bannerPos

Er gået fremragende med kæmpemejetærsker

Claas Lexion 8900-mejetærskeren blev præsenteret sidste efterår. I år er den for første gang kommet ud på de danske marker.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
11-08-2020 09:54
Røstofte Maskiner har i år solgt fem nye Claas Lexion 8900-mejetærskere, der er verdens største. De har for alvor vist deres værd i løbet af frøhøsten, fortæller maskinhandler Dann Nielsen.

Høsten har blandt andet budt på debut i marken til de nye Claas Lexion-mejetærskere, der blev lanceret sidste sensommer. Blandt dem verdens største serieproducerede maskine, Lexion 8900-versionen.

Et af de steder, der har 8900-versionen til salg, er hos Røstofte Maskiner i Mern i Sydsjælland, hvor der er kommet gang i salget, oplyser maskinhandler Dann Nielsen.

- Vi har i alt solgt 17 nye mejetærskere til denne sæson, og af dem er de 5 den nye Lexion 8900. Og indtil nu, hvor vi har overstået frøhøsten og skal til at i gang med rapsen, er det gået rigtig godt med dem, siger han og fortsætter:

- Det skyldes blandt andet den meget store kapacitet og skånsomme tærskning, der er på 8900-maskinen, og den fantastisk rene vare, der kommer ud af den. Det oplever vi, at kunderne er meget tilfredse med.

Lang tid undervejs

Han havde pæne forventninger til de nye mejetærskeres ydeevne, og det skyldes flere omstændigheder.

- De Lexion-modeller, vi har fået i år, har været udviklet gennem ti år, så der er virkelig blevet lagt et meget stort udviklingsarbejde bag. Jeg tror på, at man står med rigtige gode kort på hånden i forhold til fremtiden, siger Dann Nielsen.

Lexion 8900-modellen kan leveres med 46 fods skærebord med en korntank med en kapacitet på op til 18.000 liter.

Bedre dækning 

Sidste efterår overtog Røstofte Maskiner Mørkøv Maskinforretning, og fik dermed et tredje ben at stå på, efterson maskinforretningen i forvejen har en afdeling i Sakskøbing. Derudover har man udvidet aktiviteterne til Nordvestsjællland. Og det har været med til at understøtte forretningen, fortæller Dann Nielsen.

- Vi har fået en mere naturlig dækning af hele Sjælland, og det er jo klart, at vi nu har et servicested, der ligger godt i forhold til, hvor vi ligger i forvejen. Det giver en mere naturlig gennemsnitsafstand til hvilken som helst landmand på Sjælland.

Han tænker, at selskabets kunder i Nordvestsjælland er glade for den løsning, der kom på plads sidste efterår.

- De var nok meget tilfredse med Mørkøv Maskinforretning, men de var måske lidt usikre på, om der fortsat kunne være maskinforretning der, især når der sker så stor en strukturudvikling, som der gør. Men nu ved kunderne jo, at der også i fremtiden vil være maskinforretning der, og at det er kommet under vores paraply, lyder det fra Dann Nielsen.

God platform

Danish Agro, der er en del af ejerkredsen bag maskinforretningen, har eneforhandling af Claas-maskiner i syv lande.

- Der ligger en overordnet strategi for, hvad de vil med Claas og andre agenturer, der måtte komme til. Og i takt med, at kunderne bliver færre, men større, som det i stigende grad har været de seneste år, må man sige, at det kræver meget kapital at være full-line forhandler i branchen, afslutter Dann Nielsen.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 66

0

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

Kampagnestart indledes med øko-roer

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster begynder fredag den 18. september med de økologiske sukkerroer, mens Nakskov-fabrikken først starter den 29. september.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Ledelsesrokade i Bregentved Gruppen

Efter 17 år i tjeneste som direktør for Bregentved Gruppen takker Anders Dolmer af og indtræder som bestyrelsesformand. Samtidig får Bregentved Gruppen ny direktør i form af Peter Amstrup-Kappel.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.
Side 1 af 68 (1359 artikler)Prev1234567666768Next