bannerPos

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Den nye flishugger fra Linddana, TP 175 Track, er både større, stærkere og lettere end andre tidligere modeller.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
15-08-2019 14:10
Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

Linddanas nye flishugger, TP 175 Track, er både større, stærkere og lettere end andre tidligere modeller. Forskellen ser man på den nye måde at betjene maskinen og de nye bælter. 

Den helt nye model manøvreres, som den første model i verden, udelukkende med fjernbetjening. Maskinen kører på bælter, hvilket gør den mere terrængående, lettere at betjene samt bevirker, at den under manøvrering i mindre grad skader blødt og fugtigt underlag.

Hos TP 175 Track er sikkerheden i fokus. Maskinen kan kun manøvreres med fjernbetjening, hvilket øger sikkerheden, når operatøren står på afstand af maskinen. 

Bælterne kan varieres i bredden og sikrer stabilitet under manøvrering i ujævnt og stejlt terræn. Derudover er TP 175 Track udstyret med det obligatoriske sikkerhedsudstyr i form af gul sikkerhedsbøjle og to stk. TP E-STOP.

Fleksibilitet i højsædet

Med fjernbetjeningen manøvreres maskinens kun 1.100 kilo hurtigt af og på maskintraileren. Samtidig flyttes den let fra arbejdssted til arbejdssted alt efter, hvor flismaterialet er nedskåret. 

Dette sparer brugeren tid samt optimerer arbejdsprocessen. Udstyret med det højdejusterbare TP Vario Spout udkasterrør er maskinen således på flere punkter en fleksibel »partner« i arbejdsprocessen samt under transport og opbevaring.

TP 175 Track er udstyret med det patenterede TP Starter indkoblingssytem, der sikrer nem opstart og lang motorlevetid. Med en bredde på kun 115 centimeter, når de breddevariable bælter står i inderposition, kan maskinen manøvreres stort set overalt. 

Der er ikke meget ekstraarbejde med den nye TP 175 Track på vedligeholdelsesfronten, fordi konstruktionen og designet er udformet, så der er bedre adgang til vedligeholdelsesstederne. 

Mere miljøvenlig

I disse tider kan man ikke komme uden om at tænke på miljøet, når man udvikler nye maskiner. Og i processen med at udtænke den nye TP 175 Track har der været et skarpt øje på den miljømæssige belastning.

Modellen er lavet, så den ikke behøver lige så meget brændstof som tidligere modeller. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi modellen er udstyret med to knive, hvilket gør, at der altid er en kniv i indgreb med træet. 

Samtidig er TP 175 Track produceret, så den har færre vibrationer, som giver en mere jævn belastning. Modellen er udstyret med 4-cylinder vandkølet dieselmotor med 35 hk, der sikrer optimeret brændstofforbrug – og støjniveau.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Lav erstatning til landmand berørt af sprøjteforbud i BNBO

Første afgørelse om erstatningens størrelse om sprøjteforbud i et BNBO i Egedal ender i en for lodsejer chokerende lav erstatning. Nordsjællandsk landboformand føler sig ramt på retsfølelsen. Erstatningen ligger langt fra, hvad man fra landbrugets side mener, er rimeligt.

Velfærdskød – kalve på græs: - Man skal have mentalt overskud

Karen Freiesleben og Torben Olsen har i flere år fast haft 50 jerseytyrekalve på stald, og de opfordrer andre til at lave gårdbutikker og sælge gennem lokale supermarkeder – selv om det kræver mentalt overskud.

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Lukket for kontrakttegning

Med kontrakt på de sidste 2.000 hektar, som Nordic Sugar ønskede, er der nu lukket for yderligere kontrakttegning til 2020.

MariboHilleshög åbner salg til kampagnepriser

Fra i år kan frøene købes direkte hos frøfirmaerne i stedet for at bestille dem hos Nordic Sugar.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.
Side 1 af 42 (824 artikler)Prev1234567404142Next