bannerPos

Fendt i førertrøjen

Det er Fendt 724 Vario, der er Danmarks mest solgte traktor i januar og februar. Arkivfoto

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
14-03-2020 13:16
Både i januar og februar har Fendt toppet listen som Danmarks mest solgte traktormærke.

TRAKTORSALG Traktorstatistikken for februar er blevet offentliggjort, og igen har Fendt-traktorerne taget førertrøjen på i kampen om at være Danmarks mest solgte traktor over 40 hk. Det er således anden måned i træk, at Fendt topper traktorstatistikken.

Selv om året 2019 var et særdeles godt år for den animalske produktion i Danmark, er salget dog nede med næsten fem procent. Fra 247 traktorenheder solgt sidste år mod 235 solgte traktorer i år.

Det er Fendt 724 Vario, der er Danmarks mest solgte traktor i både januar og februar, efterfulgt af Case IH Puma 240 CVX, der sidste år var Danmarks mest solgte traktor. Claas Axion 870 er den tredje mest solgte traktor i år, og alle tre er over 200 hk-traktorer.

I år til dato har Fendt solgt 65 traktorer, Case IH 36, John Deere 26, Massey Ferguson 25, New Holland 23, Claas 20, Valtra 18, Deutz-Fahr 11 og Kubota 2 traktorenheder.

Ser vi på traktorsalget over 200 hk ligger det på samme niveau som sidste år enhedsmæssigt, men markedsandelen af det samlede salg er stigende. 158 solgte traktorer, som er godt 67 procent af de samlede traktorsalg i januar og februar.

Traktorbestanden af traktorer der er registreret i Danmark var pr. 29. februar på 24.123 enheder. John Deere har 5.272 traktorer i drift, New Holland har 4.754 og Case IH har 3.383.

Det er Agco-koncernen, som sælger flest traktorer i Danmark. Samles tallene for Agro-koncernen, Fendt, Valtra, Massey Ferguson, er salget i januar og februar måneder oppe på 108 traktorer, mens CNH-koncernen (New Holland og Case IH) har en samlet salg på 59 traktorer. John Deere indtager en tredjeplads med 26 traktorer.

0

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.
Side 1 af 60 (1188 artikler)Prev1234567585960Next