bannerPos

En maskinanalyse kan give overblik

En maskinanalyse kan give overblik over, hvilke maskinøkonomiske konsekvenser det har, når arealet med roer ændres.

Jesper Hallgren

Journalist
21-01-2019 08:23
Få overblik over økonomien i roedyrkningen med en maskinanalyse, lyder rådet fra maskinkonsulent.

- Mange roedyrkere går med overvejelser om at omlægge sædskiftet helt eller delvist, men for mange er det forbundet med en vis usikkerhed omkring indtjeningen. 

Sådan lyder det fra Søren Geert-Jørgensen, der er maskinkonsulent i VKST, der – ligesom sine kollegaerne i VKST Maskinrådgivning – er klar til at hjælpe fortvivlede roedyrkere. 

- Vi tilbyder maskinanalyser, der kan give et overblik over, hvilke maskinøkonomiske konsekvenser det har, når arealet med roer ændres, fortæller Søren Geert-Jørgensen og tilføjer:

- Hvad sker der med maskinøkonomien hvis arealet med roerne udvides, mindskes, eller helt udfases? I øjeblikket er det, et af de helt store og meget relevante diskussionsemner på Sydhavsøerne samt Syd- og Vestsjælland. 

- Mange spørger nemlig med rette ind til, hvordan ændringer i arealet med roer påvirker arbejdstimer, traktortimer og generelt den samlede maskinøkonomi. 

- Det værste, man kan gøre, er at gøre som alle andre. Vores analyser viser, at de individuelle forhold på den enkelte ejendom er helt afgørende for økonomien i roedyrkningen, oplyser maskinkonsulenten.

Læs mere i LandbrugØst i uge 4, der udkommer tirsdag den 22. januar, men allerede fra lørdag den 19. januar kan ses på landbrugoest.dk.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next