bannerPos

Lind & Kruse første danske stop for ny Case IH-traktor

Peter Lyngsø, Sælger hos Lind & Kruse A/S, har store forventninger til den nye Case IH Magnum AFS Connect.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
09-12-2019 07:49
Maskinforretningen Lind & Kruse A/S i Bredsten nær Vejle var første stop, da Case IH forleden havde Danmarkspremiere på den nye Case IH Magnum AFS Connect traktor-serie.
MASKINER Forhåndsinteressen har været intens og opmærksomheden stor omkring den nye Case IH Magnum AFS Connect traktor-serie, der senest blev præsenteret i forbindelse med Agritechnica-messen i Tyskland i november.
Forleden var turen kommet til Danmark, hvor maskinforretningen Lind & Kruse A/S i Bredsten nær Vejle. Hvor Case IH kunne præsentere den nye, forbedrede traktorserie for et indbudt publikum.
AFS Connect er en trådløs teknologi til dataoverførsel og overvågning, der giver mange nyttige muligheder. Herunder to-vejs dataoverførsel med øjeblikkelig registrering af aktiviteter og markstyring, fjernovervågning af maskiners placering, brændstofniveau m.m.
Systemet giver også mulighed for dataregistrering og tilladt adgang for forhandleradgang i forbindelse med maskinindstilling og optimering af ydelse.
 

Opgradering af lys
og kabine


Den nye traktor-serie tilbydes i to versioner – trinløs og powerdrive og spænder fra mindste model Magnum 280, 310, 340, 380 til den store 400-model. Modellerne 380 og 400 kan tillige tilbydes som specielle Road rack-modeller, der er født med bælter på bagakslerne.
Fælles for alle modeller er, at kabinen er blevet kraftigt opgraderet med nyt design og nyt joystick, ny multicontroller, hvor autostyring kan tilkobles/frakobles alt efter behov.
Udenpå er er traktorserien blevet lys-opgraderet:
-  Der er nu op til 40.000 Lumen LED-lys rundt om traktoren, med gode indstillingsmuligheder af lyset, fortalte distriktschef hos Case IH, Rasmus Buhl Christiansen i forbindelse med Danmarkspremieren.
Det var et udlånt eksemplar fra fabrikken, der mandag kunne opleves i forbindelse med Danmarkspremieren. Et event, der gentages i løbet af december hos maskinforretninger i Horsens, Ribe og på Lolland.  Hos Case IH forventer man at de første Case IH Magnum AFS Connect-traktorer er klar til levering i foråret 2020.
 

Store forventninger


Hos Lind & Kruse A/S, der er autoriseret Case IH-forhandler, glæder sælger Peter Lyngsø sig til at få den nye Case IH Magnum AFS Connect på programmet.
-  Jeg håber vi kan få større salg i Magnum-serien. Jeg har især store forventninger til hele multifunktions-delen, lyder det fra Peter Lyngsø, der også ser store muligheder i AFS Connect-systemet.

Pisk eller gulerod til økologerne

Økologisk VKST inviterer den 22. januar til årsmøde, der blandt andet kommer til at handle om klimaregulering.

Stor faglighed på DLG-møder

En række spændende indlæg var på programmet, da DLG Øst holdt kvæg- og majsmøder på Sjælland, Lolland og Bornholm.

Flere støttekroner til økologi i 2020 og 2021

I kvælstofaftalen er der sat flere danske tilskudsmidler af til økologi, mens politikere venter på den næste programperiode for EU’s fælles landbrugspolitik.

EU’s fælles dyrevelfærd er gået i stå

EU har i en periode gjort meget for at styrke dyrevelfærden i Europa. Men indsatsen for at lave fælles regler på tværs af medlemslandene er gået i stå, siger professor i bioetik, Peter Sandøe.

Landmænd i protest

Omkring 300 landmænd protesterende i traktorer, da miljøminister Lea Wermelin lagde vejen forbi Gråsten Landbrugsskole.

Vækstforum for beslutningstagere

I går afviklede DLG atter den særlige konference, hvor landmænd i det østlige Danmark mødes i Ringsted til en dags netværks-snak og faglige indlæg.

FRDK: Flere efterafgrøder får utilsigtede konsekvenser

Efterafgrøder er gode, men plus 15 procent i 2020 ødelægger mere end det gavner. Det påpeger Erik Sandal, fagudvalgsformand i FRDK.

Vådt efterår giver milliontab

750 millioner kroner står landbruget til at tabe, fordi de nyligt såede afgrøder er ved at rådne op på markerne i det ekstremt våde efterår.

Spare-øvelse i Køge: Vedligeholdelse af udvalgte vandløb stopper

Køge Kommune vil privatisere dele af kommunens vandløb, og det vil få økonomiske konsekvenser for de berørte lodsejere.
Side 1 af 44 (875 artikler)Prev1234567424344Next