bannerPos

Sundhedsprisen gik til Sjælland

Monica Pedersen modtog Alm. Brands sundhedspris til den sjællandske besætning, som hun og hendes mand Niels Pedersen driver ved Ringsted. Prisen blev uddelt af Kristian Geday, chef for forretningsudvikling i Alm. Brand på årsmødet ved RDM i Roslev.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
25-09-2019 10:51
Alm. Brands sundhedskonkurrence på besætningsniveau blev vundet af Niels og Monica Pedersen fra Ringsted, da RDM i fredags holdt årsmøde.

Mælkeproducenterne Niels og Monica Pedersen fra Ringsted blev vinder af Alm. Brands sundhedspris på besætningsniveau og 15.000 kroner. En pris, som blev uddelt af Kristian Geday, chef for forretningsudvikling i Alm. Brand på årsmødet ved RDM i Roslev til fugtige øjne, brede smil og store klapsalver.

Det var resultater som 0,9 procent døde køer, 2,7 procent døde kalve mellem 0-180 dage, 2,7 procent dødfødte, et celletal på 126.000, en ydelse på 10.677 kilo EKM og i gennemsnit 2,9 malkeår som fik Niels Pedersen og resten af familien øverst på skamlen, stærkt efterfulgt af Leif Eriksen fra Farsø på en andenplads og Morten Graversen fra Glamsbjerg på en tredjeplads.

Sundhed og forsikringer hænger sammen

For Alm. Brand er det helt naturligt i samarbejde med Viking at hædre den sundeste RDM besætning.

- Alm. Brand er en af de største indenfor landbrugsområdet, og derfor er det vigtigt for os at støtte op om sådan en sundhedspris, fortæller Mads Vilhelmsen, som er markedschef for landbrug.

For ham hænger forsikringer og sundhed uløseligt sammen.

- Vi støtter, fordi det passer godt ind i vores filosofi om risikominimering. Det at have godt styr på sundheden i sin besætning er jo landmandens risikominimering, forklarer han.

Det var en noget overrasket Monica Pedersen, som kunne gå op og modtage prisen til massive klapsalver fra kollegaerne i det nye maskinhus ved Jens Peter Støjberg.

Hele 140 deltog i den faglige del af mødet.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

0

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.
Side 1 af 60 (1187 artikler)Prev1234567585960Next