bannerPos

Markvand fylder mere

Siden tørken i 2018 er interessen for markvandsboringer steget, fortæller Christian Andreasen, Nordjysk Grundvandssænkning.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
29-05-2020 07:41
Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Som navnet antyder, er grundvandssænkning den primære aktivitet hos Nordjysk Grundvandssænkning. De seneste år er brøndboringsafdelingen – især i forhold til markvandsboringer - dog blevet en større og større del af forretningen for virksomheden, der har hjemme ved Biersted nord for Aalborg.

Så stor, at man for nylig fik leveret en ny lastbil dedikeret til opgaverne med at flytte rundt på boreriggen – en opgave, der hidtil var blevet klaret af virksomhedens fire øvrige lastbiler.

- Men det har givet noget bøvl, når manden med boreriggen har ringet fordi den skulle flyttes, og alle vogne er ude at lave noget andet, fortæller daglig leder Christian Andreasen.

- Samtidig kommer det til at frigive nogle ressourcer, hvor vi før har været nødt til at hyre en vognmand ind til at hente materiel hjem, når der har været travlt, forklarer han.

Tørke har øget interessen

Brøndboringsafdelingen hos Nordjysk Grundvandssænkning er vokset støt siden 2018, hvor Christian Andreasen og kompagni især har mærket stigende interesse for markvandsboringer.

- Mit indtryk er, at der er mange landmænd, som efter tørken i 2018 har fået øjnene op for, at det kunne være fedt at have muligheden for selv at kunne vande. Det har givet et forretningsområde, som ligger tæt op ad det, vi i forvejen gik og rodede med, og som ikke var fyldt ud, forklarer Christian Andreasen, der i forvejen havde boreriggen i sving til større opgaver med grundvandssænkning.

- Så det var en helt naturlig vej at gå. For vi kan jo lige så godt få riggen ud og arbejde mest muligt, konstaterer han.

Plads til at vokse

Den nye MAN-lastbil, der har fået monteret en Hiab-kran samt et eksternt hydraulikanlæg til at betjene boreriggen, giver nu ekstra fleksibilitet til borearbejdet og plads til, at det fremadrettet måske kan vokse sig endnu større end de 10-15 procent, det lige nu fylder i virksomhedens omsætning.

- Vi har over de sidste par år fået oparbejdet et marked, som vi nu har mulighed for at sætte endnu mere fokus på, konstaterer Christian Andreasen, der primært sender sine 16 ansatte ud på opgaver i den nordlige halvdel af Jylland – nord for Aarhus – og der er nok at rive i for tiden.

- Vi klager i hvert fald ikke. Vores branche er ikke umiddelbart særlig hårdt ramt af den nuværende verdenssituation, hvor coronakrisen ellers har ramt mange. Tingene kan selvfølgelig altid være bedre, men vi kan sagtens få tiden til at gå, siger han.

Udover grundvandssænkning og brøndboring klarer Nordjysk Grundvandssænkning også diverse overpumpningsopgaver, mens man også udlejer et bredt sortiment af blandt andet vakuum-, dyk- om membranpumper.

- Mit indtryk er, at der er mange landmænd, som efter tørken i 2018 har fået øjnene op for, at det kunne være fedt at have muligheden for selv at kunne vande. Det har givet et forretningsområde, som ligger tæt op ad det, vi i forvejen gik og rodede med, og som ikke var fyldt ud.

Christian Andreasen, Nordjysk Grundvandssænkning

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1235 artikler)Prev1234567606162Next