bannerPos

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Gårdejer Karsten Kristensen, (tv), og sælger Steen Lerche Hansen, TBS Maskinpower i Starup, (th), giver hér hinanden ”Corona-håndslag” med albuen på de to nye vogne.
16-09-2020 11:36

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

KVÆG Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup har lige købt to stk. Krampe-vogne. Når den sidste delleverance er på plads, er der tale om identiske vogne med græssider og store dæk. De indgår i gårdens maskinpark og skal bl.a. være med, når der høstes korn og foder til gårdens ca. 600 malkekøer med tilhørende opdræt.

Det var oprindeligt gårdejer Karsten Kristensens mening at købe et par vogne af en anden type, men efter at sælger Steen Lerche Hansen fik lokket ham med til TBS Maskinpower i Starup for at se Krampevognen, skiftede han mening.

-  Jeg har egentlig altid troet, at Krampe var for dyre til os, men det tog mig ikke lang tid at beslutte mig for Krampevognene. Merprisen er relativt begrænset i forhold til, hvor meget mere vogn vi får – og vi kan godt lide kvalitet her på gården.

 

Vægter højt sikkerhedsniveau

Det er specielt Krampevognenes høje sikkerhedsniveau og fremtidssikrede bremsesystem, der tiltaler den vestjyske mælkeproducent, men også på det helt overordnede plan, synes han, at Krampe-vognene udstråler kvalitet.

-  Jeg ved af erfaring, at vi kvægbønder bruger vi vores maskinpark helt til grænsen, når det går stærkt, så kvalitet er ikke luksus. Det er en nødvendighed”! Han har selv haft lejlighed til at køre korn fra her i høst og har også bemærket, at vognene er behagelige at køre med, og det ser han også som en stor fordel.

-  Vi har ca. 1.000 ha jord som dyrkes med græs, majs og korn, så der er meget kørsel inden afgrøderne er bjærget, så kørselskomfort betyder meget”, siger han. Kornet kører gården for en stor dels vedkommende direkte til Vejrup Andelsforenings store kornanlæg i Roust, mens græs og majs køres til gården med køer eller opdræt, som er placeret på anden ejendom.

 

Helhed på gården

De to Krampe Big Body 640 tipvogne er begge udrustede med 650/55R26.5 dæk og ekstra høje græssider.

Undervognen er dimensioneret til 24 tons, og vognkassen rummer 33 m³ med høje sider. Krampe Big Body kan fås helt op til 55 m³, men 33 m³ er mere passende til logistikken hos Harehedegaard.

-  Vi går meget op i helheden her på gården. Vi vil f.eks. ikke køre med de helt store snittere, for så kan de ikke følge med i stakken derhjemme, og så kan det komme til at knibe med foderkvaliteten osv. Det hele skal spille sammen, og derfor er Krampe Big Body 640 den rigtige størrelse for os - og så skal man lige tage kørselshastigheden med i det regnestykke, slutter Karsten Kristensen.

jba

0

Ny ferielov kræver en gennemgang af kontrakter

Den nye ferielov kan betyde, at ansættelseskontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte, og det kan blive en dyr affære for arbejdsgiverne.

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1360 artikler)Prev1234567666768Next