Landbruget skal øverst på Google-listen

Henrik Sieben 16-12-2018 08:48:16
Formand for Kvægbrugsregion Øerne, Yke Kloppenburg, til venstre, og kvægkonsulent Marianne Dyreholt, Kvægrådgivningen Danmark, aflagde beretning i fællesskab.
Yke Kloppenburg, formand for Kvægbrugsregion Øerne, fandt, at det er landbruget og ikke Anima, der skal stå øverst, når man googler ordet dyrevelfærd.

- Når børn og voksne googler ordet dyrevelfærd, hvad er så det første, de får op? Det er en annonce fra dyreaktivistgruppen Anima. Det er ikke godt, nej det skal være os, landbruget, der skal stå øverst, for vi er rigtig gode til dyrevelfærd. 

Sådan lød det fra Yke Kloppenburg, formand for Kvægbrugsregion Øerne, da hun sammen med kvægkonsulent Marianne Dyreholt, Kvægrådgivningen Danmark aflagde beretning ved stormødet for mælkeproducenter på østlige øer.

Stormødet, der havde trukket 110 deltagere, var ét fællesmøde relateret til Vikings regionsmøde, Landbrug & Fødevarer Kvægs dialogmøde, årsmødet i Kvægrådgivningen Danmark, samt Kvægbrugsregion Øst med deltagelse af RYK.

Politik

I beretningen kom Yke Kloppenburg også ind på det erhvervspolitiske: 

- Vi taler meget om vejr og vilkår, men vi skal også konsolidere os, så vi kan tåle de forskellige udsving. Vi kan tale afregningspriser, det globale marked, samtidig med at vi har Vladimir Putin, som vi ikke ved, hvornår vil skyde, og Donald J. Trump, der skyder med tweet. 

- Samtidig har vi Brexit, og ingen ved, hvor vi ender. Vi kan have rigtig travlt med alle de ting, men vi kan ikke gøre noget ved det. Det, vi kan gøre noget ved, er sjovere, så lad os koncentrere indsatsen der.

Her pegede Yke Kloppenburg på vigtigheden af en positiv og tæt dialog med forbrugerne 

- Det er vigtigt i vores område, hvor mange af os har vores ejendomme bynært. Derfor også stor tak til dem, der åbner deres bedrifter ved Økodag og Åbent Landbrug, tager skoler ind, politikere og så videre. Og jo, det er vigtigt at tage politikere ind, for mange af dem har en viden om landbrug, der er næsten på samme niveau som børns i en børnehaveklasse.

Ikke så slemt som frygtet

I beretningen glædede formand og konsulent sig over, at fodersæsonen i forlængelse af sommerens tørke foreløbig ikke er blevet så slem som frygtet: 

- I sommers oprettede vi i VKST en foderbørs, hvor der er mulighed for, at købere kan finde sælgere af foder. Der er i øjeblikket omkring 25, der gerne vil sælge noget foder, men ovenpå sommerens tørke er det ikke gået så skidt som frygtet med fodermangel.

Der mangler mest foder til økologerne, mens de konventionelle har fået mere hjem.

Grovfoderudbyttet har varieret rigtig meget: 

- Der er i gennemsnit høstet 5.000 FEN græs, hvilket er 75 procent af normen, og der er høstet omkring 10.000 FEN i majs, hvilket svarer til 90 procent af normen.

- Hvis vi ser på hvordan det er gået med mælkeproduktionen, så har sommerens varme influeret negativt rigtig mange steder. Der er ikke mange besætninger, der ikke har haft et fald, om end et fald fra midt juli er klassisk.

Til trods herfor er der dog stadig en ydelsesstigning på landsplan i kontrolåret på cirka 1,5 procent.
 

Limousinebesætninger åbner stalddørene

22-01-2019 07:26:38

Lørdag den 26. januar holdes åbent hus i tre sjællandske limousinebesætninger.


En maskinanalyse kan give overblik

21-01-2019 08:23:56

Få overblik over økonomien i roedyrkningen med en maskinanalyse, lyder rådet fra maskinkonsulent.


En bolus overvåger koen

19-01-2019 08:21:10

»SmaXtec 360« sender oplysninger om sundhed, fodring og reproduktion direkte til landmandens smartphone eller computer.


Ny formand til kødkvægsudvalget

17-01-2019 08:17:50

Grundet stigende byrådsarbejde stopper Lis Magnussen som formand for Kødkvægsudvalget for Østlige Øer.


Stærke kvinder og landbruget

16-01-2019 11:30:22

Hos Østdansk Landboforening var 18 kvinder samlet til kvindeaften med fokus på sikkerhed, og det var både økonomisk, juridisk og lavpraktisk.


Avisen kommer nu om tirsdagen

14-01-2019 08:00:15

Ugeavisen fra L-MedieHus uddeles nu tirsdag/onsdag i stedet for torsdag/fredag af FK Distributions bude. Men allerede fra lørdag morgen kan avisen læses her på hjemmesiden.


Mejnerts-brandet med en gren på Lammefjorden

14-01-2019 07:00:17

Familien Mejnertsen købte for snart to år siden Strandly for at udbygge koncepten fra muld til mund på Lammefjorden i Nordvestsjælland.


Så skete det: Kylling overhaler rugbrød i Østdanmark

13-01-2019 16:00:18

Kylling med kartofler og/eller grønt er den mest populære middagsret øst for Storebælt, hvor retten har vippet rugbrød med pålæg af pinden.


Få et gratis klimatjek af kloakken

12-01-2019 07:00:04

I takt med klimaforandringer er det vigtigt, at din ejendom matcher fremtidens udfordringer. Det vil Danske Kloakmestre nu sikre med et gratis klimatjek.


Bobcat E27z minigraver er en alsidig nyhed

10-01-2019 07:00:02

Distriktschef i Svenningsens Maskinforretning er fuld af lovord om den nye minigraver Bobcat E27z.


En rigtig lortehistorie: Den bornholmske mårhund går under radaren

08-01-2019 12:30:32

De 22 nye lorte, der skulle bringe forskerne tættere på at løse mysteriet om den bornholmske mårhund, har vist sig som en blindgyde i jagten på øens nye rovdyr. Det skriver Bornholms Tidende.


SDK udvider populær Sjælland afdeling med nyt showroom

07-01-2019 13:58:32

SDK afdeling i Karlslunde udvides med stor ny bygning, der skal fungere som showroom for de mange besøgende på Sjælland


Skovdyrkerne Øerne har ny strategi på plads

07-01-2019 12:49:15

En ny direktør, stærkere fokus på økonomi, fællesskab og herlighedsværdi samt en tilpasning af organisationen er indsatser, der skal føre Skovdyrkerne på Øerne sikkert fremad


Nye økologiregler kan få store konsekvenser

07-01-2019 07:00:40

Forhandlingerne om økologireglerne kommer til at fylde en del, når Økologisk VKST holder årsmøde i slutningen af januar.


Rød kvægbestyrelse studerede kød- og malkekvæg i Sydamerika

05-01-2019 07:00:23

En flok kendte sjællandske kvægfolk har været på studietur til Brasilien og Argentina, hvor der foruden kvæg blev set på planteavl, forædling og danske DLF’s frøaktiviteter i Latinamerika.


Hingsteplage skal bidrage til genfornyelse

03-01-2019 11:00:33

Et dusin hingsteplage af den gamle danske nationalrace jyske heste har deltaget i et projekt med henblik på at få nye gener ind i racen.


Myndighederne skærper kontrollen: Vigtigt at huske de lovpligtige kurser

03-01-2019 07:00:28

Reglerne for anvendelse af pesticider er talrige, og kontrollen strammer til, så det er vigtigt at huske de lovpligtige kurser.


Ekkodalens moser udvides

29-12-2018 16:00:00

Frivillige aftaler har medført, at Miljø- og Fødevareministeriet overtager 125 hektar i Ekkodalen på Bornholm, hvor et storslået naturgenopretningsprojekt således kan realiseres.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 23 (450 artikler)Prev1234567212223Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer