bannerPos

De globale fødevarepriser falder

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
12-01-2018 14:27
Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

Fødevarepriserne falder nu på de globale råvarebørser. Især prisen på mejerivarer, sukker og vegetabilsk olie er hastigt på vej nedad, skriver Finans.dk.

Det viser opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort.

- FAO's samlede fødevareprisindeks har i december udvist det største månedlige fald siden august 2015. Prisindekset afspejler den gennemsnitlige prisudvikling på de mest handlede fødevarer på verdens største råvarebørser, skriver Finans, og tilføjer:

- Det fremgår af opgørelserne fra FAO, at det blandt andet er voldsomme prisfald på mejerivarer, der har trukket de gennemsnitlige fødevarepriser ned. Siden september er prisen på mejerivarer faldet 18 procent, og alene i december er der registreret prisfald på i gennemsnit næsten 10 procent.

- Prisfaldene på råvarebørserne forplanter sig og medfører, at mejeriernes mælkeafregning til landmændene sænkes. Det er en uafvendelig nedtur, som er i fuld gang og vil fortsætte de kommende måneder. Mælkeproduktionen topper sæsonmæssigt i maj/juni, og derefter kan priserne muligvis stabilisere sig, hvis produktionen sænkes tilstrækkeligt meget, vurderer Keld Winther Rasmussen, markedsanalytiker og seniorrådgiver hos fødevarekoncernen Uhrenholt.

Mange fordele ved brug af glyphosat

Glyphosat er godt for klimaet, påpeger denne læserbrevsskribent, der også skriver, at han er ked af, at eksempelvis Landbrug & Fødevarer medvirker til at udbrede en misforståelse om midlet.

Såbedsharve fra 1976 er blevet opgraderet

Peter Holm har sendt sin 43 år gamle Kongskildeharve på pension.

En god vækstdag på Midtsjælland

DLG holdt for nylig konferencen DLG VækstForum, hvor landmænd i det østlige Danmark mødtes til netværkssnak og faglige indlæg.

Glyphosat-forbud giver store konsekvenser

Bliver glyphosat forbudt i Danmark, vil det betyde en merudledning af kvælstof på årligt 8.300 tons, lyder det fra Gefion-formaden Torben Hansen.

Græs og korn topper menuen for økologiske malkekøer

Seges har udarbejdet en foderopgørelse fra i alt 239 økologiske besætninger med stor race.

Kvæg skal hele året pleje naturen i Kongskilde

Blomster og urter får plads til at gro, når Naturstyrelsen indhegner et 80 hektar stort statsligt naturområde ved Tystrup Sø på Midtsjælland.

Historisk øjeblik for svineproducenterne

Formanden for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg, ser i årets første måned optimistisk på tilværelsen for svineproducenterne.

Slagtekalveproducenterne øjner lys efter et hårdt år

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen, spår, at der omsider er udsigt til økonomisk fremgang.

Alternative finansieringsmuligheder

Virksomhedsrådgiver i VKST påpeger, at man i landbruget skal i gang med at se på alternative ejerformer.

Vinterfaglige møder med fokus på fremtiden

VKST holder i de to sidste uger af januar seks faglige møder med aktuelle oplæg på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.
Side 1 af 45 (885 artikler)Prev1234567434445Next