bannerPos

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Den nye flishugger fra Linddana, TP 175 Track, er både større, stærkere og lettere end andre tidligere modeller.

Jesper Hallgren

Journalist
15-08-2019 14:10
Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

Linddanas nye flishugger, TP 175 Track, er både større, stærkere og lettere end andre tidligere modeller. Forskellen ser man på den nye måde at betjene maskinen og de nye bælter. 

Den helt nye model manøvreres, som den første model i verden, udelukkende med fjernbetjening. Maskinen kører på bælter, hvilket gør den mere terrængående, lettere at betjene samt bevirker, at den under manøvrering i mindre grad skader blødt og fugtigt underlag.

Hos TP 175 Track er sikkerheden i fokus. Maskinen kan kun manøvreres med fjernbetjening, hvilket øger sikkerheden, når operatøren står på afstand af maskinen. 

Bælterne kan varieres i bredden og sikrer stabilitet under manøvrering i ujævnt og stejlt terræn. Derudover er TP 175 Track udstyret med det obligatoriske sikkerhedsudstyr i form af gul sikkerhedsbøjle og to stk. TP E-STOP.

Fleksibilitet i højsædet

Med fjernbetjeningen manøvreres maskinens kun 1.100 kilo hurtigt af og på maskintraileren. Samtidig flyttes den let fra arbejdssted til arbejdssted alt efter, hvor flismaterialet er nedskåret. 

Dette sparer brugeren tid samt optimerer arbejdsprocessen. Udstyret med det højdejusterbare TP Vario Spout udkasterrør er maskinen således på flere punkter en fleksibel »partner« i arbejdsprocessen samt under transport og opbevaring.

TP 175 Track er udstyret med det patenterede TP Starter indkoblingssytem, der sikrer nem opstart og lang motorlevetid. Med en bredde på kun 115 centimeter, når de breddevariable bælter står i inderposition, kan maskinen manøvreres stort set overalt. 

Der er ikke meget ekstraarbejde med den nye TP 175 Track på vedligeholdelsesfronten, fordi konstruktionen og designet er udformet, så der er bedre adgang til vedligeholdelsesstederne. 

Mere miljøvenlig

I disse tider kan man ikke komme uden om at tænke på miljøet, når man udvikler nye maskiner. Og i processen med at udtænke den nye TP 175 Track har der været et skarpt øje på den miljømæssige belastning.

Modellen er lavet, så den ikke behøver lige så meget brændstof som tidligere modeller. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi modellen er udstyret med to knive, hvilket gør, at der altid er en kniv i indgreb med træet. 

Samtidig er TP 175 Track produceret, så den har færre vibrationer, som giver en mere jævn belastning. Modellen er udstyret med 4-cylinder vandkølet dieselmotor med 35 hk, der sikrer optimeret brændstofforbrug – og støjniveau.

Ubudne gæster huserer i landbruget

Der var en gang, hvor det ikke var nødvendigt at låse dørene, hvis man boede på landet. De dage er for længst ovre. Tyveri af maskiner, værktøj og GPS-udstyr er ikke længere særtilfælde – tværtimod.

Strip till og no till såmaskiner vist på Aagaard Gods

Der blev udvist meget stor interesse og gået i dybden med nørderiet, men ikke med såmaskinerne, da Agrovi i går afviklede såmaskinedemo på Aagaard Gods. Arrangementet, omhandlede direkte såning, og det gentages i morgen fredag på Lolland.

Et positivt møde mellem land og by

På årets udgave af Åbent Landbrug kunne man på Bredagergård ved Skibby møde får og malkekøer, smage ost og klappe en kalv.

Goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Hård kritik af øko-kommune for planer om sprøjteforbud

Lejre Kommune går med planer om at indføre sprøjteforbud, der rækker videre end BNBO. Endnu er det dog uvist hvilke arealer, som bliver omfattet, og det er stærkt kritisabelt, mener Gefion

Med baggrund i friskanalyser af silomajs: Det er ved at være tid til at høste majs

Gitte Rasmussen, VKST, og Jan Jespersen fra KvægrådgivningDanmark, mener, med baggrund i friskanalyser af silomajs, at det så småt er ved at være tid for årets majshøst.

Ny forsikring af afgrødeskader

Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Topdanmark en forsikring af afgrødeskader ved ekstremt vejr.

Ønsker yderligere 2.000 hektar med roer til 2020

Kontrakttegning på roer til kampagnen 2020 er slut, men Agricenter Danmark kan godt bruge roer fra yderligere 2.000 hektar.

Fordel for følgeerhverv

EU’s støttekroner har med udvidelsen af Lars Iversens bedrift også åbnet for flere arbejdspladser.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.
Side 1 af 37 (729 artikler)Prev1234567353637Next