bannerPos

Nyt dæk til læssemaskiner klarer både mark og vej

Jakob Scheel, salgschef i landbrugsafdelingen hos Nordisk Dæk Import, har store forventninger til det nye dæk fra Alliance.
09-05-2020 06:58

Dækproducenten Alliance har lanceret et nyt multidæk, som er optimeret til både at køre i mudder og på beton. Det giver landmændene et prisvenligt alternativ, der kan gøre arbejdet med læssemaskiner lettere.

MASKINER Læssemaskinen er for mange landmænd et vigtigt redskab i det daglige arbejde, men når vejret er vådt og marken mudret, kan det gøre det svært at undgå at køre fast i marken, hvis man ikke kører med de rigtige dæk. Det problem skal et nyt dæk fra dækproducenten Alliance være med til at løse.

- Det kan ofte være lidt af et dilemma at vælge det rigtige dæk til læssemaskinen. Et traktordæk skal nok stå fast i marken, men det vil slides ekstra hurtigt og heller ikke give så behagelig kørsel på fast underlag. Det vil et almindeligt dæk, men det er til gengæld ikke godt i en mudret mark, hvor man let kan køre fast, fortæller Jakob Scheel, som er salgschef i landbrugsafdelingen hos Nordisk Dæk Import.

Det nye dæk fra Alliance, kaldet 585, skal løse dette problem, og det sker ved hjælp af et særligt dækmønster, der kombinerer det bedste fra et traktordæk og et almindeligt dæk til læssemaskiner. Et dækmønster der sikrer, at dækket både kan få fat på en mudret mark og samtidig køre komfortabelt på fast underlag uden at slides hurtigt. 

Prisvenligt og stærkt

Det såkaldte multiuse dæk er også det første prisvenlige alternativ, da denne dækklasse, ifølge salgschefen, er domineret af et dyrere mærke, som i mange år har siddet relativt alene på dette marked.

- Alliance 585 er det første billigere alternativ, der er kommet i denne dækklasse i mange år. Samtidig skal man – trods prisen – ikke være bekymret for holdbarheden, for det er bygget på en stålbæltekonstruktion med forstærkede dæksider. Desuden er der brugt specielle compounds, som ofte er forbeholdt dyrere mærker, fremhæver Jakob Scheel. 

Står fast uanset kørselsretning

Med den stærke konstruktion har dækket ifølge producenten en lang holdbarhed og kan uden problemer klare punkteringer og skader. Alt sammen noget, der skal give en fordelagtig totalomkostning på dækket.

- Endelig er det værd at fremhæve, at dækket har et mønster ude i siderne, der er spejlvendt i forhold til hinanden. Det betyder, at man står lige godt fast uanset kørselsretning, siger Jakob Scheel.

Alliance 585 importeres og distribueres af Nordisk Dæk Import i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Alliance Tyre Group ejes af japanske Yokohama og er i dag til stede i over 120 lande.

jba


 
0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next