bannerPos

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive (her i aktion til venstre) og den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap (til højre).

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
27-06-2020 17:34
Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

MASKINDEMO På en græsmark vest for Næstved blev der for nylig sat punktum for Grass Machines Roadshow 2020, hvor der i alt har været præsentation af Kuhn-græsmaskiner seks forskellige steder i landet.

Karavanen fra importøren Maskinhandler Indkøbsringen havde først fire stop i Jylland, inden turen gik mod øst – med stop ved Tommerup på Fyn og til sidst Næstved, som altså var eneste demonstration på Sjælland.

Demokaravanen bestod af en Kuhn Merge Maxx 950 pickup-rive, som leverer effektiv og skånsom opsamling af afgrøden, den økonomiske rundballepresser med integreret indpakker med 3D og integelliwrap. Det unikke indpakningssystem opnår en besparelse på minimum 30 procent på filmen.

Der var også mulighed for at opleve Trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med valse-crimper og den bagerste del med standard stålfingre-crimper, og den liftophængte vender med otte rotorer og arbejdsbredde på 8,7 meter.

Populær pickup-rive

Der var noget blandet besøg rundt omkring, men generelt er den skånsomme og effektive pickup-rive blevet et hit over hele landet.

- Vi mærker en meget stor interesse, og faktisk er alle vores Kuhn Merge Maxx pickup-river revet væk i denne sæson, oplyser salgskonsulent Christian Kyhn fra MI.

I forhold til traditionelle river er indholdet af aske i ensilage mindsket med omkring én tredjedel med de fleksible pickup-river, som løfter skåret og lægger materialet af, alt efter chaufførens ønske.

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next