bannerPos

22 meter lang arm rækker til meget

Den helt nye Komatsu med ekstra lang arm på 22 meter og derfor også med ekstra ballast, så maskinen, der her rager godt op i luften, har en vægt på 43 tons.

Jesper Hallgren

Journalist
15-05-2019 10:14
Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Det er ikke for meget sagt, at entreprenør Per Larsens nye Komatsu PC360LC-11 gravemaskine rækker til mange forskellige opgaver. 

Med »Super Long Front« på modelbetegnelsen rækker maskinen til både almindeligt gravearbejde, uddybningsopgaver, oprensning, klipning af træer og grene i følsomme områder, rivning af strande og meget mere. Årsagen er, at maskinen har en arm, der i høj grad også rækker. Nemlig hele 22 meter.

Den nye langarm har afløst en tilsvarende Komatsu, der havde otte år på bagen. Morten Jensen er fast mand i kabinen, og maskinen kommer rundt på hele Sjælland, i Jylland og også på Bornholm.

Fast fører

- Det er en fordel med fast fører for at sikre det bedste udbytte af maskinen. Det kræver en erfaren mand at udføre mange forskellige opgaver med lang arm, forklarer entreprenøren Per Larsen, som driver Entreprenørfirmaet Per Larsen Kalundborg ApS.

- Vi havde, tilføjer han, meget udstyr til den nu tidligere langarmede maskine, og med nogle få justeringer har vi heldigvis kunnet flytte det hele over til den nye maskine. Selv om der altså er tale om en 43 tons tung maskine på bælter, bruger vi den blandt meget andet til klipning af grene og træer på voldene ved Kastellet i København. 

- Den 22 meter arm gør det muligt at klippe på stor afstand og dermed skåne arealerne. Yderligere kan vi montere tre meter ekstra arm, så vi når op på i alt 25 meter, oplyser Per Larsen.

Ekstra grej

Ved andre lejligheder findes mejekurven frem til vandløbspleje, eller riven til at rense strande. Komatsu PC360LC-11 gør også en indsats, når Kalundborg-entreprenøren foretager oprensning af kanaler og indsejlinger til småhavne.

Det er den danske Komatsu-importør, Scantruck A/S, der har leveret den nye maskine til Per Larsen. Key account manager Poul Erik Nielsen har tillige fundet ekstra grej frem i form af blandt andet en KST-skovlpakke, Leica-maskinstyring og LED-lys. 

Entreprenørfirmaet i Kalundborg har 52 år på bagen. Og det var Per Larsen, der etablerede det i 1967. Så det med at skifte ud foregår mest i maskinparken. 

Heller ikke maskinførerne løber af pladsen i utide hos Per Larsen Kalundborg ApS. Morten Jensen, der kører den nye Super Long Front-maskine, har kørt for Per Larsen i en lang årrække.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Giv natur og vildt en håndsrækning

Ved at plante små beplantninger og læhegn skaber man små biotoper, som natur og vildt hurtigt vil sætte pris på.

Den sidste gris er leveret…

Gennem 40 år har Ole Andersen handlet med smågrise, men nu er det slut. LandbrugØst var med på en af de sidste ture, han kørte for SLS Sjælland.

Private overvejer sag mod gasledning

En række lodsejere i Sønderjylland skriver nu ud andre lodsejere for at lodde stemningen for om muligt at køre en sag mod den danske stat omkring det planlagte byggeri af Baltic Pipe-gasledningen.
Side 1 af 33 (650 artikler)Prev1234567313233Next