bannerPos

Mange gæstede veterantraktortræf

V.T.V.’s veterantraktortræf i Toreby på Lolland blev besøgt af både børn og voksne. Foto: Marion Andersen

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
09-08-2019 16:06
Veterantraktortræf med konkurrencekørsel trak mange besøgende til Toreby på Lolland.

Der var masser af nostalgi, da Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) for nyligt holdt sit årlige træf for veterantraktorer, -biler, -knallerter, -redskader og -motorer i Toreby på Lolland. 

Træffet var – trods det meget varme danske sommervejr – godt besøgt, og publikum kunne i varmen nyde synet af forskellige mærker og årgange af veterantraktorer linet op på rækker. Det oplyser Marion Andersen fra V.T.V.

På træffet kunne de besøgende blandt andet se traktorer af mærkerne Ferguson, Massey Ferguson, Allgaier, Porsche, Volvo og David Brown samt selvfølgelig Nuffield, Leyland og Marshall-traktorerne, som indgik i årets særudstilling. 

Både lørdag og søndag var der præsentation af traktorerne, hvor de kørte rundt på pladsen. Det var i år også arrangeret en konkurrencekørsel, hvor det handlede om at være god til at bedømme sin traktors bredde. 

Midten af september

Næste gang, det er muligt at se veterantraktorerne i aktion, er i weekenden den 14. og 15. september, hvor det årlige veteranpløjestævne afvikles. Det sker overfor gokartbanen i Marielyst på Falster. 

Pløjestævnet i Marielyst fungerer som kvalifikationsstævne til danmarksmesterskaberne i veterantraktorpløjning, som afholdes i Gørlev i Vestsjælland i slutningen af oktober, ligesom der efter søndagens konkurrencepløjning også kåres årets V.T.V. klubmester.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Lav erstatning til landmand berørt af sprøjteforbud i BNBO

Første afgørelse om erstatningens størrelse om sprøjteforbud i et BNBO i Egedal ender i en for lodsejer chokerende lav erstatning. Nordsjællandsk landboformand føler sig ramt på retsfølelsen. Erstatningen ligger langt fra, hvad man fra landbrugets side mener, er rimeligt.

Velfærdskød – kalve på græs: - Man skal have mentalt overskud

Karen Freiesleben og Torben Olsen har i flere år fast haft 50 jerseytyrekalve på stald, og de opfordrer andre til at lave gårdbutikker og sælge gennem lokale supermarkeder – selv om det kræver mentalt overskud.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Lukket for kontrakttegning

Med kontrakt på de sidste 2.000 hektar, som Nordic Sugar ønskede, er der nu lukket for yderligere kontrakttegning til 2020.
Side 1 af 42 (826 artikler)Prev1234567404142Next