bannerPos

Landbruget skal øverst på Google-listen

Formand for Kvægbrugsregion Øerne, Yke Kloppenburg, til venstre, og kvægkonsulent Marianne Dyreholt, Kvægrådgivningen Danmark, aflagde beretning i fællesskab.

Henrik Sieben

16-12-2018 08:48
Yke Kloppenburg, formand for Kvægbrugsregion Øerne, fandt, at det er landbruget og ikke Anima, der skal stå øverst, når man googler ordet dyrevelfærd.

- Når børn og voksne googler ordet dyrevelfærd, hvad er så det første, de får op? Det er en annonce fra dyreaktivistgruppen Anima. Det er ikke godt, nej det skal være os, landbruget, der skal stå øverst, for vi er rigtig gode til dyrevelfærd. 

Sådan lød det fra Yke Kloppenburg, formand for Kvægbrugsregion Øerne, da hun sammen med kvægkonsulent Marianne Dyreholt, Kvægrådgivningen Danmark aflagde beretning ved stormødet for mælkeproducenter på østlige øer.

Stormødet, der havde trukket 110 deltagere, var ét fællesmøde relateret til Vikings regionsmøde, Landbrug & Fødevarer Kvægs dialogmøde, årsmødet i Kvægrådgivningen Danmark, samt Kvægbrugsregion Øst med deltagelse af RYK.

Politik

I beretningen kom Yke Kloppenburg også ind på det erhvervspolitiske: 

- Vi taler meget om vejr og vilkår, men vi skal også konsolidere os, så vi kan tåle de forskellige udsving. Vi kan tale afregningspriser, det globale marked, samtidig med at vi har Vladimir Putin, som vi ikke ved, hvornår vil skyde, og Donald J. Trump, der skyder med tweet. 

- Samtidig har vi Brexit, og ingen ved, hvor vi ender. Vi kan have rigtig travlt med alle de ting, men vi kan ikke gøre noget ved det. Det, vi kan gøre noget ved, er sjovere, så lad os koncentrere indsatsen der.

Her pegede Yke Kloppenburg på vigtigheden af en positiv og tæt dialog med forbrugerne 

- Det er vigtigt i vores område, hvor mange af os har vores ejendomme bynært. Derfor også stor tak til dem, der åbner deres bedrifter ved Økodag og Åbent Landbrug, tager skoler ind, politikere og så videre. Og jo, det er vigtigt at tage politikere ind, for mange af dem har en viden om landbrug, der er næsten på samme niveau som børns i en børnehaveklasse.

Ikke så slemt som frygtet

I beretningen glædede formand og konsulent sig over, at fodersæsonen i forlængelse af sommerens tørke foreløbig ikke er blevet så slem som frygtet: 

- I sommers oprettede vi i VKST en foderbørs, hvor der er mulighed for, at købere kan finde sælgere af foder. Der er i øjeblikket omkring 25, der gerne vil sælge noget foder, men ovenpå sommerens tørke er det ikke gået så skidt som frygtet med fodermangel.

Der mangler mest foder til økologerne, mens de konventionelle har fået mere hjem.

Grovfoderudbyttet har varieret rigtig meget: 

- Der er i gennemsnit høstet 5.000 FEN græs, hvilket er 75 procent af normen, og der er høstet omkring 10.000 FEN i majs, hvilket svarer til 90 procent af normen.

- Hvis vi ser på hvordan det er gået med mælkeproduktionen, så har sommerens varme influeret negativt rigtig mange steder. Der er ikke mange besætninger, der ikke har haft et fald, om end et fald fra midt juli er klassisk.

Til trods herfor er der dog stadig en ydelsesstigning på landsplan i kontrolåret på cirka 1,5 procent.
 

DLS-formand gjorde status på problemerne

På generalforsamlingen i DLS påpegede formanden John Nielsen blandt andet, at bramgæsbestanden er et stort problem på Sydhavsøerne.

Følelserne kom i kog på Baltic Pipe-møder

Bølgerne gik til tider højt på borgermøderne om Baltic Pipe-projektet, hvor oplægsholdere flere gange blev afbrudt, når de svarede på spørgsmål.

Vildtaften på Kragerup Gods

Har man hang til jagt og jagtfortællinger vækkede vildtaften på Kragerup Gods naturligvis interesse. 

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

HMC-Maskiner A/S bliver en del af Karl Mertz A/S

Den 1. april 2019 overtager Karl Mertz A/S virksomheden HMC-Maskiner A/S med afdelinger i Sorø og Holbæk.

Små positive tegn for roedyrkerne

Sukkerroedyrkerne kan se tilbage på et hårdt år, men der er lys forude, forsikrede roedyrkernes formand, Jørn Dalby, på generalforsamlingen.

40 år med hingstekåring i Herning

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter holdes i Herning for 40. gang med et væld af oplevelser for hesteinteresserede.

Skovrejsning med tilskud

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd, hvis man ønsker at opnå tilskud til skovrejsning i indeværende år

Fra bryllupskørsel til skovarbejde

René Larsen arbejder med såvel heste som maskiner, når skov og grønne arealer i kommuner og hos private skal passes og plejes.
Side 1 af 26 (501 artikler)Prev1234567242526Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer