bannerPos

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

For at holde noteringen oppe opfordrer den sjællandske formand for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, danske kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage.
28-03-2020 09:39

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

KVÆG - Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af Corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker.

Sådan lyder det fra den sjællandske slagtekalveproducent, Lasse Olsen fra Store Heddinge, der tidligere på året blev genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt Corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere, advarer Lasse Olsen og fortsætter:

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe. I samme åndedræt vil jeg opfordre vores kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode.

Notering måske under pres

At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød skyldes, ifølge den sjællandske formand, at kalvekød er et hjemmemarkedsprodukt.

- Men denne notering kan komme under pres, hvis vores hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen, der blev genvalgt som formand på et konstituerede bestyrelsesmøde efter foreningens generalforsamling i februar.

Siden mødet har der været blanke sider i kalenderen. Som følge af Corona-situationen har alle arrangementer hos Danske Slagtekalveproducenter været sat på standby den seneste tid.

jhal

0

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.
Side 1 af 60 (1187 artikler)Prev1234567585960Next