bannerPos

Grimme på vej mod 2020

Grimme udvider programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet. På billedet er det 6200-modellen.

Jesper Hallgren

Journalist
08-05-2019 16:44
Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.

Grimme udvider i forbindelse med sit 15-års jubilæum på roemarkedet programmet af roeoptagere med to nye modeller, og det er Rexor 6200 og 6300 Platinum med henholdsvis 20 og 30 tons tankkapacitet.

- Platinum-serien er en videreudvikling af den hidtidige Rexor 620- og 630-modeller og er et led i vores forsatte udvikling af produktprogrammet til roeavlere, fortæller Uffe Jensen, der er sælger hos Grimme Skandinavien A/S, hvor han står for salget af roemaskiner til både Danmark, Sverige og Finland. 

- Udover Rexor-modellerne omfatter programmet af selvkørende roeoptagere også den velkendte Maxtron 620, som kører på bælter, oplyser han videre og påpeger, at effektivitet, skånsomhed og førerkomfort har været fokusområdet i udviklingen af den nye Platinum-serie.

- Med Platinum-serien tilbyder Grimme markedets bredeste program af aftoppere, fastslår Uffe Jensen. 

Aftopperne tilbydes med stål- eller gummislagler eller en kombination af disse, og aftopperne kan monteres med fjederophængte minimalafpudsere. 

Efter aftopperen løftes roerne af Grimmes unikke oppelhjul-system med hydraulisk drev, hvilket sikrer optimal optagning med minimalt tab af roespidser og maksimal separering af jord.

Bedre produktflow

Platinum-serien tilbyder også en række nyudviklinger i forbindelse med rensning af roer og fyldning af tank. 

- Rouletternes geometri er ændret for at opnå et bedre produktflow samtidig med at roerne renses mere skånsomt og et nyt ophængsystem gør det enkelt og hurtigt at skifte fra lederiste til fjedertænder, forklarer Uffe Jensen og fortsætter:

- Den nyudviklede ringelevator er udformet med lommer, som giver 25 procent mere kapacitet og samtidig sikrer en mere skånsom transport af roerne. 

Endelig er Platinum-serien forbedret på en række punkter for at øge førerkomforten. Den nye ErgoDrive-kabine er specielt lydisoleret og sikrer optimal komfort for chaufføren, og designet af maskinens tank er tilpasset for at sikre optimal oversigt fra førersædet til aflæssebåndet. 

I Grimmes produktprogram til roeavlere indgår også enkornssåmaskinerne fra Matrix-serien. Såmaskinerne er fuldt Isobus kompatible og tilbyder GPS-styret sektionskontrol og Clever Planting i forbindelse med sprøjtespor.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.
Side 1 af 29 (564 artikler)Prev1234567272829Next