bannerPos

Såbedsharve fra 1976 er blevet opgraderet

Hans Jørgen Andersen fra Slagelse Maskinforretning (til venstre) og Peter Holm med den nye, røde Kongskildeharve.
18-01-2020 08:50

Peter Holm har sendt sin 43 år gamle Kongskildeharve på pension.

MASKINER Peter Holm fra Bildsø mellem Slagelse og Kalundborg har opgraderet sin såbedsharve fra en Kongskilde årgang 1976 til en årgang 2019.

- Selv om den gamle harve er over 40 år gammel, og der er slidt flere efterharver op, er den stadig i meget fin stand. Vi passer godt på tingene, og den har aldrig stået ude, fortæller Peter Holm.

På den vestsjællandske gård har Peter Holm 120 hektar, hvor han dyrker frøgræs, korn og raps, og han driver jorden med reduceret jordbehandling, når det kan lade sig gøre.

- Jeg håber, at den nye Kongskildeharve med fem buller i stedet for fire vil kunne lave såbed – også i den jord, der ikke er pløjet, meddeler Peter Holm.

Harven er solgt fra Slagelse Maskinforretning, og her oplyser Hans Jørgen Andersen, at forretningen har solgt harver i både Kongskilde-rød og CNH-blå.

- Vi har lige i øjeblikket også både røde og blå harver på lager, fortæller Hans Jørgen Andersen.

jhal

0

Gedeavlere bød indenfor

Gedeavlere over hele landet inviterede for nylig til Åben Gedestald.

Maskinsælger fra Søllested med historisk jubilæum

Det er 50 år siden, at Christian Krogh fik sommerferiejob som fejedreng i Søllested Maskinforretning, hvor han stadig har sin daglige gang – siden 1975 i rollen som sælger.

- Med Roskilde Dyrskue havde vi haft alt for travlt

Selv uden Roskilde Dyrskue mangler man ikke just noget at lave i Kærsgaard VVS ved Fuglebjerg i det sydvestlige Sjælland.

DF-politiker kiggede på ålegræs

Landbrug & Fødevarer inviterede Dansk Folkepartis miljøordfører René Christensen med en tur ud i Karrebæk Fjord, hvor der er masser af ålegræs.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Juletræsproducenter med julelys i øjnene

Corona-krisen bevirker, at tre millioner tyskere ikke rejser væk i julen. Det giver de danske producenter julelys i øjnene, selv om de store tyske julemarkeder næppe afvikles i år.

Direktøren for det hele bygger og udvider kostaldene

Der er godt gang i byggeriet af nye kostalde flere steder i Østdanmark, og det er noget, man mærker til hos N.J. Totalbyg A/S.
Side 1 af 69 (1370 artikler)Prev1234567676869Next