bannerPos

Starthjælp til kødkvægproduktion

På Agrovis begynderkursus kan man blive klædt på til arbejdet med kødkvæg.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
15-02-2020 11:37
Agrovi tilbyder et begynderkursus til landmænd, der overvejer at starte en kødkvægproduktion eller måske lige er startet op.

KØDKVÆG Trods fald i antallet af kødkvæg i Danmark og i salget af oksekød fra køledisken, findes der stadig landmænd, der planlægger at starte en kødkvægproduktion eller som måske lige er startet op.

Til disse landmænd tilbyder Agrovi nu et begynderkursus, der strækker sig over tre aftener (tirsdage) i februar og marts – første gang den 25. februar og derefter den 10. og 24. marts.

- Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte med et kødkvæg-begynderkursus, siger Niels Christian Tramm, kødkvægkonsulent hos Agrovi.

Produktion i system

Han oplyser, at man på kurset kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægudvalget.

- Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne, påpeger Niels Christian Tramm.

Trods en mindre nedgang i bestanden af kødkvæg i de senere år oplever Niels Christian Tramm, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger.

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next