bannerPos

Mange gæstede veterantraktortræf

V.T.V.’s veterantraktortræf i Toreby på Lolland blev besøgt af både børn og voksne. Foto: Marion Andersen

Henrik Sieben

Journalist
09-08-2019 16:06
Veterantraktortræf med konkurrencekørsel trak mange besøgende til Toreby på Lolland.

Der var masser af nostalgi, da Veteran Traktorens Venner (V.T.V.) for nyligt holdt sit årlige træf for veterantraktorer, -biler, -knallerter, -redskader og -motorer i Toreby på Lolland. 

Træffet var – trods det meget varme danske sommervejr – godt besøgt, og publikum kunne i varmen nyde synet af forskellige mærker og årgange af veterantraktorer linet op på rækker. Det oplyser Marion Andersen fra V.T.V.

På træffet kunne de besøgende blandt andet se traktorer af mærkerne Ferguson, Massey Ferguson, Allgaier, Porsche, Volvo og David Brown samt selvfølgelig Nuffield, Leyland og Marshall-traktorerne, som indgik i årets særudstilling. 

Både lørdag og søndag var der præsentation af traktorerne, hvor de kørte rundt på pladsen. Det var i år også arrangeret en konkurrencekørsel, hvor det handlede om at være god til at bedømme sin traktors bredde. 

Midten af september

Næste gang, det er muligt at se veterantraktorerne i aktion, er i weekenden den 14. og 15. september, hvor det årlige veteranpløjestævne afvikles. Det sker overfor gokartbanen i Marielyst på Falster. 

Pløjestævnet i Marielyst fungerer som kvalifikationsstævne til danmarksmesterskaberne i veterantraktorpløjning, som afholdes i Gørlev i Vestsjælland i slutningen af oktober, ligesom der efter søndagens konkurrencepløjning også kåres årets V.T.V. klubmester.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next