bannerPos

Jordfræseren er perfekt til forskønnelse af udearealerne

- I mange lande anvendes jordfræsere i stor stil, mens de i Danmark er lidt oversete, oplyser produktchef Per Monk Rasmussen. Foto: Maskinhandler Indkøbsringen

Henrik Sieben

Journalist
29-03-2019 09:49
Per Monk Rasmussen, produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, mener, at landbruget skal tage jordfræseren til sig ved anlæggelse eller renovering af landbohaven.

Med en fortsat specialisering inden for landbrugserhvervet over de seneste mere end 20 år, er der også blevet plads til nicheproduktioner. 

Derfor oplever man hos Maskinhandler Indkøbsringen også, at flere og flere i stigende grad vælger produktionsgrene, hvor landmanden kan sikre nogle ekstra indtjeningsmuligheder.

Produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, Per Monk Rasmussen, peger i den sammenhæng også på, at stadig flere forbrugere efterspørger lokale fødevarer.

- En af de nye produktionsgrene, der bliver mere og mere populær, er salg af afgrøder fra en vejbod, men for at kunne producere nogle gode og ensartede grøntsager til salg i en vejbod, kræver det fokus på et godt så- eller plantebed, fastslår Per Monk Rasmussen. 

Også når man vil dyrke lidt grøntsager eller blomster i egen have, er det vigtigt med et godt så- og plantebed. Og til denne opgave kan en jordfræser, der er et utrolig fleksibelt jordbearbejdningsredskab, levere et perfekt stykke arbejde.

Haveparkfræser som alternativ

Jordfræserens opgaver er typisk opløsning af stiv jord, blanding af jord og organisk materiale, samt forberedelse af så- og plantebed. Mulighederne er mange, og egentlig drømmer mange landmand om at have deres egen jordfræser, men den kommer sjældent på budgettet for maskininvesteringer.

- Synes man ikke, der er plads til en jordfræser, kan man dog altid købe en haveparkfræser, lyder det fra produktchefen og oplyser, at mens jordfræsere er lidt oversete i Danmark, anvendes de i stor stil i mange andre lande.

Per Monk Rasmussen peger også på, at jord- eller haveparkfræseren kan anvendes ved forskønnelse af ejendommens udearealer, som for eksempel anlæggelse af græsarealer omkring gården.

For mange landmænd er det vigtigt, at deres landbrug – også rundt omkring gårdens stuehus og bygninger – tager sig godt ud. Både i forhold til besøgende, men også i forhold til lokalsamfundets øvrige borgere.

- Forskønnelse af gårdenes udearealer er noget, der bliver lagt mærke til, ligesom det også bidrager til en flot arbejdsplads, konstaterer Per Monk Rasmussen. 

Blomsterstriber til Tour de France

Afslutningsvis mener Per Monk Rasmussen, at tiden allerede er kommet til at kigge frem mod en af de største sportsbegivenheder på dansk grund i nyere tid, og det er Tour de France

- Starten på Tour de France 2021 kommer til at foregå i Danmark. Jeg ved, at der allerede nu er mange kreative kræfter i landbruget, der har taget initiativ til, at der på dele af ruten skal skabes flotte blomsterstriber. 

- Jeg synes, det vil være oplagt at udbrede denne smukke idé til så mange steder på landet som muligt, for vi ved, at der vil stor mediebevågenhed og at der world wide vil blive TV-transmitteret fra helikoptere, der overflyver danske marker og landbohaver.

- Hvis der monteres en lille simpel frøsåmaskine på jord- eller haveparkfræseren, er det et perfekt set-up for etablering af blomsterstriber på landet, og måske kan der også blive lidt frø i overskud til at så i landbohaverne, lyder det fra produktchefen i Maskinhandler Indkøbsringen.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next