bannerPos

Et tillidsfuldt samarbejde fortsætter på 25. år

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt, fortæller svineproducent Peter Koefoed på Langemyregaard ved Aakirkeby.

Jesper Hallgren

Journalist
30-03-2019 12:32
For maskinforretningen i Nexø på Bornholm kom Claas ind i billedet i 1994. Kort efter startede et samarbejde med svineproducenten Peter Koefoed på Langemyregaard, hvor Claas fylder en stor del.

På Langemyregaard ved Aakirkeby på Bornholm har Claas været en del af bedriften siden 1950’erne, men samarbejdet med Nexø Smede- og Maskinforretning startede først i 1994, hvor ejer Bent Christensen sagde ja til samarbejdet med den danske Claas-importør. 

Kort tid efter solgte han en Claas-mejetærskere til Peter Koefoed på Langemyregaard. Her driver Peter Koefoed en bedrift med 600 årssøer med fuld produktion og laver omkring 20.000 slagtesvin til det lokale slagteri ejet af Danish Crown. 

Hertil driver Peter Kofoed og hans syv ansatte cirka 600 hektar, hvor de primært kører gylle, spreder gødning og sår.

Service og nærhed er nøgleordene

- Jeg har handlet med Bent siden 1994, og jeg synes, han har gjort det fantastisk, fortæller Peter Koefoed og fortsætter: 

- Her til morgen manglede jeg lige et stykke til sidespejlet på traktoren. Bent vidste præcis, hvad det var for et og bestilte det med det samme. Så den gode service og kendskabet til vores produkter betyder rigtig meget.

Med et samarbejde der går så lang tid tilbage, er der blevet skabt et særligt tillidsbånd mellem Bent Christensen og Peter Koefoed, som begge parter sætter stor pris på.

- Han ved, hvad han kan forvente, når vi har handlet i så mange år. Det betyder også, at vi har nogenlunde samme billede inde i hovedet, når vi går i gang med at handle – og dét er på grund af det særlige tillidsforhold, vi har opbygget, forklarer Bent Christensen og tilføjer:

- Vi prøver at være ærlige overfor kunderne og ikke sælge dem mere, end de har behov for. Nogle gange vil de have mere, end hvad behovet er, og så prøver vi at vejlede dem til, hvad der vil være det rigtige for dem.

Traktorerne var et naturligt valg

På Langemyregaard kører der en Lexion 760, to Axion 850’ere, en 870’er og en spritny 930’er, som Peter Koefoed viser stor tilfredshed med. 

- Vi havde gået og drømt om 930’eren i mange år, og i efteråret blev det muligt. Vi har en 25 kubikmeter gyllevogn og et 6 meter såsæt, så vi kan godt bruge kræfterne fra en 930’er, fastslår han og understreger, at det var et oplagt valg at skifte til Claas-traktorer, da muligheden bød sig i 2007.

- Da Claas fik traktorer med i deres program, var det et naturligt valg for os, da vi også handlede vores Claas-mejetærskere med Bent. Vi valgte også Claas-traktorer ud fra, at Cebis-terminalen er bygget op på samme måde som i vores Lexion, så det er nemt for medarbejderne at gå til. 

- Derudover er vi godt tilfredse med værkstedet i Nexø, og jeg snakker godt med Bent – det betyder meget, pointerer Peter Koefoed.

Maskinforhandler som 20-årig 

- Claas-mejetærskeren er vores vigtigste produkt, og det har det været siden, vi startede med det i 1994. Efter en hård start med traktorerne, har vi nu også ret godt fat i det marked, fortæller Bent Christensen og tilføjer, at markedsandelen for Claas- traktorer på Bornholm i 2018 var tæt på de 30 procent. 

Bent Christensen oplever desuden en stigende interesse for Claas-traktorerne, og de seneste to år har han købt en 850’er hjem til demokørsel, og tilbagemeldingerne herpå har kun været positive.

I 1975 overtog Bent Christensen maskinforretningen. Dengang var han blot 20 år og gik fra lærling til ejer med blot et mellemlæggende år væk fra forretningen, hvor værnepligten skulle aftjenes.

- Min mester kom en dag og sagde, at han havde tænkt på, om det var noget for mig at overtage. Når man får sådan noget at vide som 20-årig er der ingen tvivl – selvfølgelig skal man det. Havde jeg været 10 år ældre, skulle jeg nok tænke lidt mere over det, griner Bent Christensen, der da også erkender, at det var en smule hårdt at overtage forretningen.

Pladsen blev for trang 

Dengang var forretningen primært et traktorværksted og lå i Nexø by. Der var kun plads til et par traktorer på værkstedet, så pladsen blev hurtig for trang, og i 1976 købte Bent Christensen grunden, hvor den nuværende smede- og maskinforretning ligger. 

I sommeren 1981 kunne Nexø Smede- og Maskinforretning flytte ind i de nye lokaler. I dag står Bent Christensen for salg, butikken og lageret, mens hustruen, Anette Christensen, tager sig af regnskabet og hjælper til i butikken, når der er behov for det. 

På værkstedet arbejder seks folk med reparationer og klargøring af traktorer, mejetærskere, læssemaskiner og det, som kunderne ellers har brug for.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.
Side 1 af 29 (564 artikler)Prev1234567272829Next