bannerPos

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive (her i aktion til venstre) og den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap (til højre).

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
27-06-2020 17:34
Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

MASKINDEMO På en græsmark vest for Næstved blev der for nylig sat punktum for Grass Machines Roadshow 2020, hvor der i alt har været præsentation af Kuhn-græsmaskiner seks forskellige steder i landet.

Karavanen fra importøren Maskinhandler Indkøbsringen havde først fire stop i Jylland, inden turen gik mod øst – med stop ved Tommerup på Fyn og til sidst Næstved, som altså var eneste demonstration på Sjælland.

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive, som leverer effektiv og skånsom opsamling af afgrøden, den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap. Det unikke indpakningssystem opnår en besparelse på minimum 30 procent på filmen.

Der var også mulighed for at opleve Trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med valse-crimper og den bagerste del med standard stålfingre-crimper, og den liftophængte vender med otte rotorer og arbejdsbredde på 8,7 meter.

Populær pickup-rive

Der var noget blandet besøg rundt omkring, men generelt er den skånsomme og effektive pickup-rive blevet et hit over hele landet.

- Vi mærker en meget stor interesse, og faktisk er alle vores Kuhn Merge Maxx pickup-river revet væk i denne sæson, oplyser salgskonsulent Christian Kyhn fra MI.

I forhold til traditionelle river er indholdet af aske i ensilage mindsket med omkring én tredjedel med de fleksible pickup-river, som løfter skåret og lægger materialet af, alt efter chaufførens ønske.

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1237 artikler)Prev1234567606162Next