bannerPos

Lexion er på en lang rundtur

Den nye Lexion-generation fra Claas er i løbet af efteråret på en større turné rundt i landet.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
23-09-2019 08:18
Gennem to måneder vises den nye store mejetærsker fra Claas frem hos en række forhandlere.

17 byer på to måneder. Så lang tur rundt til de danske Claas-forhandlere skal næste generation af Lexion-mejetærskerne i løbet af efteråret.

- Der er sket så meget nyt på de nye Lexion, at vi mener, vi virkelig har noget at fortælle, siger Niels Stræde Danielsen, salgs- og produktchef på Claas mejetærskere, om baggrunden for den store turné, der begyndte i Kolding den 3. september.

- Den største nyhed er, at der ændret på tærskeværket på både hybridmaskinen og rystermaskinen. Op til 70 procent af komponenterne på maskinerne er nye. Hovedmålene under udviklingen af de nye maskiner har været øget effektivitet og bedre udnyttelse af alle maskinens muligheder, oplyser Niels Stræde Danielsen.

Når de nye modeller vises frem, bliver det med en præsentation og teknisk gennemgang af modellerne, men også det nye skærebordsprogram helt op til 46 fod er en del af arrangementets program.

Flere stop på Sjælland og Bornholm

Første stop øst for Storebælt er hos Røstofte Maskiners Mern-afdeling i Sydsjælland torsdag den 3. oktober. Tre uger senere – torsdag den 24. oktober – er Claas-delegationen tilbage på Sjælland, hvor der er fremvisning i Mørkøv Maskinforretning.

Torsdag den 31. oktober er værtskabet hos Maskincenter Roskilde og Maskincenter Ringsted, inden den lange rundtur slutter på Bornholm, hvor der sættes punktum i Nexø Smede- og Maskinforretning onsdag den 6. november.

Samtlige steder foregår arrangementet fra klokken 18.30 til 21, og af praktiske hensyn – deltagerne bydes blandt andet på lidt at spise og drikke – er der tilmelding til den lokale Claas-forhandler.

0

Klageinstans med åbenlys inhabilitet

Når inhabilitet er så åbenlys, er konstruktionen uholdbar, hvis vi vil pynte os med at leve i et retssamfund, skriver Jørn Rasmussen blandt andet i dette debatindlæg.

Økologer samles til plantedag i Roskilde

Bedre dyrkningssikkerhed i økologisk planteavl er temaet, når der torsdag den 11. juni er Økologisk Plantedag i Roskilde.

Uvildig rådgivning til landmænd – også omkring forsikringer

En erfaren forsikringsmægler giver landmænd uvildig rådgivning til at få det rigtige sikkerhedsnet under bedriften og familien.

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.
Side 1 af 59 (1166 artikler)Prev1234567575859Next