bannerPos

Flotte tal hos Dianalund Motor: 20 i 2017 og 18 i 2018…

Det er disse små minilæssere, der kan fås med stort tilbehørsprogram, som Christian Andersen har en god evne for at sælge. MultiOne bliver i øvrigt fremover produceret i en ny blå farve. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
24-04-2019 12:14
Christian Andersen fra Dianalund Motor er for andet år i træk kåret som årets MultiOne-minilæsserforhandler.

Det var en glad og tilfreds Christian Andersen, som LandbrugØst for nylig mødte i værkstedet hos Dianalund Motor mellem Holbæk og Slagelse i Vestsjælland.

Christian Andersen har også god grund til at være glad og tilfreds. Han er nemlig igen – for andet år i træk – kåret som årets MultiOne-minilæsserforhandler. Den titel går til den forhandler, der har solgt fleste MultiOne-minilæssere.

I 2018 solgte Dianalund Motor 18 af de små populære minilæssere. Året før var det 20 styk. 

Opvokset i forretningen

Den 1. oktober sidste år gik et generationsskifte i orden. Et generationsskifte der medførte, at Christian Andersen overtog forretningen, som hans far, Kurt Andersen, grundlagde for 35 år siden.

- Faktisk begyndte han den lidt før, for hans CVR-nummer er i år 40 år gammelt, forklarer Christian Andersen og fortæller samtidig, at det næsten altid har ligget i kortene, at han en dag skulle være en del af Dianalund Motor.

- Jeg er jo nærmest vokset op i forretningen. Jeg har dog været væk og prøvet lidt andet undervejs, men de seneste 15 år har jeg været en del af virksomheden.

I dag har forretningen seks ansatte, og mange har opgaver med at servicere ved salg af blandt andet MultiOne-minilæsserne, men også har en lang række andre salgs- og reparationsopgaver.

- Vi har et stort opland og forestår reparation af mange maskiner og redskaber forklarer Christian Andersen, der i dag har salg til det meste af Danmark.

Stort tilbehørsprogram

Når talen falder på minilæssermarkedet, oplyser han videre, at markedet primært har appel til to kundegrupper – hestefolk og håndværkere af enhver slags.

- Vi har solgt rigtig mange til hesteejendomme, hvor der skal flyttes en wrapballe, en bigballe eller hvad det nu kan være. I dag er der mange, der har et mindre landbrug og lidt heste ved siden af deres almindelige arbejdsliv. Og det er ikke mindst den gruppe, der gerne køber en minilæsser.

Christian Andersen tilføjer i den forbindelse, at de små MultiOne-minilæssere kan fås med et stort tilbehørsprogram, hvilket betyder, at også mange håndværkere kan bruge dem.

- Dagens håndværkere og håndværksmestre tænker meget på det slid og slæb, de kan udsætte deres medarbejdere for. Samtidig er der klare regler for, hvor meget en murer, tømrer, elektriker med flere må løfte og flytte rundt på, fortæller han og uddyber:

- Tidligere løftede håndværkerne mange ting manuelt, men med nye krav og ny opmærksomhed netop rettet mod, hvad man kan og må løfte, har minilæsserne fået en opblomstring.

Velegnet til mange formål

I dag kan man løfte alt fra tunge vinduespartier til kabelruller. Samtidig kan man montere kabelrullen på en kabeltrailer på minilæsseren, og dermed også trække kabler ud, når man kører minilæsseren. 

Desuden kan de bruges til for eksempel masterejsning, som fejemaskiner, til hækkeklipning, snerydning, som miljøstrigler med mere.

De er velegnede til mange formål, lyder det fra Christian Andersen, der afslutningsvis peger på, at rigtig mange bliver leaset frem for direkte køb. 

- Mange kunder vælger i dag at give en udbetaling på en ny MultiOne-minilæsser og betaler så efterfølgende et fast månedligt afdrag gennem et af de leasingselskaber, vi samarbejder med. Det har vist sig at være en utrolig god ordning for rigtig mange kunder.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next