bannerPos

Græsmaskiner på Danmarksturné

På demoturen vil man blandt andet kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
30-05-2020 14:29
De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrap ensilage/hø, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne, når Kuhn inden længe lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

Demokaravanen består af fire enheder, et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en kombipresser med indpakker.

De største trækplastre er den populærere pick-up rive og den topmoderne presser, vurderer Robert Vemmelund, som er produktchef hos MI.

- Pick-up riven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund.

På demoturen vil man også kunne opleve en kombipresser med filmbinding, 3D og intelliwrap.

- Her sparer man som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer Robert Vemmelund.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Kuhn har oplevet en stigende efterspørgsel på valse-crimper, og har derfor valgt at medbringe et trippel skårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valse-crimper.

Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper.

Vejret har en afgørende rolle

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible.

I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebook side for at blive opdateret med de endelige datoer og lokationer.

- Vi er ikke interesseret i at lave noget foder, som landmanden i sidste ende ikke kan bruge, fordi vi demonstrerede under forkerte forhold, understreger salgskonsulent hos MI, Christian Korsholm.

teba

Kuhn roadshow

Kom og oplev græsmaskiner fra Kuhn.

l juni måned kan du se udvalgte Kuhn græsmaskiner i aktion fra klokken 10-15 i følgende områder:

Uge 23: Åbybro

Uge 24: Them

Uge 24: Grindsted

Uge 25: Aabenraa

Uge 25: Tommerup

Uge 26: Midtsjælland

Da man er afhængige af vejret, vil datoerne og de pågældende lokationer blive offentliggjort løbende, blandt andet på MI’s Facebook side.

0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next