bannerPos

Et tillidsfuldt samarbejde fortsætter på 25. år

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt, fortæller svineproducent Peter Koefoed på Langemyregaard ved Aakirkeby.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
30-03-2019 12:32
For maskinforretningen i Nexø på Bornholm kom Claas ind i billedet i 1994. Kort efter startede et samarbejde med svineproducenten Peter Koefoed på Langemyregaard, hvor Claas fylder en stor del.

På Langemyregaard ved Aakirkeby på Bornholm har Claas været en del af bedriften siden 1950’erne, men samarbejdet med Nexø Smede- og Maskinforretning startede først i 1994, hvor ejer Bent Christensen sagde ja til samarbejdet med den danske Claas-importør. 

Kort tid efter solgte han en Claas-mejetærskere til Peter Koefoed på Langemyregaard. Her driver Peter Koefoed en bedrift med 600 årssøer med fuld produktion og laver omkring 20.000 slagtesvin til det lokale slagteri ejet af Danish Crown. 

Hertil driver Peter Kofoed og hans syv ansatte cirka 600 hektar, hvor de primært kører gylle, spreder gødning og sår.

Service og nærhed er nøgleordene

- Jeg har handlet med Bent siden 1994, og jeg synes, han har gjort det fantastisk, fortæller Peter Koefoed og fortsætter: 

- Her til morgen manglede jeg lige et stykke til sidespejlet på traktoren. Bent vidste præcis, hvad det var for et og bestilte det med det samme. Så den gode service og kendskabet til vores produkter betyder rigtig meget.

Med et samarbejde der går så lang tid tilbage, er der blevet skabt et særligt tillidsbånd mellem Bent Christensen og Peter Koefoed, som begge parter sætter stor pris på.

- Han ved, hvad han kan forvente, når vi har handlet i så mange år. Det betyder også, at vi har nogenlunde samme billede inde i hovedet, når vi går i gang med at handle – og dét er på grund af det særlige tillidsforhold, vi har opbygget, forklarer Bent Christensen og tilføjer:

- Vi prøver at være ærlige overfor kunderne og ikke sælge dem mere, end de har behov for. Nogle gange vil de have mere, end hvad behovet er, og så prøver vi at vejlede dem til, hvad der vil være det rigtige for dem.

Traktorerne var et naturligt valg

På Langemyregaard kører der en Lexion 760, to Axion 850’ere, en 870’er og en spritny 930’er, som Peter Koefoed viser stor tilfredshed med. 

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt. Vi har en 25 kubikmeter gyllevogn og et 6 meter såsæt, så vi kan godt bruge kræfterne fra en 930’er, fastslår han og understreger, at det var et oplagt valg at skifte til Claas-traktorer, da muligheden bød sig i 2007.

- Da Claas fik traktorer med i deres program, var det et naturligt valg for os, da vi også handlede vores Claas-mejetærskere med Bent. Vi valgte også Claas-traktorer ud fra, at Cebis-terminalen er bygget op på samme måde som i vores Lexion, så det er nemt for medarbejderne at gå til. 

- Derudover er vi godt tilfredse med værkstedet i Nexø, og jeg snakker godt med Bent – det betyder meget, pointerer Peter Koefoed.

Maskinforhandler som 20-årig 

- Claas-mejetærskeren er vores vigtigste produkt, og det har det været siden, vi startede med det i 1994. Efter en hård start med traktorerne, har vi nu også ret godt fat i det marked, fortæller Bent Christensen og tilføjer, at markedsandelen for Claas- traktorer på Bornholm i 2018 var tæt på de 30 procent. 

Bent Christensen oplever desuden en stigende interesse for Claas-traktorerne, og de seneste to år har han købt en 850’er hjem til demokørsel, og tilbagemeldingerne herpå har kun været positive.

I 1975 overtog Bent Christensen maskinforretningen. Dengang var han blot 20 år og gik fra lærling til ejer med blot et mellemlæggende år væk fra forretningen, hvor værnepligten skulle aftjenes.

- Min mester kom en dag og sagde, at han havde tænkt på, om det var noget for mig at overtage. Når man får sådan noget at vide som 20-årig er der ingen tvivl – selvfølgelig skal man det. Havde jeg været 10 år ældre, skulle jeg nok tænke lidt mere over det, griner Bent Christensen, der da også erkender, at det var en smule hårdt at overtage forretningen.

Pladsen blev for trang 

Dengang var forretningen primært et traktorværksted og lå i Nexø by. Der var kun plads til et par traktorer på værkstedet, så pladsen blev hurtig for trang, og i 1976 købte Bent Christensen grunden, hvor den nuværende smede- og maskinforretning ligger. 

I sommeren 1981 kunne Nexø Smede- og Maskinforretning flytte ind i de nye lokaler. I dag står Bent Christensen for salg, butikken og lageret, mens hustruen, Anette Christensen, tager sig af regnskabet og hjælper til i butikken, når der er behov for det. 

På værkstedet arbejder seks folk med reparationer og klargøring af traktorer, mejetærskere, læssemaskiner og det, som kunderne ellers har brug for.

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next