bannerPos

Demo-center i Ringsted fik en lovende start

Masser af aktivitet og heftig trafik ud og ind af de intelligente maskiner på Danmarks første demo-center for intelligente maskiner hos Scantruck i Ringsted. Foto: Scantruck.dk

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
17-11-2019 08:36
Scantrucks demo-og træningsområde for intelligent maskinstyring levede fra start op til intentionerne.

Demonstration af den mest moderne teknologi foregår bedst, når forberedelserne er i orden, og de avancerede maskiner er gearet til at spille optimalt sammen med forholdene på arbejdsstedet.

Derfor er forventningerne store til Scantrucks nye demo-område dedikeret til intelligent maskinstyring. Ikke mindst har maskinfolket store forventninger, viste indvielsen af demo-centret i Scantrucks sjællandske afdeling i Ringsted.

- Vi havde besøg af et rigtig flot antal entreprenører og maskinførere, som kom med både professionel og dedikeret interesse for at høre en masse om intelligent maskinstyring og Smart Construction, fortæller Jan Larsen, som leder Scantrucks ekspertgruppe i intelligent maskinstyring.

Han oplyser videre, at demo-centret er indrettet til både at give mulighed for at prøve de avancerede systemer under optimale forhold, og til at give svar på alle de spørgsmål, som maskinførerne og entreprenørerne har om IMC og Smart Construction.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next