bannerPos

Grimme på vej mod 2020

Grimme udvider programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet. På billedet er det 6200-modellen.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
08-05-2019 16:44
Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Grimme udvider i forbindelse med sit 15-års jubilæum på roemarkedet programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet.

- Platinum-serien er en videreudvikling af den hidtidige Rexor 620- og 630-modeller og er et led i vores forsatte udvikling af produktprogrammet til roeavlere, fortæller Uffe Jensen, der er sælger hos Grimme Skandinavien A/S, hvor han står for salget af roemaskiner til både Danmark, Sverige og Finland. 

- Udover Rexor-modellerne omfatter programmet af selvkørende roeoptagere også den velkendte Maxtron 620, som kører på bælter, oplyser han videre og påpeger, at effektivitet, skånsomhed og førerkomfort har været fokusområdet i udviklingen af den nye Platinum-serie.

- Med Platinum-serien tilbyder Grimme markedets bredeste program af aftoppere, fastslår Uffe Jensen. 

Aftopperne tilbydes med stål- eller gummislagler eller en kombination af disse, og aftopperne kan monteres med fjederophængte minimalafpudsere. 

Efter aftopperen løftes roerne af Grimmes unikke oppelhjul-system med hydraulisk drev, hvilket sikrer optimal optagning med minimalt tab af roespidser og maksimal separering af jord.

Bedre produktflow

Platinum-serien tilbyder også en række nyudviklinger i forbindelse med rensning af roer og fyldning af tank. 

- Rouletternes geometri er ændret for at opnå et bedre produktflow samtidig med at roerne renses mere skånsomt og et nyt ophængsystem gør det enkelt og hurtigt at skifte fra lederiste til fjedertænder, forklarer Uffe Jensen og fortsætter:

- Den nyudviklede ringelevator er udformet med lommer, som giver 25 procent mere kapacitet og samtidig sikrer en mere skånsom transport af roerne. 

Endelig er Platinum-serien forbedret på en række punkter for at øge førerkomforten. Den nye ErgoDrive-kabine er specielt lydisoleret og sikrer optimal komfort for chaufføren, og designet af maskinens tank er tilpasset for at sikre optimal oversigt fra førersædet til aflæssebåndet. 

I Grimmes produktprogram til roeavlere indgår også enkornssåmaskinerne fra Matrix-serien. Såmaskinerne er fuldt Isobus kompatible og tilbyder GPS-styret sektionskontrol og Clever Planting i forbindelse med sprøjtespor.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Gødskning tidligere end normalt

Med en forventet lav kvælstofpulje i jorden, og afgrøder der allerede er klar til at starte væksten, vurderes første tildeling af gødning at være lidt tidligere end normalt.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Gratis webinar om gødskningsstrategi

Seges inviterer til webinar om strategier for gødskning for den kommende sæson.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Det totale kvælstof-balanceregnskab skal skrottes

En bare nogenlunde præcis opgørelse fra danske landområder er uladsiggørlig, og naturen har så mange selvregulerende mekanismer, som ikke kan sættes på en formel, påpeger Jørn Rasmussen.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Landbruget skal inddrages i klimaforhandlinger

Vi ved, hvordan man reducerer CO2-udledningen drastisk, samtidig med at man øger produktionen.

Ung lollik har succes med egen maskinstation

Henrik Schmidt driver Henriks Maskinstation på Lolland, og han er med sine bare 26 år én af de yngste i en hård branche.

Større potentiale med gradueret gødskning

På Agrovis planteavlsmøde i Nordsjælland fortalte planteavlskonsulent Lene Mathiasen blandt andet om effekten med gradueret gødskning.
Side 1 af 47 (940 artikler)Prev1234567454647Next