bannerPos

Aktuelle tal og nye trends til mælke- producenterne

Lars Åge Rasmussen, den mest tilfredse landmand, holder indlæg ved økonomimødet for mælkeproducenter tirsdag den 20. marts. Foto: Ebbe Mortensen

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
28-02-2018 06:15
Den mest tilfredse landmand holder indlæg ved økonomimøde for mælkeproducenter, hvor årsrapporterne bliver gennemgået.
Foråret er på vej, og det betyder at det forgangne år afsluttes med diverse opgørelser. For mange mælkeproducenter betyder det, at dækningsbidraget bliver opgjort med Kvægnøglen og årets resultat opgøres i årsrapporterne.
Resultaterne for Kvægnøglen og årsrapporterne for 2017 fremlægges på økonomi-
mødet for mælkeproducenter, der finder sted tirsdag den 20. marts fra klokken 9.30 til 14.30.
På mødet vil kvægkonsulent Marianne Dyreholt fremlægge Kvægnøgleresultaterne for besætninger opgjort i KvægrådgivningDanmarks regi. Resultaterne og analyse heraf skal give input til mål og handlingsplaner på produktionsniveau.
Driftsøkonom Mie Nøhr Andersen vil fremlægge årsrapporterne på mødet og fremhæve trends og sammenhænge i rapporterne.
 

Nyt staldstyringsredskab

I KvægrådgivningDanmark har man i 2017 udviklet et nyt staldstyringsredskab, som er navngivet Kvægnøglen Plus. Det kombinerer driftsgrensanalysen fra regnskabet med den kendte kvægnøgle.
På den måde kommer man frem til det dækningsbidrag, kvægholdet skal indtjene for at honorere de øvrige omkostninger, der knytter sig til kvægholdet. Det være sig eksempelvis løn, vedligehold, renter, afskrivninger og energiomkostninger.
Det betyder, at i stedet for blot at konstatere, hvor højt dækningsbidrag man har på bedriften, vurderes det nu direkte i forhold til de aktuelle omkostninger, og der beregnes et krav til dækningsbidrag og et krav til mælkeprisen. Til mødet gennemgås et eksempel på Kvægnøglen Plus.
 

Forbedringer og nytænkning

Dagen byder også på et spændende indlæg ved mælkeproducent Lars Åge Rasmussen, Nørre Aaby på Fyn.
Lars Åge Rasmussen siger om sig selv, at han er den mest tilfredse landmand. Han har fokus på løbende udfordringer og forbedringer, nytænkning samt økonomisk optimering. Af den årsag har han ikke gået så højt op i antal køer og ydelse.
Mødet bliver sluttet af med indlæg ved Søren Nordborg, markedschef i Agrocura, omkring markedssituationen, der påvirker den danske mælkeproduktion.
0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next