bannerPos

Nøgletal og fakta krydres med jysk inspiration

Den vestjyske mælkeproducent Anders Nørgaard står for det sidste indlæg, når der onsdag den 25. marts er økonomimøde for mælkeproducenter på østlige øer.
14-03-2020 09:53

Mælkeproducenter samles i slutningen af marts til det årlige økonomimøde i Sorø.

KVÆG Onsdag den 25. marts klokken 9.30 til 14.45 er der hos VKST i Sorø økonomimøde for mælkeproducenter, der kan se frem til et møde med flere spændende indlæg og en række faktuelle oplysninger.

Marlene Sparre Ibsen, chefkonsulent i VKST, byder indledningsvis velkommen og giver først ordet til Jens Hemming Madsen, kvægkonsulent i KvægrådgivningDanmark, som vil holde et indlæg om, at blandeopskrifter i DMS sikrer præcis fordring.

Efterfølgende vil Lone Hesseldal Andersen, som også er kvægkonsulent i KvægrådgivningDanmark, gøre status for kvægnøgleresultaterne for 2019, mens Mie Nøhr Andersen orienterer om regnskabsresultaterne for 2019 og tillige kommer ind på de økonomiske fremtidsperspektiver.

Fast punkt på mødet

Maike Brask, der er sustainability specialist hos Arla, kommer også på banen, og det er med et indlæg, der handler om sammenhængen mellem klimatjek og bundlinjen.

Præmiering er et fast punkt på økonomimødet, og på det kommende møde vil der traditionen tro også være mælkeproducenter, der bliver hædret for sine resultater.

Slutteligt byder mødet på indlægget »Fra landbrug til virksomhed« af den vestjyske mælkeproducent Anders Nørgaard, som er bestyrelsesmedlem i sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg.

Han driver Nørgård Agro ved Holstebro med 820 årskøer, 465 hektar, fem ansatte, 12 robotter og en malkegrav samt eget biogasanlæg fra 2018.

jhal

0

Store forventninger til lille teleskoplæsser

Scantruck spår stor interesse for den lille nye Manitou MLT420-60 H, der udelukkende er produceret til landbruget.

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.
Side 1 af 60 (1189 artikler)Prev1234567585960Next