bannerPos

Oksekød med dyrevelfærd og kvalitet i bagagen

Daglig leder hos Welfare Food, Jesper Lauridsen, (th), og slagterlærling Mads Matthiesen udgør en vigtig del af det daglige team i Welfare Food, hvor lokale leverandører sørger for, at der er oksekød klar til forarbejdning efter modning.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
17-09-2019 06:48
Hos Welfare Food i sydjyske Holsted handler det om dyrevelfærd, kvalitet og klima – uanset om det handler om kødkvæg, svin eller lam – mottoet er ”Dyrevelfærd fra gård til gaffel” og inden for kødkvæg er det de ”små” racer Galloway og Skotsk Højland, der især er fokus på.

Holdninger, naturpleje, dyrevelfærd og klima går op i en højere enhed hos virksomheden Welfare Food i sydjyske Holsted.
Virksomheden består af eget slagteri og butik, ligesom man udfører mange returslagtninger for kødkvægproducenter – eksempelvis for producenter, der selv har egen gårdbutik, hvor de sælger kød og forarbejdede produkter, som Welfare Food også er leveringsdygtig i.
Inden for kødkvæg er det primært de ”små racer” Galloway og Skotsk Højland der satses på – og hvor det derfor ikke er kvantitet, men kvalitet af oksekød, der tæller:
- Galloway og Skotsk Højland er racer med godt kød med godt krølfedt på dyrene, konstaterer Jesper Lauridsen, der er daglig leder på slagteriet hos Welfare Food.
Og mens leverandørerne primært er fra nærområdet i det syd- og sønderjyske, er kunderne – foruden privatkunderne, der køber direkte i butikken i Holsted, også engros-kunder indenfor kantiner og restauranter.
-  Senest har vi også fået lavet aftale med Coop omkring levering til lokale Superbrugs-butikker, forklarer Jesper Lauridsen, og tilføjer, at det er noget med forventer at udbygge de kommende år.
Desuden har man også en aftale med Danish Crown, der gør det muligt at udtage enkeltdyr til slagtning og forarbejdning, hvis en leverandør ønsker sit eget dyr udtaget og forarbejdet særskilt.

Satte afsætning i system
Historien om Welfare Food er beretningen om to kødkvægavlere inden for racen Skotsk Højland, der fandt ud af, at mange mennesker var glade for kødet fra racen.
-  Imidlertid manglede de afsætning og et alternativ til en gårdbutik. Samtidig ville de gerne sikre det rigtige produkt-mix og forsyningssikkerhed, forklarer Kristian jarl Kristensen, der er direktør i Welfare Food A/S.
I dag er både kunder og afsætning sat i system – ikke bare inden for kødkvæg, men også inden for svin og lam, som Welfare Food også har som produktgrene. Filosofien er bruge hele dyret – ikke mindst set i relation til strømningerne i dag, hvor klima og madspild er på forbrugernes dagsorden.
- Vi er slagtere og landmænd med passion for vores fag – og vi er stolte af vores dyr, fastslår Kristian Jarl Kristensen, der selv er søn af en af de to stiftere, der i dag stadig er leverandør til af kødkvæg til slagteriet. Se mere på www.welfarefood.dk.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse: Drop jagten på muldvarpen

Det at fjerne en muldvarp har ofte den modsatte effekt, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Kommune politianmeldt på grund af spildevand

Guldborgsund Kommune beskyldes for at have udledt spildevand fra 2.600 ejendomme nord for Nykøbing Falster.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.
Side 1 af 38 (756 artikler)Prev1234567363738Next