bannerPos

Starthjælp til kødkvægproduktion

På Agrovis begynderkursus kan man blive klædt på til arbejdet med kødkvæg.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
15-02-2020 11:37
Agrovi tilbyder et begynderkursus til landmænd, der overvejer at starte en kødkvægproduktion eller måske lige er startet op.

KØDKVÆG Trods fald i antallet af kødkvæg i Danmark og i salget af oksekød fra køledisken, findes der stadig landmænd, der planlægger at starte en kødkvægproduktion eller som måske lige er startet op.

Til disse landmænd tilbyder Agrovi nu et begynderkursus, der strækker sig over tre aftener (tirsdage) i februar og marts – første gang den 25. februar og derefter den 10. og 24. marts.

- Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte med et kødkvæg-begynderkursus, siger Niels Christian Tramm, kødkvægkonsulent hos Agrovi.

Produktion i system

Han oplyser, at man på kurset kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægudvalget.

- Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne, påpeger Niels Christian Tramm.

Trods en mindre nedgang i bestanden af kødkvæg i de senere år oplever Niels Christian Tramm, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger.

0

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 63 (1241 artikler)Prev1234567616263Next