf de yngste er født i april i år.
- Vi har stadig en mindre produktion af kødkvægracen galloway, men vores dyrlæge drillede os med, at vi da skulle have noget rigtigt kødkvæg, og så blev vi fristet til at prøve wagyukvæget, fortæller Kasper Staalegaard Rasmussen.
Wagyukalvene er født af rugemødre og passes af ammekøer af malkeracen jersey, der leverer en sund og fed mælk til kalvene, der ifølge Kasper Staalegaard Rasmussen stortrives med deres »mødre«.
Kasper og Jeppe Staalegaard Rasmussen håber, at kviekalvene med tiden kan blive grundstammen i den fremtidige besætning.
- Vi forventer at slagte de første kalve i maj 2020, og så skulle der gerne være et naturligt flow i produktionen derefter, siger Kasper Staalegaard Rasmussen.
 

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Nyt jagtområde på NutriFair i 2020

Det nye jagtområde kommer til at omfatte en række udvalgte udstillere med speciale i jagt, og gæsterne kan blandt andet besøge en cafe, hygge sig og opleve en lang række nye og spændende jagtprodukter.
Side 1 af 29 (563 artikler)Prev1234567272829Next