bannerPos

Flere maskiner får plads langs med motorvejen

Det er altid godt med en god beliggenhed, og ved Rønnede er det attraktivt at bygge langs Sydmotorvejen (til venstre), hvor Johs. Møller Maskiner vil opføre nyt domicil ved siden af AB Lauridsen Maskiner, der kan ses i baggrunden. Foto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
18-01-2020 09:53
Der er godt gang i byggeriet ud til motorvejen på Symbiosen i Rønnede, hvor AB Lauridsen Maskiner snart får selskab af Johs. Møller Maskiner.

BYGGERI Når man kommer kørende på Sydmotorvejen ved Rønnede kan man se mennesker og maskiner i fuld gang med anlægsarbejder. Det er tegn på, at der for alvor er ved at komme gang i byggeret ved industriområdet Eco Valley.

For knap et år siden flyttede AB Lauridsen Maskiner ApS til deres nye domicil, og virksomheden får snart selskab af et andet foretagende i branchen, Johs. Møller Maskiner A/S. Og hos tilflytterne glæder man sig til at kunne flytte ud af Rønnede by.

- Vores nuværende faciliteter har været for småt i mange år, men nu har vi endelig fået taget os sammen til at rykke i noget større og købt nogle grunde ud til motorvejen, fortæller Leif Pedersen fra Johs. Møller Maskiner (JMM).

Det er primært for at få bedre plads til virksomhedens aktiviteter, der har været den primære årsag til JMM’s udflytning, oplyser han.

Tingene bliver nemmere

- Lige nu har vi et areal på 5.500 kvadratmeter med 1.300 kvadratmeter kontor og værksted. I fremtiden kommer vi til at have 3.000 kvadratmeter værksted og kontor og en hal på 1.000 kvadratmeter.

Desuden får JMM en separat klargøringsafdeling til nye maskiner, som er i et andet lokale end reparationsdelen.

- Samtidig bliver højden på værkstedet også større. Vi reparerer for eksempel store kraner, og dem kan vi ikke få ind, som det er nu, men det bliver der lavet om på, så tingene bliver selvfølgelig langt nemmere, forklarer Leif Pedersen.

Større synlighed

I forhold til fremtiden vil der også være klare fordele ved den kommende beliggenhed, mener Leif Pedersen.

- Der kommer snart nogle store byggepladser nede sydpå, hvor vi føler, at vi ligger godt på Sjælland, altså for eksempel Femern Bælt og de andre ting, der kommer. Men det er også klart, at vi får en større synlighed, når vi kommer på plads ude ved motorvejen, pointerer han.

Netop den øgede synlighed er en af de primære goder, man har nydt godt af hos AB Lauridsen Maskiner. Virksomheden har haft hovedkvarter i samme nabolag i godt et halvt år, og det har man på ingen måde fortrudt.

- Vi flyttede hertil, fordi vi manglede plads. Før foregik vores salg faktisk hjemme fra mig, og det ville vi lave om på med flytningen. Men vi har fået en fantastisk synlighed med placeringen lige ud til motorvejen, siger medejer i AB Lauridsen Maskiner, Steffen Hansen.

Indflytning sidst på året

AB Lauridsen Maskiner åbnede deres nye domicil i maj 2019, og det har krævet noget tilvænning, erkender Steffen Hansen.

- Det er klart, at der altid vil være noget tilvænning, og en indkøringsperiode, men vi har fået lavet byggeriet, ligesom vi gerne ville, og det passer perfekt til vores type forretning. Det er lidt som at flytte hen på et nyt arbejde, siger han med et smil.

De nye omgivelser har givet nogle klare fordele for det arbejde, der bliver lavet hos AB Lauridsen Maskiner, uddyber han.

- Vi har fået en fast plads med en kæmpe lagerhal, et stort klargøringsværksted med vaskehal, og det kan bruges til nye udstillinger. Vi har også fået et stort showroom, så kunderne kan få et overblik over de ting, vi fører.

Går alt efter tidsplanen, bliver det i slutningen af året, at Johs. Møller Maskiner flytter ind i det nye hovedkvarter og bliver nabo til AB Lauridsen Maskiner.

Case IH præsenterer nyt forhandlersetup på Sjælland

Danmarks mest sælgende mærke i 2019 for landbrugstraktorer over 50 hk, Case IH, er klar til at løfte sløret for fremtidens forhandlersetup på Sjælland.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Gødskning tidligere end normalt

Med en forventet lav kvælstofpulje i jorden, og afgrøder der allerede er klar til at starte væksten, vurderes første tildeling af gødning at være lidt tidligere end normalt.

Fleksible bladgødninger

Flex Fertilizer-systemet tildeler næringsstofferne effektivt til afgrøden og efter aktuelt behov. Samtidig er det en både klima- og miljøvenlig gødningsform.

Gratis webinar om gødskningsstrategi

Seges inviterer til webinar om strategier for gødskning for den kommende sæson.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Det totale kvælstof-balanceregnskab skal skrottes

En bare nogenlunde præcis opgørelse fra danske landområder er uladsiggørlig, og naturen har så mange selvregulerende mekanismer, som ikke kan sættes på en formel, påpeger Jørn Rasmussen.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Landbruget skal inddrages i klimaforhandlinger

Vi ved, hvordan man reducerer CO2-udledningen drastisk, samtidig med at man øger produktionen.

Ung lollik har succes med egen maskinstation

Henrik Schmidt driver Henriks Maskinstation på Lolland, og han er med sine bare 26 år én af de yngste i en hård branche.
Side 1 af 47 (932 artikler)Prev1234567454647Next