bannerPos

Lexion er på en lang rundtur

Den nye Lexion-generation fra Claas er i løbet af efteråret på en større turné rundt i landet.

Jesper Hallgren

Journalist
23-09-2019 08:18
Gennem to måneder vises den nye store mejetærsker fra Claas frem hos en række forhandlere.

17 byer på to måneder. Så lang tur rundt til de danske Claas-forhandlere skal næste generation af Lexion-mejetærskerne i løbet af efteråret.

- Der er sket så meget nyt på de nye Lexion, at vi mener, vi virkelig har noget at fortælle, siger Niels Stræde Danielsen, salgs- og produktchef på Claas mejetærskere, om baggrunden for den store turné, der begyndte i Kolding den 3. september.

- Den største nyhed er, at der ændret på tærskeværket på både hybridmaskinen og rystermaskinen. Op til 70 procent af komponenterne på maskinerne er nye. Hovedmålene under udviklingen af de nye maskiner har været øget effektivitet og bedre udnyttelse af alle maskinens muligheder, oplyser Niels Stræde Danielsen.

Når de nye modeller vises frem, bliver det med en præsentation og teknisk gennemgang af modellerne, men også det nye skærebordsprogram helt op til 46 fod er en del af arrangementets program.

Flere stop på Sjælland og Bornholm

Første stop øst for Storebælt er hos Røstofte Maskiners Mern-afdeling i Sydsjælland torsdag den 3. oktober. Tre uger senere – torsdag den 24. oktober – er Claas-delegationen tilbage på Sjælland, hvor der er fremvisning i Mørkøv Maskinforretning.

Torsdag den 31. oktober er værtskabet hos Maskincenter Roskilde og Maskincenter Ringsted, inden den lange rundtur slutter på Bornholm, hvor der sættes punktum i Nexø Smede- og Maskinforretning onsdag den 6. november.

Samtlige steder foregår arrangementet fra klokken 18.30 til 21, og af praktiske hensyn – deltagerne bydes blandt andet på lidt at spise og drikke – er der tilmelding til den lokale Claas-forhandler.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Anbefaling fra Dyrenes Beskyttelse: Drop jagten på muldvarpen

Det at fjerne en muldvarp har ofte den modsatte effekt, forklarer biolog i Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.

Kommune politianmeldt på grund af spildevand

Guldborgsund Kommune beskyldes for at have udledt spildevand fra 2.600 ejendomme nord for Nykøbing Falster.

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.
Side 1 af 38 (756 artikler)Prev1234567363738Next