bannerPos

22 meter lang arm rækker til meget

Den helt nye Komatsu med ekstra lang arm på 22 meter og derfor også med ekstra ballast, så maskinen, der her rager godt op i luften, har en vægt på 43 tons.

Jesper Hallgren

Journalist
15-05-2019 10:14
Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Det er ikke for meget sagt, at entreprenør Per Larsens nye Komatsu PC360LC-11 gravemaskine rækker til mange forskellige opgaver. 

Med »Super Long Front« på modelbetegnelsen rækker maskinen til både almindeligt gravearbejde, uddybningsopgaver, oprensning, klipning af træer og grene i følsomme områder, rivning af strande og meget mere. Årsagen er, at maskinen har en arm, der i høj grad også rækker. Nemlig hele 22 meter.

Den nye langarm har afløst en tilsvarende Komatsu, der havde otte år på bagen. Morten Jensen er fast mand i kabinen, og maskinen kommer rundt på hele Sjælland, i Jylland og også på Bornholm.

Fast fører

- Det er en fordel med fast fører for at sikre det bedste udbytte af maskinen. Det kræver en erfaren mand at udføre mange forskellige opgaver med lang arm, forklarer entreprenøren Per Larsen, som driver Entreprenørfirmaet Per Larsen Kalundborg ApS.

- Vi havde, tilføjer han, meget udstyr til den nu tidligere langarmede maskine, og med nogle få justeringer har vi heldigvis kunnet flytte det hele over til den nye maskine. Selv om der altså er tale om en 43 tons tung maskine på bælter, bruger vi den blandt meget andet til klipning af grene og træer på voldene ved Kastellet i København. 

- Den 22 meter arm gør det muligt at klippe på stor afstand og dermed skåne arealerne. Yderligere kan vi montere tre meter ekstra arm, så vi når op på i alt 25 meter, oplyser Per Larsen.

Ekstra grej

Ved andre lejligheder findes mejekurven frem til vandløbspleje, eller riven til at rense strande. Komatsu PC360LC-11 gør også en indsats, når Kalundborg-entreprenøren foretager oprensning af kanaler og indsejlinger til småhavne.

Det er den danske Komatsu-importør, Scantruck A/S, der har leveret den nye maskine til Per Larsen. Key account manager Poul Erik Nielsen har tillige fundet ekstra grej frem i form af blandt andet en KST-skovlpakke, Leica-maskinstyring og LED-lys. 

Entreprenørfirmaet i Kalundborg har 52 år på bagen. Og det var Per Larsen, der etablerede det i 1967. Så det med at skifte ud foregår mest i maskinparken. 

Heller ikke maskinførerne løber af pladsen i utide hos Per Larsen Kalundborg ApS. Morten Jensen, der kører den nye Super Long Front-maskine, har kørt for Per Larsen i en lang årrække.

Regulering på baggrund af atypiske målinger

Helt igennem ekstreme målinger danner grundlag for indsatskrav til landbruget i oplandet til Stege Nor – og vi frygter, at det samme sker i Karrebæk Fjord, lyder det fra Gefion og DLS.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.
Side 1 af 29 (565 artikler)Prev1234567272829Next