bannerPos

Grimme på vej mod 2020

Grimme udvider programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet. På billedet er det 6200-modellen.

Jesper Hallgren

Journalist
08-05-2019 16:44
Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Grimme udvider i forbindelse med sit 15-års jubilæum på roemarkedet programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet.

- Platinum-serien er en videreudvikling af den hidtidige Rexor 620- og 630-modeller og er et led i vores forsatte udvikling af produktprogrammet til roeavlere, fortæller Uffe Jensen, der er sælger hos Grimme Skandinavien A/S, hvor han står for salget af roemaskiner til både Danmark, Sverige og Finland. 

- Udover Rexor-modellerne omfatter programmet af selvkørende roeoptagere også den velkendte Maxtron 620, som kører på bælter, oplyser han videre og påpeger, at effektivitet, skånsomhed og førerkomfort har været fokusområdet i udviklingen af den nye Platinum-serie.

- Med Platinum-serien tilbyder Grimme markedets bredeste program af aftoppere, fastslår Uffe Jensen. 

Aftopperne tilbydes med stål- eller gummislagler eller en kombination af disse, og aftopperne kan monteres med fjederophængte minimalafpudsere. 

Efter aftopperen løftes roerne af Grimmes unikke oppelhjul-system med hydraulisk drev, hvilket sikrer optimal optagning med minimalt tab af roespidser og maksimal separering af jord.

Bedre produktflow

Platinum-serien tilbyder også en række nyudviklinger i forbindelse med rensning af roer og fyldning af tank. 

- Rouletternes geometri er ændret for at opnå et bedre produktflow samtidig med at roerne renses mere skånsomt og et nyt ophængsystem gør det enkelt og hurtigt at skifte fra lederiste til fjedertænder, forklarer Uffe Jensen og fortsætter:

- Den nyudviklede ringelevator er udformet med lommer, som giver 25 procent mere kapacitet og samtidig sikrer en mere skånsom transport af roerne. 

Endelig er Platinum-serien forbedret på en række punkter for at øge førerkomforten. Den nye ErgoDrive-kabine er specielt lydisoleret og sikrer optimal komfort for chaufføren, og designet af maskinens tank er tilpasset for at sikre optimal oversigt fra førersædet til aflæssebåndet. 

I Grimmes produktprogram til roeavlere indgår også enkornssåmaskinerne fra Matrix-serien. Såmaskinerne er fuldt Isobus kompatible og tilbyder GPS-styret sektionskontrol og Clever Planting i forbindelse med sprøjtespor.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Giv natur og vildt en håndsrækning

Ved at plante små beplantninger og læhegn skaber man små biotoper, som natur og vildt hurtigt vil sætte pris på.

Den sidste gris er leveret…

Gennem 40 år har Ole Andersen handlet med smågrise, men nu er det slut. LandbrugØst var med på en af de sidste ture, han kørte for SLS Sjælland.

Private overvejer sag mod gasledning

En række lodsejere i Sønderjylland skriver nu ud andre lodsejere for at lodde stemningen for om muligt at køre en sag mod den danske stat omkring det planlagte byggeri af Baltic Pipe-gasledningen.
Side 1 af 33 (650 artikler)Prev1234567313233Next