bannerPos

Det dufter af hvidløg i USA

Tekst og foto: Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
21-05-2019 16:38
Handelskrigen mellem USA og Kina har haft store økonomiske konsekvenser for amerikansk landbrug. Det har også påvirket afgrødepriserne her hos os. Dog er der en undtagelse. Amerikanske producenter af hvidløg har lukrereret på krisen. Men det er så også det, der er at sige godt om de to landes 10 måneder lange toldkrig.

Der har været et enkelt lyspunkt for amerikansk landbrug i forbindelse med den 10 måneder lange handelskrig, som USA og Donald Trump har ført mod Kina. Handelskrigen har nemlig haft den konsekvens, at det er blevet for dyrt at importere hvidløg fra Kina og ind i USA. I stedet er efterspørgslen efter den ellers normalt noget dyrere amerikanske hvidløg steget kraftigt og efter årtier med dårlig økonomi blandt amerikanske hvidløgspro

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next