bannerPos

Jordfræseren er perfekt til forskønnelse af udearealerne

- I mange lande anvendes jordfræsere i stor stil, mens de i Danmark er lidt oversete, oplyser produktchef Per Monk Rasmussen. Foto: Maskinhandler Indkøbsringen

Henrik Sieben

Journalist
29-03-2019 09:49
Per Monk Rasmussen, produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, mener, at landbruget skal tage jordfræseren til sig ved anlæggelse eller renovering af landbohaven.

Med en fortsat specialisering inden for landbrugserhvervet over de seneste mere end 20 år, er der også blevet plads til nicheproduktioner. 

Derfor oplever man hos Maskinhandler Indkøbsringen også, at flere og flere i stigende grad vælger produktionsgrene, hvor landmanden kan sikre nogle ekstra indtjeningsmuligheder.

Produktchef i Maskinhandler Indkøbsringen, Per Monk Rasmussen, peger i den sammenhæng også på, at stadig flere forbrugere efterspørger lokale fødevarer.

- En af de nye produktionsgrene, der bliver mere og mere populær, er salg af afgrøder fra en vejbod, men for at kunne producere nogle gode og ensartede grøntsager til salg i en vejbod, kræver det fokus på et godt så- eller plantebed, fastslår Per Monk Rasmussen. 

Også når man vil dyrke lidt grøntsager eller blomster i egen have, er det vigtigt med et godt så- og plantebed. Og til denne opgave kan en jordfræser, der er et utrolig fleksibelt jordbearbejdningsredskab, levere et perfekt stykke arbejde.

Haveparkfræser som alternativ

Jordfræserens opgaver er typisk opløsning af stiv jord, blanding af jord og organisk materiale, samt forberedelse af så- og plantebed. Mulighederne er mange, og egentlig drømmer mange landmand om at have deres egen jordfræser, men den kommer sjældent på budgettet for maskininvesteringer.

- Synes man ikke, der er plads til en jordfræser, kan man dog altid købe en haveparkfræser, lyder det fra produktchefen og oplyser, at mens jordfræsere er lidt oversete i Danmark, anvendes de i stor stil i mange andre lande.

Per Monk Rasmussen peger også på, at jord- eller haveparkfræseren kan anvendes ved forskønnelse af ejendommens udearealer, som for eksempel anlæggelse af græsarealer omkring gården.

For mange landmænd er det vigtigt, at deres landbrug – også rundt omkring gårdens stuehus og bygninger – tager sig godt ud. Både i forhold til besøgende, men også i forhold til lokalsamfundets øvrige borgere.

- Forskønnelse af gårdenes udearealer er noget, der bliver lagt mærke til, ligesom det også bidrager til en flot arbejdsplads, konstaterer Per Monk Rasmussen. 

Blomsterstriber til Tour de France

Afslutningsvis mener Per Monk Rasmussen, at tiden allerede er kommet til at kigge frem mod en af de største sportsbegivenheder på dansk grund i nyere tid, og det er Tour de France

- Starten på Tour de France 2021 kommer til at foregå i Danmark. Jeg ved, at der allerede nu er mange kreative kræfter i landbruget, der har taget initiativ til, at der på dele af ruten skal skabes flotte blomsterstriber. 

- Jeg synes, det vil være oplagt at udbrede denne smukke idé til så mange steder på landet som muligt, for vi ved, at der vil stor mediebevågenhed og at der world wide vil blive TV-transmitteret fra helikoptere, der overflyver danske marker og landbohaver.

- Hvis der monteres en lille simpel frøsåmaskine på jord- eller haveparkfræseren, er det et perfekt set-up for etablering af blomsterstriber på landet, og måske kan der også blive lidt frø i overskud til at så i landbohaverne, lyder det fra produktchefen i Maskinhandler Indkøbsringen.

22 meter lang arm rækker til meget

Kalundborg-entreprenør har investeret i en ny Komatsu med en 22 meter lang arm, og den rækker til mange forskellige opgaver.

Dræneksperter i Sydsjælland

To kammerater fra landbrugsskoletiden har etableret entreprenørfirma i Rønnede, og det er med fokus på at dræne landbrugsjord.

Debat om bæredygtighed i dansk svineproduktion

Mandag den 27. maj holder Danske Svineproducenter et debatmøde om bæredygtighed i svineproduktionen.

Styrelse svarer på tvivlsspørgsmål om nye firmabil-regler

Nye registreringskrav for varebiler har høstet mange spørgsmål. Færdselsstyrelsen svarer her på de mest gængse.

Det betaler sig at opdatere drænanlægget

Et nyt drænanlæg kan afskrives over fem år, så det bør ikke være svært at få økonomi i at få sine marker opdateret med hensyn til dræning, vurderer dræningsspecialist.

Roeavlere så nærmere på ny avanceret markrobot

KWS-arrangement på Lolland samlede cirka 50 roeavlere, der blandt andet blev præsenteret for en ny robot fra Farmdroid.

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Landskabskonsulent: - Den mentale sundhed ligger lige uden for døren

Landskabskonsulent Søren Paludan giver gode råd til at skabe fantastiske rammer på gården, og smukke omgivelser er som medicin for os, påpeger han.

Nyt udstyr finder nødstedt vildt

Alle 182 frivillige hundeførere i Schweiss-registret kan fortsætte samarbejdet med nye pejl.

Grimme på vej mod 2020

Som led i udviklingen af produktprogrammet til roeavlere udvider Grimme programmet af roeoptagere med to nye modeller.
Side 1 af 29 (564 artikler)Prev1234567272829Next