bannerPos

Flotte tal hos Dianalund Motor: 20 i 2017 og 18 i 2018…

Det er disse små minilæssere, der kan fås med stort tilbehørsprogram, som Christian Andersen har en god evne for at sælge. MultiOne bliver i øvrigt fremover produceret i en ny blå farve. Foto: Henrik Sieben

Henrik Sieben

Journalist
24-04-2019 12:14
Christian Andersen fra Dianalund Motor er for andet år i træk kåret som årets MultiOne-minilæsserforhandler.

Det var en glad og tilfreds Christian Andersen, som LandbrugØst for nylig mødte i værkstedet hos Dianalund Motor mellem Holbæk og Slagelse i Vestsjælland.

Christian Andersen har også god grund til at være glad og tilfreds. Han er nemlig igen – for andet år i træk – kåret som årets MultiOne-minilæsserforhandler. Den titel går til den forhandler, der har solgt fleste MultiOne-minilæssere.

I 2018 solgte Dianalund Motor 18 af de små populære minilæssere. Året før var det 20 styk. 

Opvokset i forretningen

Den 1. oktober sidste år gik et generationsskifte i orden. Et generationsskifte der medførte, at Christian Andersen overtog forretningen, som hans far, Kurt Andersen, grundlagde for 35 år siden.

- Faktisk begyndte han den lidt før, for hans CVR-nummer er i år 40 år gammelt, forklarer Christian Andersen og fortæller samtidig, at det næsten altid har ligget i kortene, at han en dag skulle være en del af Dianalund Motor.

- Jeg er jo nærmest vokset op i forretningen. Jeg har dog været væk og prøvet lidt andet undervejs, men de seneste 15 år har jeg været en del af virksomheden.

I dag har forretningen seks ansatte, og mange har opgaver med at servicere ved salg af blandt andet MultiOne-minilæsserne, men også har en lang række andre salgs- og reparationsopgaver.

- Vi har et stort opland og forestår reparation af mange maskiner og redskaber forklarer Christian Andersen, der i dag har salg til det meste af Danmark.

Stort tilbehørsprogram

Når talen falder på minilæssermarkedet, oplyser han videre, at markedet primært har appel til to kundegrupper – hestefolk og håndværkere af enhver slags.

- Vi har solgt rigtig mange til hesteejendomme, hvor der skal flyttes en wrapballe, en bigballe eller hvad det nu kan være. I dag er der mange, der har et mindre landbrug og lidt heste ved siden af deres almindelige arbejdsliv. Og det er ikke mindst den gruppe, der gerne køber en minilæsser.

Christian Andersen tilføjer i den forbindelse, at de små MultiOne-minilæssere kan fås med et stort tilbehørsprogram, hvilket betyder, at også mange håndværkere kan bruge dem.

- Dagens håndværkere og håndværksmestre tænker meget på det slid og slæb, de kan udsætte deres medarbejdere for. Samtidig er der klare regler for, hvor meget en murer, tømrer, elektriker med flere må løfte og flytte rundt på, fortæller han og uddyber:

- Tidligere løftede håndværkerne mange ting manuelt, men med nye krav og ny opmærksomhed netop rettet mod, hvad man kan og må løfte, har minilæsserne fået en opblomstring.

Velegnet til mange formål

I dag kan man løfte alt fra tunge vinduespartier til kabelruller. Samtidig kan man montere kabelrullen på en kabeltrailer på minilæsseren, og dermed også trække kabler ud, når man kører minilæsseren. 

Desuden kan de bruges til for eksempel masterejsning, som fejemaskiner, til hækkeklipning, snerydning, som miljøstrigler med mere.

De er velegnede til mange formål, lyder det fra Christian Andersen, der afslutningsvis peger på, at rigtig mange bliver leaset frem for direkte køb. 

- Mange kunder vælger i dag at give en udbetaling på en ny MultiOne-minilæsser og betaler så efterfølgende et fast månedligt afdrag gennem et af de leasingselskaber, vi samarbejder med. Det har vist sig at være en utrolig god ordning for rigtig mange kunder.

Regulering på baggrund af atypiske målinger

Helt igennem ekstreme målinger danner grundlag for indsatskrav til landbruget i oplandet til Stege Nor – og vi frygter, at det samme sker i Karrebæk Fjord, lyder det fra Gefion og DLS.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.
Side 1 af 29 (565 artikler)Prev1234567272829Next