bannerPos

Sådemonstration med særlig miniplov

Jesper Koldsø glæder sig til sådemonstrationen ved Sorø sidst i juli.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
18-07-2020 10:29
Fredag den 31. juli fremviser Jesper Koldsø miniplov med to såaggregater ved en sådemonstration nær Sorø.

DEMO Koldsø Smede- og Maskinservice står sidst i juli for en sådemonstration med Ovlac miniplov, hvor der er monteret såmaskine, som kan så raps og efterafgrøder.

Jesper Koldsø, indehaver af Koldsø Smede- og Maskinservice, oplyser, at arrangementet er hos Christian Larsen på Anagervej ved Sorø, og foregår fredag den 31. juli fra klokken 10 til 16.

Her er der således mulighed for at nærstudere den avancerede 9-furede miniplov, som har en arbejdsbredde på 3,5 meter og en arbejdsdybde mellem syv og 18 centimeter.

- Miniploven med såaggregatet kræver kun et effektbehov på 150 til 180 hk, og det er til en ganske konkurrencedygtig pris på cirka 300.000 kroner, fortæller Jesper Koldsø.

- Vi har pæne forventninger til arrangementet. Vi ved, hvor godt kørende den er, og vi vil gerne vise den frem for så mange som muligt, lyder det fra Jesper Koldsø.

Han har – sammen med sine kollegaer – selv stået for udviklingen af den innovative maskine, som ifølge Jesper Koldsø især er velegnet til brug hos økologiske landmænd.

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next