bannerPos

Ny bog om markens maskiner

01-06-2020 08:04

Markens maskiner er udkommet i en ny og opdateret udgave.

MASKINER Der er kommet en ny udgave af bogen Markens maskiner, og med den i hånden bliver man klædt godt på til at vælge de rigtige maskiner til markdriften – og få mest muligt ud af dem.

Markens maskiner fra Seges Forlag hjælper med at træffe de korrekte valg, og at bruge de rigtige maskiner til arbejdet i marken har stor betydning for økonomien på en bedrift – både når det gælder finansiering og driftsøkonomi.

2020-udgaven af Markens maskiner er opdateret med ny viden, de seneste teknologiske landvindinger og friske tal, og teksterne er rigt illustreret med nye fotos og figurer.

Højaktuelt emne

Markens maskiner følger i store træk markarbejdets forløb fra såning over gødskning og pleje af planterne, til høsten er i hus.

Der er også noget om læsning og transport i bogen, hvor der endvidere er et helt kapitel om teori og praksis omkring markvanding, der er et højaktuelt emne, da klimaændringerne vil få stadig større betydning.

- Markens maskiner henvender sig først og fremmest til landbrugsuddannelsens hovedforløb i faget maskinlære. Men bogen er også meget velegnet som opslagsværk for landmænd og alle andre, der interesserer sig for maskiner, lyder det i en pressemeddelelse.

Hans Kristian Kristensen, Gunnar Schmidt og Henning Sjørslev Lyngvig er mændene bag ordene i bogen, der er på 314 sider og kan købes i Seges’ netbutik for 399 kroner.

jhal

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next