bannerPos

Første Amazone Cenio stubharver i Danmark

Her prøsenterer Jørgen Jørgensen den nye Cenio Amazone-stubharve, der netop er kommet til Danmark.
23-06-2020 08:45

Brøns Group kan nu præsentere de første Amazone Cenio stubharver på dansk grund.

STUBHARVE Cenio-harven tilbydes som 3, 3,5 eller 4 meter på en fast ramme. Harven der produceres under navnene Special med springboltsstensikring eller Super med automatstensikring.

De første som kommer til landet, er alle med den velkendte automatstensikring, da hovedparten af danske kunder har forkærlighed til denne løsning.

Harven minder en smule om den i forvejen kendte Cenius model. Dog er der gjort flere ændringer, der udtrykker forskellen mellem modellerne. 

Cenio er konstrueret over en 3-bullet ramme, hvor tandholderen er svejst direkte på en rørprofil. Tænderne med automatiskstensikring har med dens trykfjedre et moment på 450 kg på skærspidsen. 

Harven har enten mekanisk- eller hydrauliskdybdeindstilling. Tandsporsudjævner tilbydes som enten hockeystave eller de velkendte takket rulleskær, hvor fordelen ved takket rulleskær sikre optimal bevægelse af jordflow bag tænderne uanset mængden af materialerester. 

Paralellogram

Tandsporudjævner er konstrueret med et parallelogram hvilket har den fordel, at når harvedybden ændres, tilpasse tandsporsudjævner den aktuelle harvedybde. Dette betyder færre indstillinger efter grundindstilling.

Alt afhængig af størrelse er Cenio 3000 udstyret med ti tænder mens Cenio 3500 har 12 tænder og endelig Cenio 4000 med 13 tænder. Monteret med vinge- eller gåsefodsskær vil der være fuld gennemskæring i første overkørsel. Ellers tilbydes spidser fra 40 til 120 milimeter med eller uden hårdmetal. 

Harven udstyres med pakvalse til kundens jorde og ønsker. En tildens er, at kunderne fortrækker dobbelt u-profil valsen – DUW 580 mm, som pakker efter ”Soil to soil princippet og er selvrensende. Pakvalsen indikere også harvens bredde. Det vil sige, at når Amazone kalder deres harve Cenio 4000 betyder dette, at den effektive arbejdsbredde er 4 mtr. Vigtigt at holde for øje, ved kørsel med traktor hvor piloten har programmeret autostyring.

Andet udstyr kan nævens GreenDrill 200 til udsåning af efterafgrøder og lignende. Da Cenio-harven er en lettere model (Cenio 4000 Super knap 2.000 kg inklusiv pakvalse) betyder dette samtidig at arbejdsdybden er ned til maks. 25 centimeter samt traktorstørrelse på optil 140 hestekræfter ved Cenio 4000 Super.

hka
 

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next