bannerPos

Et tillidsfuldt samarbejde fortsætter på 25. år

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt, fortæller svineproducent Peter Koefoed på Langemyregaard ved Aakirkeby.

Jesper Hallgren

Journalist
30-03-2019 12:32
For maskinforretningen i Nexø på Bornholm kom Claas ind i billedet i 1994. Kort efter startede et samarbejde med svineproducenten Peter Koefoed på Langemyregaard, hvor Claas fylder en stor del.

På Langemyregaard ved Aakirkeby på Bornholm har Claas været en del af bedriften siden 1950’erne, men samarbejdet med Nexø Smede- og Maskinforretning startede først i 1994, hvor ejer Bent Christensen sagde ja til samarbejdet med den danske Claas-importør. 

Kort tid efter solgte han en Claas-mejetærskere til Peter Koefoed på Langemyregaard. Her driver Peter Koefoed en bedrift med 600 årssøer med fuld produktion og laver omkring 20.000 slagtesvin til det lokale slagteri ejet af Danish Crown. 

Hertil driver Peter Kofoed og hans syv ansatte cirka 600 hektar, hvor de primært kører gylle, spreder gødning og sår.

Service og nærhed er nøgleordene

- Jeg har handlet med Bent siden 1994, og jeg synes, han har gjort det fantastisk, fortæller Peter Koefoed og fortsætter: 

- Her til morgen manglede jeg lige et stykke til sidespejlet på traktoren. Bent vidste præcis, hvad det var for et og bestilte det med det samme. Så den gode service og kendskabet til vores produkter betyder rigtig meget.

Med et samarbejde der går så lang tid tilbage, er der blevet skabt et særligt tillidsbånd mellem Bent Christensen og Peter Koefoed, som begge parter sætter stor pris på.

- Han ved, hvad han kan forvente, når vi har handlet i så mange år. Det betyder også, at vi har nogenlunde samme billede inde i hovedet, når vi går i gang med at handle – og dét er på grund af det særlige tillidsforhold, vi har opbygget, forklarer Bent Christensen og tilføjer:

- Vi prøver at være ærlige overfor kunderne og ikke sælge dem mere, end de har behov for. Nogle gange vil de have mere, end hvad behovet er, og så prøver vi at vejlede dem til, hvad der vil være det rigtige for dem.

Traktorerne var et naturligt valg

På Langemyregaard kører der en Lexion 760, to Axion 850’ere, en 870’er og en spritny 930’er, som Peter Koefoed viser stor tilfredshed med. 

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt. Vi har en 25 kubikmeter gyllevogn og et 6 meter såsæt, så vi kan godt bruge kræfterne fra en 930’er, fastslår han og understreger, at det var et oplagt valg at skifte til Claas-traktorer, da muligheden bød sig i 2007.

- Da Claas fik traktorer med i deres program, var det et naturligt valg for os, da vi også handlede vores Claas-mejetærskere med Bent. Vi valgte også Claas-traktorer ud fra, at Cebis-terminalen er bygget op på samme måde som i vores Lexion, så det er nemt for medarbejderne at gå til. 

- Derudover er vi godt tilfredse med værkstedet i Nexø, og jeg snakker godt med Bent – det betyder meget, pointerer Peter Koefoed.

Maskinforhandler som 20-årig 

- Claas-mejetærskeren er vores vigtigste produkt, og det har det været siden, vi startede med det i 1994. Efter en hård start med traktorerne, har vi nu også ret godt fat i det marked, fortæller Bent Christensen og tilføjer, at markedsandelen for Claas- traktorer på Bornholm i 2018 var tæt på de 30 procent. 

Bent Christensen oplever desuden en stigende interesse for Claas-traktorerne, og de seneste to år har han købt en 850’er hjem til demokørsel, og tilbagemeldingerne herpå har kun været positive.

I 1975 overtog Bent Christensen maskinforretningen. Dengang var han blot 20 år og gik fra lærling til ejer med blot et mellemlæggende år væk fra forretningen, hvor værnepligten skulle aftjenes.

- Min mester kom en dag og sagde, at han havde tænkt på, om det var noget for mig at overtage. Når man får sådan noget at vide som 20-årig er der ingen tvivl – selvfølgelig skal man det. Havde jeg været 10 år ældre, skulle jeg nok tænke lidt mere over det, griner Bent Christensen, der da også erkender, at det var en smule hårdt at overtage forretningen.

Pladsen blev for trang 

Dengang var forretningen primært et traktorværksted og lå i Nexø by. Der var kun plads til et par traktorer på værkstedet, så pladsen blev hurtig for trang, og i 1976 købte Bent Christensen grunden, hvor den nuværende smede- og maskinforretning ligger. 

I sommeren 1981 kunne Nexø Smede- og Maskinforretning flytte ind i de nye lokaler. I dag står Bent Christensen for salg, butikken og lageret, mens hustruen, Anette Christensen, tager sig af regnskabet og hjælper til i butikken, når der er behov for det. 

På værkstedet arbejder seks folk med reparationer og klargøring af traktorer, mejetærskere, læssemaskiner og det, som kunderne ellers har brug for.

Svinerådgiver giver specifikke råd til en bedre bundlinje

De bedste østdanske slagtesvineproducenter klarer sig rigtig fint i forhold til såvel område- som landsgennemsnit. Men hvad er årsagen. Svinerådgiver giver sine bud.

Nyt transportanlæg passer i gamle korngrave

For mere end 30 år siden lancerede Jema et transportanlæg, der viste sig at være forud for sin tid. Nu genfremstilles det i ny, opdateret udgave, fortæller Jesper Koldsø.

Roedyrkere kan følge afgrødeudviklingen

Sukkerroedyrkere har mulighed for at følge afgrødeudviklingen via satellitbilleder, og sammenligne egne marker med andre roemarker.

Vagn Nielsen: - Klimadebatten er kørt af sporet

Dansk landbrug har altid haft fokus på miljøet, men har svært ved at komme til orde i debatten, vurderer Vagn Nielsen, der i en menneskealder har drevet landbrug.

Ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Til stor utilfredshed for 12 landbrugsforeninger så afviser energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt at blande sig i Energinets forhandlinger med lodsejere om vilkår for etableringen af Baltic Pipe.

FMR Maskiner på Falster siger farvel til Deutz-Fahr

Folkene bag FMR Maskiner skifter nu strategisk fokus for fremtiden. Det betyder blandt andet et farvel til Deutz-Fahr i sortimentet.

Landbrugsforeninger er utilfredse: ingen hjælp fra minister til landmænd i Baltic Pipe-sagen

Lodsejere, der bliver berørt af anlægget af Baltic Pipe-gasledningen skal ikke forvente at få en højere servituterstatning i ved ekspropriation end normalt, trods pres fra landboforeningerne mod Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V). Det er for dårligt, mener de.

Risiko for kø - for at se øko-køer

Fast tradition fortsætter: Alle kan være med, når økokøerne lukkes på frisk forårsgræs søndag den 14. april.

Få egen familiehave på Jernbjerggaard

Landbrugs- og gartnerskolen, Jernbjerggaard, i Slagelse har udlånt lokaler og grønne områder til foreningen 4H.

Fyldte maver og tarme hærger fortsat slagterier

Tican påpeger at grise gang på gang leveres med fyldte maver til slagtning, selvom det er 26 år siden, at kravet om faste så dagens lys.
Side 1 af 27 (530 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer