bannerPos

Sundhedsprisen gik til Sjælland

Monica Pedersen modtog Alm. Brands sundhedspris til den sjællandske besætning, som hun og hendes mand Niels Pedersen driver ved Ringsted. Prisen blev uddelt af Kristian Geday, chef for forretningsudvikling i Alm. Brand på årsmødet ved RDM i Roslev.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
25-09-2019 10:51
Alm. Brands sundhedskonkurrence på besætningsniveau blev vundet af Niels og Monica Pedersen fra Ringsted, da RDM i fredags holdt årsmøde.

Mælkeproducenterne Niels og Monica Pedersen fra Ringsted blev vinder af Alm. Brands sundhedspris på besætningsniveau og 15.000 kroner. En pris, som blev uddelt af Kristian Geday, chef for forretningsudvikling i Alm. Brand på årsmødet ved RDM i Roslev til fugtige øjne, brede smil og store klapsalver.

Det var resultater som 0,9 procent døde køer, 2,7 procent døde kalve mellem 0-180 dage, 2,7 procent dødfødte, et celletal på 126.000, en ydelse på 10.677 kilo EKM og i gennemsnit 2,9 malkeår som fik Niels Pedersen og resten af familien øverst på skamlen, stærkt efterfulgt af Leif Eriksen fra Farsø på en andenplads og Morten Graversen fra Glamsbjerg på en tredjeplads.

Sundhed og forsikringer hænger sammen

For Alm. Brand er det helt naturligt i samarbejde med Viking at hædre den sundeste RDM besætning.

- Alm. Brand er en af de største indenfor landbrugsområdet, og derfor er det vigtigt for os at støtte op om sådan en sundhedspris, fortæller Mads Vilhelmsen, som er markedschef for landbrug.

For ham hænger forsikringer og sundhed uløseligt sammen.

- Vi støtter, fordi det passer godt ind i vores filosofi om risikominimering. Det at have godt styr på sundheden i sin besætning er jo landmandens risikominimering, forklarer han.

Det var en noget overrasket Monica Pedersen, som kunne gå op og modtage prisen til massive klapsalver fra kollegaerne i det nye maskinhus ved Jens Peter Støjberg.

Hele 140 deltog i den faglige del af mødet.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next