bannerPos

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

For at holde noteringen oppe opfordrer den sjællandske formand for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, danske kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage.
28-03-2020 09:39

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

KVÆG - Hele det danske samfund står i en helt ekstraordinær situation på grund af Corona-krisen. I den situation vil jeg stærkt opfordre alle danske forbrugere til at købe danske varer, herunder dansk okse- og kalvekød. Og støt også de lokale dagligvarebutikker.

Sådan lyder det fra den sjællandske slagtekalveproducent, Lasse Olsen fra Store Heddinge, der tidligere på året blev genvalgt som formand for Danske Slagtekalveproducenter.

- Vi har allerede set Danish Crown sænke noteringen kraftigt for bestemte kategorier af oksekød på grund af et stort dyk i afsætningen til det hårdt Corona-plagede Italien. Det kan presse det danske marked yderligere, advarer Lasse Olsen og fortsætter:

- På den baggrund vil jeg opfordre alle kvægbrugere til midlertidigt at holde eksempelvis 10 procent af deres slagtedyr tilbage for at holde noteringen oppe. I samme åndedræt vil jeg opfordre vores kreaturslagterier til at tage færre dyr ind i en periode.

Notering måske under pres

At vi indtil nu ikke har set noteringsfald på kalvekød skyldes, ifølge den sjællandske formand, at kalvekød er et hjemmemarkedsprodukt.

- Men denne notering kan komme under pres, hvis vores hjemlige marked bliver oversvømmet at de store mængder oksekød, som under normale forhold ville blive eksporteret til Italien, konstaterer han.

- I øvrigt kan jeg ikke lade være med at udtrykke taknemmelighed overfor de mange danskere, som lige nu holder produktionsdanmark i gang under helt usædvanlige omstændigheder, siger Lasse Olsen, der blev genvalgt som formand på et konstituerede bestyrelsesmøde efter foreningens generalforsamling i februar.

Siden mødet har der været blanke sider i kalenderen. Som følge af Corona-situationen har alle arrangementer hos Danske Slagtekalveproducenter været sat på standby den seneste tid.

jhal

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next